Dört Mevsim, canım sevgilim için yazdığım şiirlerden biri. Canım sevgilim, seni çok seviyorum, tıpkı senin beni çok sevdiğin gibi. Mevsimler gelir geçer, ancak aşkımız, sonsuza kadar sürer. :) Canım sevgilim, yaz dolusu deniz ve güneşi, ilk bahar dolusu taze kır esintilerini, sonbaharın en güzel renklerini ve kışın kar topu oynama sevincini gönderiyorum sana, yakala. :))
Dört Mevsim
Sonbahar en sevdiğim mevsim, Ama kalbimdesin ve kalbindeyim dört mevsim. Dört mevsim seninle en güzel renklerim. Sevdiğin tek ve en güzel çiçek benim, Hem yazın hem dört mevsim. Mevsimler değişse de ben her mevsim seninleyim. Kalbindeyim ve burası yerim en sevdiğim, Evim.
Güliz Ardilli 1 Ağustos 2022 Pazartesi 00:15 İstanbul
Sosyal medya kullanıcılarının tavırları ve bu tavırların etkileri esprili bir şekilde anlatılmış. :) Etkileri düşünerek hareket etmek lazım. Düşünmeden oluşturulan etki, beklenmeyen tepkiyi doğurur. Gerçi kendini bilen, iyi tanıyan insan övgülerle şımarmaz, yergilerle de yıkılmaz. Ancak yine de dikkatli olmak lazım, eleştiriler yapıcı olmalı. Bir de beğendiğini söyleyen beğenmediğini işitir diye bir söz vardı o da işin ayrı bir yönü. :)
Barış Özcan harika bir video hazırlamış, küçük ama yaratıcı bir fikrin nasıl bir başarı hikayesine dönüştüğü ile ilgili. Çok etkileyici mesajlar vermiş videosunda. Kendine güvenin, umudun, cesaretin, kararlılıkla hedefe yürümenin, doğru ve hızlı karar vermenin, harekete geçmenin, vazgeçmemenin önemini vurgulamış ve bu özellikleri kullanarak engellerin nasıl bir bir aşılarak zafere ulaşılabildiğinin bir örneğini sunmuş bize. İzlemeye değer bir videoydu aynı zamanda esprili bir anlatım tarzı vardı. Keyifle izledim. :)
Karpat dağlarında yaşayan Nadya isimli bu kızın, hayatından bir kesit izlemek keyifliydi. Doğa manzaraları muhteşem. Akarsuyun sesi harika. İçim açıldı. Ocak, fırın sistemine bayıldım. Nadya külleri bile değerlendirdi, suyla karıştırıp, yetiştirdiği bitkilerin dibine döküyor. Her şey çok doğal, çok otantik. İnekler ve minik köpek de sevimliydi. Nasıl sakin ve huzurlu bir yaşam. :)
İngiliz kırsalında tiny house denilen küçük bir evde, yağmur damlalarının sesini dinleyerek, kendiyle baş başa birkaç gün geçiren bir kızın videosuydu izlediğim. Yatağın hemen yanında yer alan yemyeşil bir araziye bakan kocaman pencere çok hoşuma gitti. Yağmurun sesi, ateşin çıtırtısı, ormanda bir gezinti, güzel bir gün geçirmek için yeterli. Bir de yanında sevgilin olursa işte günün mükemmeli. :)
Canım sevgilim için yazdığım şiirlerden biri, Yaşamak. Canım sevgilim, Allah bana seni, en az beni mutlu ettiğin kadar mutlu etmeyi nasip etsin.
Yaşamak
Senin kanatlarınla uçmak, Kanatlarının altında olmak, Kıyılarında huzur bulmak, Dualarında olmak, Sabahlara kadar konuşmak, Hayaller kurmak, Caddelerde el ele dolaşmak, Lunaparkta sarılmak, Bir kafede oturmak, Bir adada mahsur kalmak, Balık tutmak, tavla oynamak, Piknik yapmak, Saklambaç oynamak, Yağmurda ıslanmak, Seninle olmak, Yaşamak, yaşamak, Hayatı dolu dolu, doyasıya yaşamak demek. Mutlu olmak demek. Mutlu olduğum kadar mutlu etmeyi diliyorum. Seni çok seviyorum. Özlemle öpüyor, öpüyor, öpüyorum.
Canım sevgilim, hayallerinde, rüyalarında, gerçeğinde, aklında, fikrinde, kalbinde sadece ben olduğum için, ben dünyanın en şanslı ve en mutlu kadınıyım. İyi ki de ben, ille de ben, sadece ben. Benim için de iyi ki de sen, ille de sen, sadece sen. İyi ki de birbirini bulmuş olan biz. Teşekkür ederim Allah'a ve sana. :)
Yağmurum, rüzgarım, fırtınam, Umudum, son durağım, son noktam; Bilirim ki ben yağmurlu günlere yakışırım, Yağmurlu günlerde şemsiyesiz dolaşırım. Sen yağmur damlaları toplarken benim için, Ben damla damla yağan tüm yağmurlar kadar şükrederim varlığın için. Ne kadar teşekkür etsem Allah’a, az gelir, Varlığın bana yaşama sevinci verir. Hayat seninle daha da güzelleşir, Renklenir, değerlenir, yaşadığımı hissettirir. Sayende ışıl ışıl gözlerim, Bir bir gerçekleşiyor düşlerim. Seviyor, seviliyorum daha ne isteyeyim? Aydınlanır tüm dünyam sen ruhuma dokunduğunda, Tatlı bir masal, güzel bir hayal anlattığında. Sihirli bir mekanda, bir dağ başında ya da dünya yolculuğunda, En güzel tarafı birlikteyiz, bir arada. Sonsuz bir dans başlar mutlulukla, Devam eder tutkuyla, coşkuyla, hazla. Uçarak dans ederiz seninle bir rüyada, Kelimeleri de dans ettiririz aşkımızın şarkısıyla. Ruhunun yeşil tepelerinde gezinmeyi, Mavi denizlerinde yüzmeyi, İstediğin renge boyadığın gökyüzünde süzülmeyi sevdim. Seninle dolu tüm günlerim, gecelerim, zihnim ve kalbim. Aklımdasın, kalbimdesin, her zerremdesin, Zekan keskin, ruhun ince, duyguların derin. Arasam bir arada bulamayacağım özelliklere sahipsin, Sen benim eşsiz hazinemsin. İçin ayrı, dışın ayrı güzel, Çok özelsin, çok özel. Dünyaya gelmişim iyi ki, Bulmuşum seni ve bulmuşsun beni. Ayaklarımızı yerden kesen bu duygu, sihirli gibi, Hep seninle olmak istiyorum, şimdi ve ebedi. Yağ yağmur, içim mutlulukla dolsun, Varlığım, varlığına armağan olsun.
Dört Mevsim, canım sevgilim için yazdığım şiirlerden biri.
Canım sevgilim, seni çok seviyorum, tıpkı
senin beni çok sevdiğin gibi.
Mevsimler gelir geçer,
ancak aşkımız,
sonsuza kadar sürer. :)
Canım sevgilim, yaz dolusu deniz ve güneşi,
ilk bahar dolusu taze kır esintilerini,
sonbaharın en güzel renklerini ve
kışın kar topu oynama sevincini gönderiyorum sana, yakala. :))
Dört Mevsim
Sonbahar en sevdiğim mevsim,
Ama kalbimdesin ve kalbindeyim dört mevsim.
Dört mevsim seninle en güzel renklerim.
Sevdiğin tek ve en güzel çiçek benim,
Hem yazın hem dört mevsim.
Mevsimler değişse de ben her mevsim seninleyim.
Kalbindeyim ve burası yerim en sevdiğim,
Evim.
Güliz Ardilli
1 Ağustos 2022 Pazartesi 00:15 İstanbul
https://www.youtube.com/shorts/FA8KHYMQWjU
Sosyal medya kullanıcılarının tavırları ve bu tavırların etkileri
esprili bir şekilde anlatılmış. :) Etkileri düşünerek hareket etmek lazım.
Düşünmeden oluşturulan etki, beklenmeyen tepkiyi doğurur.
Gerçi kendini bilen, iyi tanıyan insan övgülerle şımarmaz,
yergilerle de yıkılmaz. Ancak yine de dikkatli olmak lazım,
eleştiriler yapıcı olmalı. Bir de beğendiğini söyleyen beğenmediğini işitir
diye bir söz vardı o da işin ayrı bir yönü. :)
https://www.youtube.com/shorts/clumF2YAGnw
Yapay zeka ile ilgili esprili bir paylaşım olmuş,
hoşuma gitti. :)
https://www.youtube.com/shorts/pNHg4PhPEXU
Tam bir barış ve huzur ortamı. :))
Farklı fikirler de zenginliktir, renk katar orası ayrı. :)
Barış Özcan harika bir video hazırlamış, küçük ama
yaratıcı bir fikrin nasıl bir başarı hikayesine dönüştüğü ile ilgili.
Çok etkileyici mesajlar vermiş videosunda. Kendine güvenin,
umudun, cesaretin, kararlılıkla hedefe yürümenin, doğru ve hızlı
karar vermenin, harekete geçmenin, vazgeçmemenin
önemini vurgulamış ve bu özellikleri kullanarak engellerin nasıl
bir bir aşılarak zafere ulaşılabildiğinin bir örneğini sunmuş bize.
İzlemeye değer bir videoydu aynı zamanda esprili bir anlatım tarzı
vardı. Keyifle izledim. :)
Karpat dağlarında yaşayan Nadya isimli bu kızın,
hayatından bir kesit izlemek keyifliydi. Doğa manzaraları muhteşem.
Akarsuyun sesi harika. İçim açıldı. Ocak, fırın sistemine bayıldım.
Nadya külleri bile değerlendirdi, suyla karıştırıp, yetiştirdiği bitkilerin
dibine döküyor. Her şey çok doğal, çok otantik. İnekler ve minik köpek de
sevimliydi. Nasıl sakin ve huzurlu bir yaşam. :)
İngiliz kırsalında tiny house denilen küçük bir evde,
yağmur damlalarının sesini dinleyerek, kendiyle baş başa
birkaç gün geçiren bir kızın videosuydu izlediğim.
Yatağın hemen yanında yer alan yemyeşil bir araziye bakan
kocaman pencere çok hoşuma gitti. Yağmurun sesi, ateşin çıtırtısı,
ormanda bir gezinti, güzel bir gün geçirmek için yeterli.
Bir de yanında sevgilin olursa işte günün mükemmeli. :)
Canım sevgilim için yazdığım şiirlerden biri, Yaşamak.
Canım sevgilim, Allah bana seni, en az beni mutlu ettiğin kadar
mutlu etmeyi nasip etsin.
Yaşamak
Senin kanatlarınla uçmak,
Kanatlarının altında olmak,
Kıyılarında huzur bulmak,
Dualarında olmak,
Sabahlara kadar konuşmak,
Hayaller kurmak,
Caddelerde el ele dolaşmak,
Lunaparkta sarılmak,
Bir kafede oturmak,
Bir adada mahsur kalmak,
Balık tutmak, tavla oynamak,
Piknik yapmak,
Saklambaç oynamak,
Yağmurda ıslanmak,
Seninle olmak,
Yaşamak, yaşamak,
Hayatı dolu dolu, doyasıya yaşamak demek.
Mutlu olmak demek.
Mutlu olduğum kadar mutlu etmeyi diliyorum.
Seni çok seviyorum.
Özlemle öpüyor, öpüyor, öpüyorum.
Güliz Ardilli
10 Haziran 2022 Cuma 21:56
İstanbul
Canım sevgilim,
hayallerinde, rüyalarında, gerçeğinde,
aklında, fikrinde, kalbinde sadece ben olduğum için,
ben dünyanın en şanslı ve en mutlu kadınıyım.
İyi ki de ben, ille de ben, sadece ben.
Benim için de iyi ki de sen, ille de sen, sadece sen.
İyi ki de birbirini bulmuş olan biz.
Teşekkür ederim Allah'a ve sana. :)
Yağmur Damlaları ve Ben
Yağmurum, rüzgarım, fırtınam,
Umudum, son durağım, son noktam;
Bilirim ki ben yağmurlu günlere yakışırım,
Yağmurlu günlerde şemsiyesiz dolaşırım.
Sen yağmur damlaları toplarken benim için,
Ben damla damla yağan tüm yağmurlar kadar şükrederim varlığın için.
Ne kadar teşekkür etsem Allah’a, az gelir,
Varlığın bana yaşama sevinci verir.
Hayat seninle daha da güzelleşir,
Renklenir, değerlenir, yaşadığımı hissettirir.
Sayende ışıl ışıl gözlerim,
Bir bir gerçekleşiyor düşlerim.
Seviyor, seviliyorum daha ne isteyeyim?
Aydınlanır tüm dünyam sen ruhuma dokunduğunda,
Tatlı bir masal, güzel bir hayal anlattığında.
Sihirli bir mekanda, bir dağ başında ya da dünya yolculuğunda,
En güzel tarafı birlikteyiz, bir arada.
Sonsuz bir dans başlar mutlulukla,
Devam eder tutkuyla, coşkuyla, hazla.
Uçarak dans ederiz seninle bir rüyada,
Kelimeleri de dans ettiririz aşkımızın şarkısıyla.
Ruhunun yeşil tepelerinde gezinmeyi,
Mavi denizlerinde yüzmeyi,
İstediğin renge boyadığın gökyüzünde süzülmeyi sevdim.
Seninle dolu tüm günlerim, gecelerim, zihnim ve kalbim.
Aklımdasın, kalbimdesin, her zerremdesin,
Zekan keskin, ruhun ince, duyguların derin.
Arasam bir arada bulamayacağım özelliklere sahipsin,
Sen benim eşsiz hazinemsin.
İçin ayrı, dışın ayrı güzel,
Çok özelsin, çok özel.
Dünyaya gelmişim iyi ki,
Bulmuşum seni ve bulmuşsun beni.
Ayaklarımızı yerden kesen bu duygu, sihirli gibi,
Hep seninle olmak istiyorum, şimdi ve ebedi.
Yağ yağmur, içim mutlulukla dolsun,
Varlığım, varlığına armağan olsun.
Güliz Ardilli
10 Haziran 2022 Cuma 21:43
İstanbul