![Vedat Yavuzoğlu](/Content/img/no-image.jpg)
Vedat Yavuzoğlu
"Beyler şu gördüğünüz küçük sazın bağrında bir milletin kültürü dile geliyor." Mustafa Kemal Atatürk
"Beyler şu gördüğünüz küçük sazın bağrında bir milletin kültürü dile geliyor." Mustafa Kemal Atatürk
Milletine duyduğu büyük sevgi sayesinde büyük işler başarmış büyük bir lider..
Bir çırpıda okunan ama bir çırpıda oluşmayıp genelde tonla yaşanmışlığın birikimiyle oluşan önem verilmesi gereken sözler.
Kendini bilmek, zamanın ve gençliğin kıymetini bilmek, bilginin kıymetini bilmek..
Doğruluğuna kesin olarak inanıyorum. Bu durum telepatik yoldan gerçekleşiyor. Bilim henüz tam olarak bu konuyu açıklayamıyor. Evrimsel süreçte, çok eski çağlarda bu telepatik yeteneğin çok daha güçlü olduğu ancak zaman içinde körelerek azaldığı belirtiliyor. Birbirini çok seven aşıklar, yakın arkadaşlar, ikizler ve kan bağı olan aile fertleri gibi insanların arasında böyle bir bağ var. Benim de zamanında sevdiğim bir kız vardı, bazı anlarda onun duygularını net bir şekilde hissederdim. Şahsen de yaşadığım bir durum.
Eğer böyle bir durum gerçek olmasaydı, bununla ilgili cümleler, şarkılar, atasözleri olmazdı. Merhum Neşet Ertaş bu konuyu türkülerinin bazılarında dile getirmiştir. Örneğin:
- Kalpten kalbe bir yol vardır görünmez. Gönülden gönüle yol gizli gizli.
- Senin kalbin, benim kalbim, sana malumdur her halim.
- Kalbimi kalbinden duyan, halim değil midir ayan.
İki telsizin aynı frekanstan birbiriyle iletişim kurması gibi, bu telepatik iletişim için kişilerin birbirlerini yoğun şekilde düşünmeleri gerekiyor. Bir kişiyi aklınızdan geçirdiğinizde bu kişi tarafından telefonla aranmanız, bir ortamda karşılaşmanız, iki kişinin sohbet esnasında birden aynı cümleleri söylemesi gibi durumlar da buna örnektir. Evcil hayvan besleyenler de bazen bu tür olaylar yaşadıklarını söylüyorlar. Yani hayvanların duygularını hissettiklerini. Eğer öyle ise bu yetenek pek çok canlı için söz konusu demektir.
Bununla ilgili, kalp kalbe karşıdır dışında başka atasözlerimiz de vardır:
- İti an çomağı hazırla.
- İyi insan lafının üzerine gelir.
- Abdala (derviş) malum olur.
Umarım bilim insanları bu olayların nasıl gerçekleştiğine kesin bir açıklama getirebilirler günün birinde.
Bilgisayar, üzerine yüklenen programlar sayesinde aritmetik ve mantıksal işlemlerin çok hızlı şekilde yapılmasını sağlayan elektronik bir cihazdır. Hepimiz bilgisayar kullanıyoruz ve bilgisayar başında uzun saatler harcıyoruz. Ancak, hepimiz kullandığımız işletim sisteminin püf noktalarının tam farkında değiliz. Bu özellikleri kullanarak bilgisayardaki çalışmalarımızı daha hızlı hale getirebiliriz. Windows işletim sisteminde kullandığım ve şahsen çok faydasını gördüğüm bazı püf noktaları:
• Çok sayıda dosyayı yeniden adlandırmak gerekiyor diyelim. Tek tek sağ tık -- yeniden adlandır demek bir işkence olabilir. Bunun yerine dosyayı seçip F2 tuşuna basarak hızlıca yeni isim girebiliriz. Üstelik, yeni dosya adını yazdıktan sonra TAB tuşuna basarsak otomatik olarak sıradaki dosyanın isimlendirmesine girebiliriz. Bu sayede çok seri biçimde tüm isimlendirmeler yapılabilir.
• İki pencereyle çalışmanız gerekiyorsa, Windows logo tuşu + sol ok ile pencerelerden birini sola, Windows logo tuşu + sağ ok ile diğerini hızlıca sağa yaslayıp kolayca çalışabilirsiniz.
• Windows logo tuşu + D: Hızlıca masaüstüne dönmenizi sağlar.
• Windows logo tuşu + U (Windows 10): Erişim kolaylığı ayarları. Ekrandaki yazıların boyutları, parlaklık ayarı, fare ayarları ve daha fazlasına ulaşılabilir.
• Control + Shift + 1-8 arası rakamlar (Numpad rakamları değil, normal olanlar): Windows dosya gezgininde hızlıca dosyaların görünüm şeklini ayarlayabilmemizi sağlar.
• Web sayfalarında gezinirken: Control + Tab ile sekmeler arasında hızlıca geçiş yapılabilir. Page Up ve Page Down ile sayfalar hızlıca aşağı-yukarı kaydırılabilir. Home tuşu web sayfasının en başına, End tuşu en sonuna gider.
• Eğer çok fazla mouse kullanımı gerektiren çalışmalarınız varsa, zaman içinde bilek ve kol ağrıları veya Karpal Tünel Sendromu gibi hastalıklarla karşılaşma ihtimaliniz artar. Ergonomik tasarımlı dikey (vertical) mouselar, çok daha rahat ve bilekleri daha az yoran bir kullanım sağlar ve bu problemleri önemli oranda azaltır. Mouse yerine kalem kullanmayı sağlayan grafik tabletler ise çok daha konforludur.
"Problemleri, onları üreten kafalarla çözemeyiz."
"Ön yargıları yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur."
"Sadece iki şey sınırsızdır; evren ve insanoğlunun ahmaklığı.. İlkinden o kadar da emin değilim."
Bunlar gibi çeşitli özlü sözler de söylemiş olan fizik ve matematik dahisi..
Para ile sağlığın kıymeti, kaybedilince anlaşılır..
Altın oran (golden ratio) basitçe; bir bütünün parçaları arasındaki sayısal ve geometrik oran ilişkilerinden biridir. Çoğu insan tarafından, uyumluluk ve estetik açıdan en iyi sonuçları verdiğine inanılır. Eski Mısır ve Yunan uygarlıklarından bu yana pek çok sanat eserinde ve mimaride kullanılmıştır. Altın oranın bulunduğu öne sürülen bazı yerler ve nesneler:
• Canlıların yüzleri
• Çeşitli vücut parçaları
• Çiçek yaprakları
• Çam kozalağı
• Bazı meyveler, sebzeler ve ağaçlar
• Deniz kabuğu
• Salyangoz kabuğu
• Kar kristalleri
• Dna molekülü
• Mısır piramitleri
• Sarmal galaksiler
• Vitrivius Adamı çizimi ve Monalisa tablosu (Leonardo da Vinci)
Altın oranla ilgili kavramlar:
• Fibonacci Sayıları
• Altın dikdörtgen
• Altın spiral
Şelpe; isyan,coşku,yaşama sevinci ve cesaretin harman olduğu müziksel bir tını.
Dünya gözü kapalı ama gönül gözü çok iyi gören bir ozanımızdı.Veysel demek toprak,tabiat,sevgi ve gerçek neyse o demek.