Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Milli Bütünlük sizce ne demek, Milli Bütünlük size neyi çağrıştırıyor?

Milli Bütünlük terimi Emirhan Kutlu tarafından tarihinde eklendi

  • Ece Özdemir
    Ece Özdemir

    Ecnebi parası ile Millî Birliği bozmak
    Hulki CEVİZOĞLU - 28 Kasım 2006


    Prof. Dr. Atilla Yayla’nın, “Kemalizm ilerlemeden çok gerilemek demektir. Kemalizm, medeniyeti çözücü (gevşetici) bir süreçtir” sözleri geçen haftaya damgasını vurdu.
    Biliyorsunuz, tartışmaları geçen hafta Ceviz Kabuğu programına da taşıyarak 6 saat süren bir canlı yayın gerçekleştirdik. Şimdi burada bir kez daha bu sözlere “Kemalizm’e” adını veren Atatürk’ün sözleri ile yanıt vermek istiyorum.

    “Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir” diyen bir devrimci liderin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun ne kadar ilerici olduğunu anlatmaya gerek yok. “Çağdaş uygarlığa” ulaşmak için her türlü yolu deneyen ve bizlere de emreden bir liderin bıraktığı ilkelerin “medeniyet çözücü” (yani gayrimedenî) olduğunu iddia etmek ise tam anlamıyla zırvadır! ..

    YABANCI PARASI DOLAŞIYOR

    Açıklamaları büyük eleştiri alan Prof. Yayla’yı savunanların bir kısmı “Bu sözlerde bir hakaret yok, eleştiri var” derken, diğer kısmı “Putlara dokundurmuyorlar” diyerek, Atatürk’ü put yerine koydu! ..
    Prof. Dr. Atilla Yayla ise, daha sonra “Hodri meydan, tartışalım, beni çürütün” ya da “ifade özgürlüğüm kısıtlanıyor” dedi. Oysa bunlar da yalandı. Niçin bu kadar kolaylıkla “yalan” diyoruz. Şunun için. Kendisini geçen haftaki Ceviz Kabuğu’na çağırdık. Önce “tamam” dedi, sonra “ateşim çıktı” dedi. Kendisiyle tekrar görüşürken ise “avukatlarım izin vermiyor” dedi. “Hodri meydan, beni çürütün” diyen bir aydın(!) , davet edildiği 5-6 saatlik bir programa gelmez mi? .. İfade özgürlüğü için AB fonlarından büyük paralar alan bir kişi, düşüncesini ifade etmekten niçin kaçınır acaba? ! ..

    Atatürk, bugünleri o günden görmüş gibi cevabını veriyor:

    “Şurada acıklı bir gerçek olarak bildireyim ki, ülkemizde pek çok yabancı parası ve bir çok propaganda dolaşıyor. Bunun amacı, pek açıktır ki, ulusal hareketi başarısız kılmak, ulusal istekleri felce uğratmak,Yunan, Ermeni isteklerini ve yurdun bazı önemli parçalarını ele geçirmeyi (=işgali) kolaylaştırmaktır. Bunun yanında her çağda, her ülkede ve her zaman çıktığı gibi, bizde de yüreği ve siniri zayıf, bilinçsiz insanlarla, vatansız ve aynı zamanda kişisel varlık ve çıkarını yurdun ve ulusunun (=vatan ve milletinin) zararında arayan alçaklar da vardır.”
    Medeniyet ışığı Atatürk’ün bu sözlerine ne denebilir ki! ..

    DOĞU SORUNU

    Atatürk bu sözlerinin devamında, örnekler de vererek yabancıların bu uygulamayı nerede yaptığını açıklıyor:
    “Doğu sorununu yönlendirme ve zayıf noktaları arayıp bulmada pek usta olan düşmanlarımız, ülkemizde bu işi düpedüz bir örgüt durumuna getirmişlerdir.”
    Peki, Prof. Atilla Yayla daha önce ne demiş biliyor musunuz? Okuyalım: “Üniter devlet gibi federal sistem ve hatta bağımsız bir Kürt devleti fikri de serbestçe savunulabilmeli ve taraflar endişesizce tartışabilmelidir.”
    Başkanı olduğu Liberal Düşünce Derneği’nin yayın organında da, “Kürtçe’nin ikinci resmi dil olmasının çözüm yollarından biri olduğunu” yazmıştı.

    Atatürk ne demiş, Prof. Yayla neler yapmış? ..

    Bu kadar pişti olur değil mi?

    Atatürk’ün büyüklüğü, bu günleri görmesi ve teşhislerinin yüzde yüz doğruluğu konusunda bazılarının dili tutuluyor mu acaba?

    İLK HEDEFİNİZ! ..

    Prof. Yayla, ayrıca, “AB sürecinde bize neden her yerde ’bu adamın’(Atatürk’ün) heykelleri, fotoğrafları var, diye soracaklar” demişti.
    Aslında gerek yok ama, şimdi buna da yanıt verelim. ABD’nin eski başkanlarından George Washington’un adının caddelerden, üniversitelere kadar her yere verildiğini, heykellerinin de adım başı dikildiğini geçenlerde Yılmaz Özdil yazmıştı.

    AB bunlara sesini çıkaramıyor biliyoruz. Gücü ABD’ye dil uzatmaya yetmiyor. Peki, biz ne yapalım? Her fırsatta “laik” olduklarını iddia eden AB ülkelerine, “Adım başı diktiğiniz Hz.İsa (dîni saygımızdan ’O adam’ demiyoruz) heykellerini kaldırın” mı diyelim? ..
    Söylenecek çok söz var ama, ara vererek sözü TCK’ya bırakalım.

    Türk Ceza Kanununun 305. maddesi, “Temel millî yararlara karşı fiillerde bulunmak” amacıyla “yabancı kişi veya kuruluşlardan maddi yarar sağlayan” kişilere 3 -10 yıl arası hapis ve 10.000 güne kadar da adli para cezası verilmesini öngörüyor.
    Atatürk’ü sevmezsiniz ama, haydi “İlk hedefiniz” (!) bu maddeyi değiştirtmek olsun. AB, bu konuda da yazacağınız raporları bekliyor...

    YENİÇAĞ

  • Doğan Okul
    Doğan Okul

    Milli bütünlük Türkiye Cumhuriyetinin, milli sınırlarını, bayrağını, anayasasını, milli meclisini,dilini tanıyan insanların inancıdır.

  • Ahmet Yılmaz
    Ahmet Yılmaz

    Şu anda en çok ihtiyacımız olan şey