Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Suyun Kaldırma Kuvveti sizce ne demek, Suyun Kaldırma Kuvveti size neyi çağrıştırıyor?

Suyun Kaldırma Kuvveti terimi Seu Kuyt tarafından tarihinde eklendi

  • Sultan Şeker
    Sultan Şeker

    eureka 'onu buldum' diyerek sokakağa fırlayan arşimedin buluşu...

  • Vedat Kocakaya
    Vedat Kocakaya

    bütün erkekler bilirki.... suyun kaldırma kuvveti yoktur.... aksine indirme,söndürme,büzüştürme kuvvetleri vardır..........:P

  • Seu Kuyt
    Seu Kuyt

    Suyun Kaldırma Kuvveti Üzerinde Derin Mulahazalar

    Suyun öğrendiğimde hayret ettiğim özelliklerinden biri +4 ve 0, 0 dan dusuk sıcaklarda gösterdiği yoğunluk özelliğidir. Sudan başka zannedersem hiçbir madde de bu özellik yoktur. Çünkü cisimler ısındıkça hafiflerler, daha doğrusu sıcaklı ve yoğunluk arasında ters bir oranti vardir. Ama suda bu yukarda belirtilen sıcaklıklara uymaz. Su +4 derecede en yuksek yoğunluğuna ulaşır. 0 derecede ise yoğunluk düşmüştür. Bunun nedenini sorduğumuzda bize soylenen suydu. Eger su da diger maddeler gibi sıcaklıkla ters orantili olarak degisen bir yogunluga sahip olsaydi, goller, denizler vs hep dipten donmaya başlayacaktı ve tabii ki su içinde yaşayan canlı kalmayacaktı. Ama işte Allah in hikmeti, su ustten donmaya başlar. Misal kışın yuzeyi buz tutan goller. Yuzey buz iken, dip sividir ve dipteki sicaklik +4 derecedir. +4 derecede suyun yogunlugu en fazladır, yuzeydeki bu ise, 0 derece ve 0 dereceden kucuk daha dusuk yogunluga sahiptir. Yani su sogudukca yogunlugu azalir digerlerine gore.
    ...
    Kocaman kayıklar,gemileri uzerinde tutan su(bu tamamen suyun kaldırma kuvvetinin kullanilmasi yoluyla saglanmaktadir) kucucuk bir tasi uzerinde tutamaz. Yani koca bir derya, kucucuk bir tasa yenilir :))
    Buradan çıkacak sonuç: Ne kadar buyuk, ne kadar yuce vs olursan ol, kucucuk bir taş bile seni alaşağı edebilir. İşte buna 'taşlama' denir.

    Taşlama da esas nokta atılan nesnenin canını yakmak değildir ya da onu tamamen değiştirmek; asıl hedef denize duşen taşlar gibi, atılan nesnenin içine sızmaktır. Misal inkilizcenin Türkçe de uyguladığı taktik budur. Teker teker kelimelerini Türkçe'ye fırlatmakta, daha sonra Türkçe'nin bataklığın içine aldığı madde gibi, dilimizin de o kelimeleri nasıl içine aldığını görmektedirler.
    İşte bizim de yapmamız gerekn, onların kelimelerini, yani dilimizin içine düşen kelimeleri, biraz bizden bir şeyleri katarak, onlara geri postalamaktır. Örneğin inkilizce, niyork vs gibi :)))

  • Fatma Sena Gündüz
    Fatma Sena Gündüz

    arshimed nir gün hamamda yıkanırken havuzun içine girer...tu tasının suyun üzerinde durduğunu görüğnce çırılcıplak sudan çıkıp bağırmaya başlar...'buldummmm...'' ve suyun kaldırma kuvvetini bulmuş olur.

  • Sezgin Yeşiltaş
    Sezgin Yeşiltaş

    Yağ suyun üzerine suyun kaldırma kuvveti ile çıkar. Yani önemli olan yoğunluktur. Yoğunluk ise, birim hacimdeki kütledir. Dolayısıyla, su kendinden yoğun olanları kaldıramaz ama hafifletir.

  • Sezgin Yeşiltaş
    Sezgin Yeşiltaş

    Havanın kaldırma kuvvetinden daha fazladır hepsi o.

  • Selin Sonsuz
    Selin Sonsuz

    Arshimed prensibi...