Dışarı çıkıp bir kafede oturmama, orada bir neskafe içmeme, gelirken arabada bangır bangır yabancı pop dinlememe rağmen; YAŞASIIIIIIN! BU GÜN DE SİGARA İÇMEDİM! 5 gün oldu...5 koca gün...ben bu işi başaracak gibi duruyorum...heheheheh...
İçine çekersin ve dumanını yavaşça üflersin...önce enfes bir tad kalır ağzında..derken bi daha bi daha ve birazcık dinlenmek için kül tabağının kenarına bırakırsın..ama bu çok kısa süree..çünkü parmakların alışmıştır. hemen alıp kuvvetlice bi daha çekersin ve dumanı üflerken kültabağında söndürmeye başlarsın..Bir dahaki sigara için bir arkadaşının gelmesi, bir çay ya da kahve arasının olması ya da tekrar parmaklarının araması yeterlidir...Sigarayı bıraktım...Ama artık dayanamayacağım..biri bana montecarlo bulsuuuuuuuuuun....
Sigara nin Zararlarinin Azaltilmasi Icın Bulunan Birkac Yontem
Bunu bugun farkettim.Eger sigarayla birlikte C vitamini alirsaniz iyi olur.Hem havalar da sogudu, ne kadar sigara icinizi isitsa da :))) biraz da vitamin gerek.Hani karbon monoksit zehirlenmeleri var ya.KOkusuz tatsiz bir olum.Olurken sizi zehirleyen seyin ne kokusunu ne de tadini alabiliyorsunuz.Anlayacaginiz tatsiz tuzsuz bir olum.İste bu karbon monoksit cigerler vasitasiyla kandaki alyuvarlarin icinde bulunan hemoglobine simsIkI baglanir ve onu bir daha birakmaz.Alyuvarlardaki hemoglobinlerin gorevi baglandigi oksijeni(bir nevi ask sozkonusudur burda) dokulardaki kilcallara tasimaktir; ama bu CO(karbon monoksit) denen zimbirti onlari bir turlu birakmaz ve hemoglobinlerde tam depo dlu olduklari icin oksijen yakitini alamazlar.Bir bakima bizim IETT ler gibi.Aslinda onlar ne kadar dolu olursa olsunlar gene de yolcu aliyorlar; ama iste bu hemoglobinler almiyor.Tabii alamadigi icin de yavas yavas insan oksijensizlik ve beyne hava gitmemesinden dolayi pattttt... Iste mandalinadaki envai cesit vitamin de sigardaki zehirlere baglanip onlari bir gusel etkisiz hale getiriyor(zugurt tesellisi) ama iki isi bir arada yapmaniz gerek: yani hem mandalina yiyeceksiniz hem de sigara iceceksiniz.Tabii bu sigara icmeyenler icin gerekli degil.Yani illa mandalina yicem diye sigara icmeyin :)))
Dikkat bu benim hipotezimdir, hic bir sekilde benim disimda denenmemistir.Yani ona gore :)))
seviyorum ben sigara içmeyi...tuhaf bir zevki var içmenin...hayatımın en umutsuz günlerine başladığımda hiç yapmadığım birşeyi yapıp aç karınla sigara içiyorum ve bu şekilde o anları hep hafızamda saklıyorum.
Artık herkes sigaranın ne kadar ne kadar zararlı olduğunu biliyor. Tütünün kanserojen olduğunu duymayan, bilmeyen kalmadı. Ancak, sigaranın zararları bununla bitmiyor, her türlü kalp ve akciğer hastalığına yol açıyor, damar tıkanıklığı felce kadar götürebiliyor.
İlk nefes... ve sonrası
Sigara içtiğiniz anda, vücudunuz etkilenmeye başlar. Nabzınız yükselir, daha hızlı nefes alıp vermeye başlarsınız. Kan dolaşımınız yavaşlar. Sigara içinde yaklaşık 3.700 zehirli madde barındıran bir karışımdır. Bunların büyük bir bölümü kanserojendir. En zararları da karbon monoksit, hidrojen siyanid ve amonyaktır ve bu zehirli kimyasal maddeler, bir nefes sigarayla kan dolaşımınıza karışır. Bunun sonucunda, astım, ciğer yangısı, göğüs ağrıları başlar. Daha sık nezle, grip ve soğuk algınlığı geçirmeye başlarsınız.
Her on üç saniyede bir kişi, sigaraya bağlı bir hastalıktan hayatını kaybetmektedir. Her yıl dünyada 2.500.000 milyon kişi sigara yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu ölümlerin başlıca sebebi akciğer kanseridir, ikinci önemli sebep kalp hastalıkları ve diğer kanser türleridir.
İnsan vücudunda, hiçbir bölüm yoktur ki; sigarada bulunan kimyasal maddelerden etkilenmesin. Bu bölümde, vücudunuzda kısa bir tur yapacağız ve vücudunuzun ne halde olduğunu size göstereceğiz:
Baş ve Yüz
Bir sigara bağımlısı olarak, ağız kanserine yakalanma riskiniz çok yüksek. Ayrıca tütün duman diş eti hastalıklarına yol açar, diş çürümesine ve nefesinizin kötü kokmasına sebep olur. Bunların yanı sıra sigara bağımlılarında kronik baş ağrılarında rastlanır. Beyne giden oksijende azalma olur bu da beyin damarlarının daralmasında neden olur. Bu durum kişiyi felce kadar götürür.
Akciğer ve Bronşlar
Soluk borunuzdan ve bronşlarınızdan geçen duman göğsünüze iner. Sigara dumanındaki hidrojen siyanid, bronşlarınızın çeperini yakar ve kronik öksürük ortaya çıkar. Bronşlar zayıfladıkça, bu bölgede pek çok hastalık oluşur. Akciğer salgılarında azalma olur ve bu da kronik öksürüklere yol açar. Sigara içenler, içmeyenlere on kat daha fazla akciğer kanseri olma riski taşırlar.
Kalp
Sigaranın kalbe verdiği zararlar tek kelimeyle yıkıcıdır. Nikotin kan basıncını yükseltir ve kanın daha çabuk pıhtılaşmasına sebep olur. Sigarada bulunan karbon monoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolesterol depolanır ve bu da kalp krizi riskini arttırır. Bunun yanı sıra, kan dolaşımı bozukluklarına bağlı olarak, felç, parmaklarda kangren ve iktidarsızlık, sigara içenlerde çok sıklıkla görülen hastalıklardır.
Organlar
Sigaranın sindirim sistemine pek çok kötü etkisi bulunmaktadır. Sigara tüketimine bağlı olarak, midede asit salgılanması artar, mide yanmaları ve ülser başlar. Sigara bağımlılarında pankreas kanseri çok sıklıkla ortaya çıkar, büyük ölçüde ölümle sonuçlanır. Sigaranın ihtiva ettiği kanserojen maddeler, idrarla dışarı atılır ancak bu maddelerin vücuttaki varlığı mesane kanserine yol açar. Sigara yüzünden oluşan yüksek kan basıncı ise böbreklere büyük zarar verir.
Sonuçlar
Sigaranın sağlık üzerindeki kötü etkileri araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu araştırmalar göre, sigara tiryakisi erkeklerin %40'ı henüz emeklilik yaşına gelmeden hayatını kaybetmektedir. Bu oran sigara kullanmayanlarda %18'dir. Sigara kullanan kadınlarda ise rahim kanseri riski çoğalmaktadır, hamile kadınların sigara içmesi ise sakat ve ölü doğumlarla sonuçlanmaktadır.
Tüm bunlara rağmen, sigarayı bıraktığınız anda vücut kendi kendini tamir etmeye başlar. On yıl içinde vücut hiç sigara içmemiş gibi olur. Ancak, sigarayı bırakmak için kanser ya da kalp hastası olmayı beklerseniz, vücudunuzun kendini tamir etmesi için pek fazla vakti olamayacaktır. Ne yazık ki, bu hastalıklar çoğunlukla öldürücüdür. Sigarayı bırakmanız için daha iyi bir sebep olamaz. Ne Dersiniz?
benim için sigara bağımlılık değil içemediğim zamanlarda yokluğunu hissetmem 3 ay 5 ay içmesem farketmez ama içebildiğim zamanlarda sınırım yoktur hele bir de arkadas ortamı kurulmussa...cay, kahve (türk olamsı şartıyla) iyi gider meret
85 yaşındaki dedeme hipertansiyon ve diyabeti nedeniyle doktor sigarayı bırakması gerektiğini öğütlemişti... Bir gün dedemi itinayla bir sigarayı ikiye bölerken yakaladım...daha o zamanlar lisedeyim..doktor olacağım bile şüpheli... Ne yapıyorsun dede böyle dedim? ^^Doktor sigarayı kes dedi kızım...ben de sigarayı kesiyorum işte^^ diye cevap verdi...:=)) Meğersem adamcağız sigarayı kesememiş..2 ye bölüp kullanmaya devam etmiş...:=)) Sigarayı bırakmak tam bir sorun gerçekten....aynı dert hepimizin başında... En büyük tavsiyem şu... Kesmekten önce azaltmakla başlamalı işe... Mesela ben..çantamda sigara (şimdilerde çikolatalı puro içiyorum,o daha hafif) taşımasam...resmen eksikliğini hissediyorum...ama nedir..günde bir tane içiyorum..bilemedin iki.... Çevremdeki herkes bu yöntemle sigarayı bıraktı....ben dahil... Şimdi hepimiz sigara içiyoruz..ewet ama kendimizi kısıtlamadan... Mesela ben iş ortamında..muhabbet esnasında...okey felan oynarken ve türk kahvesinin yanında severim....onları kesmedim.. ama eve gelince paket çantadan çıkmıyor...
Kesmeyi(azaltmayı diyelim daha güzel olur) düşünenlere içten başarılar...
Ben sigara içmeyi seviyorum nedense. Sanırım içime duman çekmek ve bir kısmının içimde kaldığını bilmeyi seviyorum. Saçma sapan bir zamanda paketten bir tane alıp yakmayı da seviyorum. Özellikle içilmez kuralı varsa daha da bir içme isteğimi seviyorum. Napıyım seviyorum işte? :))
Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meftun Ünsal, Türkiye’de yapılan bir araştırmada en çok sigara içen meslek gruplarının başında gazetecilerin geldiğini, bunu öğretmen ve doktorların takip ettiğini söyledi. Ünsal, sigaranın bilinen tüm kanser türlerinin ortaya çıkmasında etkili olduğunu vurgulayarak, sigaranın zararlarının saymakla bitirilemeyeceğini kaydetti.
Sigara ve sigara kullanımıyla ilgili şimdiye kadar bir çok araştırma yapıldığını, bunlardan bir tanesinin de Hacettepe Halk Sağlığı Vakfı tarafından öğretmen, sporcu, sanatçı, gazeteci, doktor ve milletvekili gruplar üzerinde yürütüldüğünü bildirdi.
Gazeteciler daha fazla sigara içiyor
Toplam 2 bin 503 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçlar ortaya koyduğuna dikkat çeken Ünsal, şunları kaydetti: 'Araştırma sonucuna göre en çok sigara içen meslek gruplarının başında gazeteciler geliyor. Bunu öğretmen, sanatçı ve doktorların takip ettiği görülmüştür. Gençlere model olabilecek meslek gruplarında sigara içme oranının yüksek olması ise düşündürücüdür.' Günümüzde, gelişmiş ülkelerde alınan önlemler ve özellikle açılan tazminat davaları nedeniyle sigara firmalarının üçüncü dünya ülkelerine yöneldiğini ifade eden Ünsal, bu ülkelerin pazar olarak görüldüğünü, kadın ve çocukların ise hedef kitle olduğunu ileri sürdü.
Sigaranın bağımlılık yapan bir madde olduğunu, kadın ve çocuklarda kolayca bağımlılık yaptığını anlatan Ünsal, firmaların hedef kitleyi etkilemek için sinema, dizi, gazete, dergi, kitap gibi her türlü görsel malzemeyi kullanarak reklam yaptıklarını söyledi. Türkiye’de sigara içme yaşının giderek düştüğünü de vurgulayan Ünsal, devletin sigara konusunda ciddi önlemler alması gerektiğini, bireylerin eğitiminin ise en önemli konu olduğunu sözlerine ekledi.
YENİ BİR ARAŞTIRMA
Ünsal, OMÜ Göğüs Hastalıkları Anabilimdalı olarak kendilerinin de öğretmen ve öğrenciler üzerinde yeni bir araştırma yaptıklarını kaydetti. Yaklaşık 2 bini öğretmen toplam 14 bin kişiyi kapsayan araştırmanın öğretmen ve öğrencilerin sigara içme oranlarını tespit etmek için yürütüldüğünü bildiren Ünsal, saha çalışması tamamlanmak üzere olan araştırma verilerinin değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi. Ünsal, araştırmanın veri değerlendirmesinin tamamlanmasının sonra sonuçların kamuoyuna duyurulacağını da söyledi.
Sigara benim en büyük düsmanimdir! ! ! Annem beni özleyip istanbul'a okudugum okula bir günlügüne beni görmeye gelmisti.O gün bütün gün annemin yaninda oldugum için bir tek sigara dahi içememistim. Saat 17:25'te annemi Konya'ya ugurlayacaktim.Otobüsün kalkmasina daha 5 dakika vardi ve benim basim bütün gün sigara içmedigimden dolayi çatliyordu.'Anne ben hemen bi WC'ye gidip geliyorum' dedim anneme. Hemen gittim bi sigara yakti arka taraflarda ve bende agri falan kalmamisti.Peron'a geri döndügümde otobüs hareket etmisti ve annem uzaktan bana el salliyordu.O esnada üzüldüm keske elini öpebilseydim annecigimin! .. Ertesi gün telefon aci aci çaldi.Arayan babamdi,bana annemin Konya'ya vardiktan 2 saat sonra kalp krizi geçirdiini ve o esnada vefat ettigini aglayarak anlatiyordu! ..Aman Allah'im dünyalar basima yikildi sandim istanbul'un sokaklarinda hem kosuyor hemde bagira çagira agliyordum! .. Ben bu hatayi nasil yaptim diye? Eskiden 5 dakika bile içmeyince basimi agritan sigara simdi 6 senedir yanima bile yaklasamiyor Arkadaslar 'SiGARA ÖLÜMCÜL TEK DÜSMANINIZDIR! '
İlla ki üzerlerine fiyat etiketi bastırılmaz. Bastırırlarsa insanları nasıl birbirlerine düşürecekler sonra? değil mi? Maksat belirsizlik oluşsun. Herkes küçük çıkarcıkları için birbirinin yüzünü çırmaklasın..
hayatın anlamı,illet,en samimi ve kara gün dostu,championship manager ile birlikte giden tek şey,sıkıntı ve öfke gibi bilimum şiddetli duyguları gideren nikotin dolu kutu...
Bana göre sigara birilerinin insan sağlığını hiçe sayarak elde ettiği rant tır.Bağımlılık yapmasıda bu rantın devamlılığını sağlayan en büyük özelliğidir.yanlız bu rantiyyecilerin unuttukları bir şey var ki dünyada uygulanan nüfus planlamalarının ve sigara gibi nice zararlı alışkanlıkların sebebiyle dünya nüfusunun git gide yaşlanıyor ve bir sona doğru gidiyor.acaba o sona yakın bu ve bunun gibi zararlı üreticiler ürettiklerini kime satacaklar. Netice itibariyle sigara bana bir sonun başlangıcını çağrıştırıyor
Tutkuyla ve derinden sev
belki kalbin kırılacak
belki acı çekeceksin
ancak....!
bu hayatı yaşayabilmenin tek yolu sevmekten geçer
önce kendini sev...
kül tablasında söndürme hayatını....
ben hiç sigara içmedim ve içmiiiiiicemmm çün kü ben zekiyim
8. gün ve sigara içmiyoruuuuuuuuuuuum...
Bırakamazsın diyenler sesim oralara kadar geliyor muuuuuuuuuuu?
Dışarı çıkıp bir kafede oturmama, orada bir neskafe içmeme, gelirken arabada bangır bangır yabancı pop dinlememe rağmen; YAŞASIIIIIIN! BU GÜN DE SİGARA İÇMEDİM!
5 gün oldu...5 koca gün...ben bu işi başaracak gibi duruyorum...heheheheh...
İçine çekersin ve dumanını yavaşça üflersin...önce enfes bir tad kalır ağzında..derken bi daha bi daha ve birazcık dinlenmek için kül tabağının kenarına bırakırsın..ama bu çok kısa süree..çünkü parmakların alışmıştır. hemen alıp kuvvetlice bi daha çekersin ve dumanı üflerken kültabağında söndürmeye başlarsın..Bir dahaki sigara için bir arkadaşının gelmesi, bir çay ya da kahve arasının olması ya da tekrar parmaklarının araması yeterlidir...Sigarayı bıraktım...Ama artık dayanamayacağım..biri bana montecarlo bulsuuuuuuuuuun....
biri söz verdi; her gün maks. 5 tane deyu.. bıyıkları sarartmadan ciğeri karartacaz bu gidişle...........................................)
içiyorum çünkü sararmasından korktuğum bıyıklarım yok! en azından 60 yaşına kadar:P
şu dakika itibariyle istediğim tek şey sigara istiyorum sigara! ! ! !
Sigara nin Zararlarinin Azaltilmasi Icın Bulunan Birkac Yontem
Bunu bugun farkettim.Eger sigarayla birlikte C vitamini alirsaniz iyi olur.Hem havalar da sogudu, ne kadar sigara icinizi isitsa da :))) biraz da vitamin gerek.Hani karbon monoksit zehirlenmeleri var ya.KOkusuz tatsiz bir olum.Olurken sizi zehirleyen seyin ne kokusunu ne de tadini alabiliyorsunuz.Anlayacaginiz tatsiz tuzsuz bir olum.İste bu karbon monoksit cigerler vasitasiyla kandaki alyuvarlarin icinde bulunan hemoglobine simsIkI baglanir ve onu bir daha birakmaz.Alyuvarlardaki hemoglobinlerin gorevi baglandigi oksijeni(bir nevi ask sozkonusudur burda) dokulardaki kilcallara tasimaktir; ama bu CO(karbon monoksit) denen zimbirti onlari bir turlu birakmaz ve hemoglobinlerde tam depo dlu olduklari icin oksijen yakitini alamazlar.Bir bakima bizim IETT ler gibi.Aslinda onlar ne kadar dolu olursa olsunlar gene de yolcu aliyorlar; ama iste bu hemoglobinler almiyor.Tabii alamadigi icin de yavas yavas insan oksijensizlik ve beyne hava gitmemesinden dolayi pattttt...
Iste mandalinadaki envai cesit vitamin de sigardaki zehirlere baglanip onlari bir gusel etkisiz hale getiriyor(zugurt tesellisi) ama iki isi bir arada yapmaniz gerek: yani hem mandalina yiyeceksiniz hem de sigara iceceksiniz.Tabii bu sigara icmeyenler icin gerekli degil.Yani illa mandalina yicem diye sigara icmeyin :)))
Dikkat bu benim hipotezimdir, hic bir sekilde benim disimda denenmemistir.Yani ona gore :)))
Yılda en az 52 defa bırakıyorum.
nasıl bir rezalet olduğumu göstermede iyi bir örnek.
seviyorum ben sigara içmeyi...tuhaf bir zevki var içmenin...hayatımın en umutsuz günlerine başladığımda hiç yapmadığım birşeyi yapıp aç karınla sigara içiyorum ve bu şekilde o anları hep hafızamda saklıyorum.
SİGARA İÇMENİN VÜCUDA ETKİLERİ
Artık herkes sigaranın ne kadar ne kadar zararlı olduğunu biliyor. Tütünün kanserojen olduğunu duymayan, bilmeyen kalmadı. Ancak, sigaranın zararları bununla bitmiyor, her türlü kalp ve akciğer hastalığına yol açıyor, damar tıkanıklığı felce kadar götürebiliyor.
İlk nefes... ve sonrası
Sigara içtiğiniz anda, vücudunuz etkilenmeye başlar. Nabzınız yükselir, daha hızlı nefes alıp vermeye başlarsınız. Kan dolaşımınız yavaşlar. Sigara içinde yaklaşık 3.700 zehirli madde barındıran bir karışımdır. Bunların büyük bir bölümü kanserojendir. En zararları da karbon monoksit, hidrojen siyanid ve amonyaktır ve bu zehirli kimyasal maddeler, bir nefes sigarayla kan dolaşımınıza karışır. Bunun sonucunda, astım, ciğer yangısı, göğüs ağrıları başlar. Daha sık nezle, grip ve soğuk algınlığı geçirmeye başlarsınız.
Her on üç saniyede bir kişi, sigaraya bağlı bir hastalıktan hayatını kaybetmektedir. Her yıl dünyada 2.500.000 milyon kişi sigara yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu ölümlerin başlıca sebebi akciğer kanseridir, ikinci önemli sebep kalp hastalıkları ve diğer kanser türleridir.
İnsan vücudunda, hiçbir bölüm yoktur ki; sigarada bulunan kimyasal maddelerden etkilenmesin. Bu bölümde, vücudunuzda kısa bir tur yapacağız ve vücudunuzun ne halde olduğunu size göstereceğiz:
Baş ve Yüz
Bir sigara bağımlısı olarak, ağız kanserine yakalanma riskiniz çok yüksek. Ayrıca tütün duman diş eti hastalıklarına yol açar, diş çürümesine ve nefesinizin kötü kokmasına sebep olur. Bunların yanı sıra sigara bağımlılarında kronik baş ağrılarında rastlanır. Beyne giden oksijende azalma olur bu da beyin damarlarının daralmasında neden olur. Bu durum kişiyi felce kadar götürür.
Akciğer ve Bronşlar
Soluk borunuzdan ve bronşlarınızdan geçen duman göğsünüze iner. Sigara dumanındaki hidrojen siyanid, bronşlarınızın çeperini yakar ve kronik öksürük ortaya çıkar. Bronşlar zayıfladıkça, bu bölgede pek çok hastalık oluşur. Akciğer salgılarında azalma olur ve bu da kronik öksürüklere yol açar. Sigara içenler, içmeyenlere on kat daha fazla akciğer kanseri olma riski taşırlar.
Kalp
Sigaranın kalbe verdiği zararlar tek kelimeyle yıkıcıdır. Nikotin kan basıncını yükseltir ve kanın daha çabuk pıhtılaşmasına sebep olur. Sigarada bulunan karbon monoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolesterol depolanır ve bu da kalp krizi riskini arttırır. Bunun yanı sıra, kan dolaşımı bozukluklarına bağlı olarak, felç, parmaklarda kangren ve iktidarsızlık, sigara içenlerde çok sıklıkla görülen hastalıklardır.
Organlar
Sigaranın sindirim sistemine pek çok kötü etkisi bulunmaktadır. Sigara tüketimine bağlı olarak, midede asit salgılanması artar, mide yanmaları ve ülser başlar. Sigara bağımlılarında pankreas kanseri çok sıklıkla ortaya çıkar, büyük ölçüde ölümle sonuçlanır. Sigaranın ihtiva ettiği kanserojen maddeler, idrarla dışarı atılır ancak bu maddelerin vücuttaki varlığı mesane kanserine yol açar. Sigara yüzünden oluşan yüksek kan basıncı ise böbreklere büyük zarar verir.
Sonuçlar
Sigaranın sağlık üzerindeki kötü etkileri araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu araştırmalar göre, sigara tiryakisi erkeklerin %40'ı henüz emeklilik yaşına gelmeden hayatını kaybetmektedir. Bu oran sigara kullanmayanlarda %18'dir. Sigara kullanan kadınlarda ise rahim kanseri riski çoğalmaktadır, hamile kadınların sigara içmesi ise sakat ve ölü doğumlarla sonuçlanmaktadır.
Tüm bunlara rağmen, sigarayı bıraktığınız anda vücut kendi kendini tamir etmeye başlar. On yıl içinde vücut hiç sigara içmemiş gibi olur. Ancak, sigarayı bırakmak için kanser ya da kalp hastası olmayı beklerseniz, vücudunuzun kendini tamir etmesi için pek fazla vakti olamayacaktır. Ne yazık ki, bu hastalıklar çoğunlukla öldürücüdür. Sigarayı bırakmanız için daha iyi bir sebep olamaz. Ne Dersiniz?
benim için sigara bağımlılık değil içemediğim zamanlarda yokluğunu hissetmem 3 ay 5 ay içmesem farketmez ama içebildiğim zamanlarda sınırım yoktur hele bir de arkadas ortamı kurulmussa...cay, kahve (türk olamsı şartıyla) iyi gider meret
Atın ölümü arpadan olsun..Saygilar
85 yaşındaki dedeme hipertansiyon ve diyabeti nedeniyle doktor sigarayı bırakması gerektiğini öğütlemişti...
Bir gün dedemi itinayla bir sigarayı ikiye bölerken yakaladım...daha o zamanlar lisedeyim..doktor olacağım bile şüpheli...
Ne yapıyorsun dede böyle dedim?
^^Doktor sigarayı kes dedi kızım...ben de sigarayı kesiyorum işte^^ diye cevap verdi...:=))
Meğersem adamcağız sigarayı kesememiş..2 ye bölüp kullanmaya devam etmiş...:=))
Sigarayı bırakmak tam bir sorun gerçekten....aynı dert hepimizin başında...
En büyük tavsiyem şu...
Kesmekten önce azaltmakla başlamalı işe...
Mesela ben..çantamda sigara (şimdilerde çikolatalı puro içiyorum,o daha hafif) taşımasam...resmen eksikliğini hissediyorum...ama nedir..günde bir tane içiyorum..bilemedin iki....
Çevremdeki herkes bu yöntemle sigarayı bıraktı....ben dahil...
Şimdi hepimiz sigara içiyoruz..ewet ama kendimizi kısıtlamadan...
Mesela ben iş ortamında..muhabbet esnasında...okey felan oynarken ve türk kahvesinin yanında severim....onları kesmedim.. ama eve gelince paket çantadan çıkmıyor...
Kesmeyi(azaltmayı diyelim daha güzel olur) düşünenlere içten başarılar...
Alt komşumuz Akciğer kanseri olmuş.Adam çıldıracak.
Ben sigara içmeyi seviyorum nedense. Sanırım içime duman çekmek ve bir kısmının içimde kaldığını bilmeyi seviyorum. Saçma sapan bir zamanda paketten bir tane alıp yakmayı da seviyorum. Özellikle içilmez kuralı varsa daha da bir içme isteğimi seviyorum. Napıyım seviyorum işte? :))
Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meftun Ünsal, Türkiye’de yapılan bir araştırmada en çok sigara içen meslek gruplarının başında gazetecilerin geldiğini, bunu öğretmen ve doktorların takip ettiğini söyledi.
Ünsal, sigaranın bilinen tüm kanser türlerinin ortaya çıkmasında etkili olduğunu vurgulayarak, sigaranın zararlarının saymakla bitirilemeyeceğini kaydetti.
Sigara ve sigara kullanımıyla ilgili şimdiye kadar bir çok araştırma yapıldığını, bunlardan bir tanesinin de Hacettepe Halk Sağlığı Vakfı tarafından öğretmen, sporcu, sanatçı, gazeteci, doktor ve milletvekili gruplar üzerinde yürütüldüğünü bildirdi.
Gazeteciler daha fazla sigara içiyor
Toplam 2 bin 503 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçlar ortaya koyduğuna dikkat çeken Ünsal, şunları kaydetti:
'Araştırma sonucuna göre en çok sigara içen meslek gruplarının başında gazeteciler geliyor. Bunu öğretmen, sanatçı ve doktorların takip ettiği görülmüştür. Gençlere model olabilecek meslek gruplarında sigara içme oranının yüksek olması ise düşündürücüdür.' Günümüzde, gelişmiş ülkelerde alınan önlemler ve özellikle açılan tazminat davaları nedeniyle sigara firmalarının üçüncü dünya ülkelerine yöneldiğini ifade eden Ünsal, bu ülkelerin pazar olarak görüldüğünü, kadın ve çocukların ise hedef kitle olduğunu ileri sürdü.
Sigaranın bağımlılık yapan bir madde olduğunu, kadın ve çocuklarda kolayca bağımlılık yaptığını anlatan Ünsal, firmaların hedef kitleyi etkilemek için sinema, dizi, gazete, dergi, kitap gibi her türlü görsel malzemeyi kullanarak reklam yaptıklarını söyledi.
Türkiye’de sigara içme yaşının giderek düştüğünü de vurgulayan Ünsal, devletin sigara konusunda ciddi önlemler alması gerektiğini, bireylerin eğitiminin ise en önemli konu olduğunu sözlerine ekledi.
YENİ BİR ARAŞTIRMA
Ünsal, OMÜ Göğüs Hastalıkları Anabilimdalı olarak kendilerinin de öğretmen ve öğrenciler üzerinde yeni bir araştırma yaptıklarını kaydetti.
Yaklaşık 2 bini öğretmen toplam 14 bin kişiyi kapsayan araştırmanın öğretmen ve öğrencilerin sigara içme oranlarını tespit etmek için yürütüldüğünü bildiren Ünsal, saha çalışması tamamlanmak üzere olan araştırma verilerinin değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi.
Ünsal, araştırmanın veri değerlendirmesinin tamamlanmasının sonra sonuçların kamuoyuna duyurulacağını da söyledi.
Sigara benim en büyük düsmanimdir! ! !
Annem beni özleyip istanbul'a okudugum okula bir günlügüne beni görmeye gelmisti.O gün bütün gün annemin yaninda oldugum için bir tek sigara dahi içememistim. Saat 17:25'te annemi Konya'ya ugurlayacaktim.Otobüsün kalkmasina daha 5 dakika vardi ve benim basim bütün gün sigara içmedigimden dolayi çatliyordu.'Anne ben hemen bi WC'ye gidip geliyorum' dedim anneme. Hemen gittim bi sigara yakti arka taraflarda ve bende agri falan kalmamisti.Peron'a geri döndügümde otobüs hareket etmisti ve annem uzaktan bana el salliyordu.O esnada üzüldüm keske elini öpebilseydim annecigimin! ..
Ertesi gün telefon aci aci çaldi.Arayan babamdi,bana annemin Konya'ya vardiktan 2 saat sonra kalp krizi geçirdiini ve o esnada vefat ettigini aglayarak anlatiyordu! ..Aman Allah'im dünyalar basima yikildi sandim istanbul'un sokaklarinda hem kosuyor hemde bagira çagira agliyordum! ..
Ben bu hatayi nasil yaptim diye? Eskiden 5 dakika bile içmeyince basimi agritan sigara simdi 6 senedir yanima bile yaklasamiyor Arkadaslar 'SiGARA ÖLÜMCÜL TEK DÜSMANINIZDIR! '
intihar+cinayet
İlla ki üzerlerine fiyat etiketi bastırılmaz. Bastırırlarsa insanları nasıl birbirlerine düşürecekler sonra? değil mi? Maksat belirsizlik oluşsun. Herkes küçük çıkarcıkları için birbirinin yüzünü çırmaklasın..
bir bahane..ayrica kokusundan nefret ederim.
çok bıraktırmak istediler ama bırakamadım bırakmıcamda galiba
Ben tebama bu illeti yasaklamadım mı bre lala?
bıktım senden neden sen benden bıkmıyorsun
hayatımın en aptal hatası
gitti sağlık vede paracıklar
kaçıncı sigara bugün bu beni içen bilmiyorum
hayatın anlamı,illet,en samimi ve kara gün dostu,championship manager ile birlikte giden tek şey,sıkıntı ve öfke gibi bilimum şiddetli duyguları gideren nikotin dolu kutu...
Bana göre sigara birilerinin insan sağlığını hiçe sayarak elde ettiği rant tır.Bağımlılık yapmasıda bu rantın devamlılığını sağlayan en büyük özelliğidir.yanlız bu rantiyyecilerin unuttukları bir şey var ki dünyada uygulanan nüfus planlamalarının ve sigara gibi nice zararlı alışkanlıkların sebebiyle dünya nüfusunun git gide yaşlanıyor ve bir sona doğru gidiyor.acaba o sona yakın bu ve bunun gibi zararlı üreticiler ürettiklerini kime satacaklar. Netice itibariyle sigara bana bir sonun başlangıcını çağrıştırıyor
bafra
kölesiyim artık onun,her zaman kral olamam ztn...