Kültür Sanat Edebiyat Şiir

pasif-agresif kişilik bozukluğu sizce ne demek, pasif-agresif kişilik bozukluğu size neyi çağrıştırıyor?

pasif-agresif kişilik bozukluğu terimi Cem Nizamoglu tarafından tarihinde eklendi

  • Esra Kaya
    Esra Kaya

    kişilik bozukluklarının en yaygın olanı sanırım..söylenir durur asla çalışmak ve iş bitirmek istemez..işleri sürüncemede bırakır..kendi içinde tepkilidir ama belli etmez.tepkisi işlevselliği bozmaktır..inadına korkaktır.otoriyete gıkı çıkmaz.

  • Mehmet Güneri
    Mehmet Güneri

    Özel alanda veya iş alanında başkalarının isteklerine karşı genellikle bir direniş gösterirler.
    Emirleri sık sık tartışır, yetkeyi yani otoriteyi temsil edenleri beğenmez, eleştirirler. Ancak bunları genellikle dolaylı yoldan yaparlar.
    Kendilerine verilen işi savsaklar bitirmezler ya da bilerek sonuçlandırmaz, unuturlar.
    Anlaşılmamaktan veya nefret edildiklerinden yakınırlar. Kendilerine haksız davranıldığını ileri sürerler.
    İş yaşamında veya sosyal yaşamda bir işin ucundan sıkıca tutmayıp buna karşın onu bunu sürekli eleştiren böyle tiplere çok rastlanır. Okumuş, entellektüel kesim arasında da kültürel etkiden dolayı daha yaygındır. Dİğer kişilik bozukluklarında olduğu gibi bu kişilik bozukluğundada karşımızdaki kişiye kötü biriymiş gibi yaklaşmamamız gerekir. Uygun yaklaşımlarla bu insanların sosyal, iş ve aile yaşamına katkıları hayli arttırılabilir.

    Bu tür insanlara karşı sevcen davranmakta yarar vardır. Mümkün olan her durumda görüşünü almalı ve kendini ifade etmesine yardımcı olmak gerekmektedir.
    Muhalefetini görmezden gelmemeli, anne baba üslubuyla da eleştirilmemelidirler. Bir tür karşılıklı misilleme oyununa sürüklemelerine izin verilmemelidir.
    (Alıntı)

  • Banu Işık
    Banu Işık

    - Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. -

    bakın burda sözü geçen tavşan (!) pasif - agresif bir kişiliktir. =)

  • Sultan Fatih Yağcı
    Sultan Fatih Yağcı

    pasifse mesele yok..

  • Alican Eriş
    Alican Eriş

    dikkat şahan çıkabilirdeki recep ivedik tiplemesi agresif insan budur işte izleyin görün www.koskomik.com

  • Edimsel Oz
    Edimsel Oz

    saldırganlığını dolaylı, açık olmayan yollardan dile getirmeyi sürekli davranışlarına yansıtan kişilerin içinde bulundukları durum böyle tanılanmış

  • Tedfsd Sd
    Tedfsd Sd

    herhalde pislik birşey bendede bundan var mıs ama ne yapcam bilmiyom yardım ederimsiniz?

  • Erkan Orhan
    Erkan Orhan

    yanardöner, döneryanar....bazen hiç yanmaz, üstelik dönmezde...size ne ki?

  • Suna Soylu
    Suna Soylu

    iki uçlu psikolojik hastalık..

  • Drag Bonfire
    Drag Bonfire

    durumlara ve kişilere tepki vermeyerek saldıran kişilik.. siz tepinir durursunuz, pasif-agresif kişi ise karşınıza geçer, pis pis sırıtırarak ya da susarak size saldırır.. kendi içinde çok sağlam bir kişilik bence.. muhatap kişi düşünsün..........)

  • Blue Send Me
    Blue Send Me

    kısaca dengesiz :)

  • Burak Sakarya
    Burak Sakarya

    türk eğitim sisteminin 'tatmin edemeyici bilgi - baskıcı kısıtlama' temelleri üzerine kurduğu değirmende öğütülen çocuklarda yarısından fazlasının sahip olduğu ama farkında olmadığı, farkında olduğunda ise umrunda olmadığı psikolojik tanı.

  • Arife Güney
    Arife Güney

    PAKB olan bireyler herhangi bir konuda insanlarla doğrudan yüzyüze gelerek sorunları çözmekten kaçınırlar ve bunun tehlikeli olabileceğine inanırlar. Kaçınan kişilik bozukluğu olan bireyler, başkaları tarafından reddedilme ve yanlış değerlendirilme korkusu nedeniyle atılgan davranışlardan kaçınırken, PAKB olan bireyler yüzleşmeyi başkaları tarafından kontrol edilme ve davranışlarına müdahale olarak yorumlarlar. Bu kişilerden istemediği bir işi yapması istendiğinde, bu isteğe gücenme ve bu gücenmişliği davranışlarla ifade edememe özellikleri birleşerek pasif olarak işi engelleyici bir tarz ortaya çıkar.

  • Can Can
    Can Can

    çeşmeye gitmiyorum demez ama testiyi kırar da getirir.

  • Sena Tunç
    Sena Tunç

    En belirgin özelliği; kişideki negatif duygusal haller, kızgınlık ve sinirliliktir.Bunun yanısıra hedeflerini kişisel ve profesyonel olarak sınıflandırmada güçlük çekerler.Yaşadıkları kızgınlık ve öfkenin yanısıra, dışsal kontrole karşı hassas olmaları nedeniyle diğer kişilerin getirdiği öneriler kendi özgürlüklerine müdahale olarak yorumlanır. Diğer insanlarla birlikteyken, hem bu kişiler tarafından kontrol edilmeyi beklerler hem de buna şiddetle karşı çıkarlar.