nokta sizce ne demek, nokta size neyi çağrıştırıyor?
nokta terimi Cem Nizamoglu tarafından tarihinde eklendi
-
-
-
-
bi insanın yabancı memleketlere ayak uydurma sürecinde kaybettiği ilk şeydir noktalar...isminin en az bir iki harfi deforme oluverir...
-
bigün çarpılar (*) evlerinde parti veriyorlarmış..dans,müzik,curcuna derken kapı çalmış..açıp bakmışlar..karşılarında bi nokta (.) görmüşler..
demişler hoop karrdeşim bu çarpıların partisi noktalar giremez..
o da demiş; yav beni tanımadınız mı? ben Abuzittin..saçlarıma jöle sürdüm.. -
nokta dünyada kücük ama bir araya geldginde cok isler yapan bir varlıgı andırıyor
-
-
-
-
Rahmetli Ercan Arıklı'nın (sanırsam 80'lerde) Sabah Grubu’yla kurduğu haftalık haber magazin dergisinin adı. Aynı çizgide sonra Aktuel dergisini çıkartmışlardı.
www.medyatext.com/nokta
eski web sayfası nedense ulaşınılamıyor, hala satılıyor mu; onu bile bilmiyorum doğrusu ama uzun süreden beri çıkan ve hatırladığım kadarıyla bekleme odalarında ki sephaların üzerinde çoğunlukla olan dergiydi... -
Arapçadan gelen bu terim edebiyattan matematiğe kadar hayatımızzın her ”’noktasında’” ortaya çıkar. Benek demektir, durak ya da mevki anlamına da gelir. Göze arız olan leke de denilebilir, durak işareti ya da mahal da denir. Tek karakol ya da tek nobetçi anlamlaırna bile gelir. Tabi en çok yazıdaki durak işareti olarak bilinir ya da matematikte hiçbir uzunluğu olmayan şekle, bir noktadan sonsuz çizgi geçmesi, iki noktanın birleşmesinden çizgi oluşur,3.14 gibi.
Durak olarak çok kullanılır, odak, donma, yanma gibi noktalara ‘”Nokta-i Mihrakiye’” (Esma-i İlahiyyenin tecellesinin toplandığı nokta) denir
Başka, Nokta-i nazar yani görüş, bir nevi fikir (rasyonolizm)
Nokta-i Telaki de var; karşılama, uygun, karşılıklı nokta; buluşma noktası, yeri yani ya da münasebet, uygunluk anlamına da gelir.
Noktadan sonsuz çizgi geçtiğine göre herhalde sayamacağımız kadar anlamlara bile gelebilir. Başlama noktası, yaratılış ya da atom tanesine bile nokta diyebiliriz, mesala izlediğiniz tv de ya da bilgisayar ekranındaki bir resim binlerce hatta milyonlarca noktalardan oluşur. Nokta, noktalama işaretleri, bazı harflerin üzerine konulan ufak işaret, konu ile ilgili önemli bölüm, sınır, derece, radde vb….