'niyâz' Farsça bir kelime. şiddetle isteme, ihtiyaç duyma, yakarma anlamlarına geliyor. Eski farsçada bir anlamı daha var o da 'eksiklik'. Dua ile eş anlamlı olarak kullanılıyor. Zira 'dua' arapçada yardıma çağırmak, davet etmek anlamlarına haiz.
Bugün modern psikoloji halen daha 'istemenin hikmeti' konusunu netliğe kavuşturamamış durumdadır. Öyleki insanın geçmiş zamanda istediği bir çok şeye gelecek zamanda hiç beklemediği bir anda kavuştuğunu gözlemleyen modern psikoloji, bu durumu bilimsel olarak ifâde etmekte zorlanıyor ve bu olayı insanın içindeki güç(?) olarak izah etmeye çalışıyor. Bir adım daha atsa ve 'peki bu gücü ona veren kim? ' diye sorgulasa ıspatlamak için ömür feda ettiği bir çok mesele kendiliğinden hallolacak.. açıklamak için saçma sapan yollara başvurmasına gerek kalmadan hemde. Bilimsel çalışma, bilimsel metod vs. Tabiki çalışanın sonuca ulaştığı bir yer dünya. Fakat çalışmanında bir nev'i dua olduğunu görmüyor insanlar. Çalışmak, gayret göstermek tabri caizse debelenmek duadır, niyazdır. Bu ve bunun gibi bir çok mesele Allaha ve Ahiret gününe iman ile noktalansa, ve parmaklar O nu işaret etse; ne muhteşem bir final olacaktır kim bilir.. Doğrusu insan çok nankör..
ismim niyaz :D
dilemek, istemek
niyaz:..tevekkül edip,Dilemek.. Temiz kalp ile işi oluruna bırakmak ve ferah şekil,hakkına razı olmak..
.
'Beni benlikten çıkaran, bana kendimi iade et.
Beni çok dağıttın.
Artık beni topla! ...' Ü.F'dan
.
O naz makamidir
sense niyaz
uğurun yorumuna göre niyaz dilemek bna göre suskunluk........
'niyâz'
Farsça bir kelime.
şiddetle isteme, ihtiyaç duyma, yakarma anlamlarına geliyor.
Eski farsçada bir anlamı daha var o da 'eksiklik'.
Dua ile eş anlamlı olarak kullanılıyor. Zira 'dua' arapçada yardıma çağırmak, davet etmek anlamlarına haiz.
Bugün modern psikoloji halen daha 'istemenin hikmeti' konusunu netliğe kavuşturamamış durumdadır. Öyleki insanın geçmiş zamanda istediği bir çok şeye gelecek zamanda hiç beklemediği bir anda kavuştuğunu gözlemleyen modern psikoloji, bu durumu bilimsel olarak ifâde etmekte zorlanıyor ve bu olayı insanın içindeki güç(?) olarak izah etmeye çalışıyor. Bir adım daha atsa ve 'peki bu gücü ona veren kim? ' diye sorgulasa ıspatlamak için ömür feda ettiği bir çok mesele kendiliğinden hallolacak.. açıklamak için saçma sapan yollara başvurmasına gerek kalmadan hemde.
Bilimsel çalışma, bilimsel metod vs. Tabiki çalışanın sonuca ulaştığı bir yer dünya. Fakat çalışmanında bir nev'i dua olduğunu görmüyor insanlar. Çalışmak, gayret göstermek tabri caizse debelenmek duadır, niyazdır.
Bu ve bunun gibi bir çok mesele Allaha ve Ahiret gününe iman ile noktalansa, ve parmaklar O nu işaret etse;
ne muhteşem bir final olacaktır kim bilir..
Doğrusu insan çok nankör..