Kültür Sanat Edebiyat Şiir

kirli alan fotoğrafçılığı sizce ne demek, kirli alan fotoğrafçılığı size neyi çağrıştırıyor?

kirli alan fotoğrafçılığı terimi Metin Bedir tarafından tarihinde eklendi

  • Metin Bedir
    Metin Bedir

    yaklaşık 10 yıl önce lapsekinin illasköyünde güreş devesi olan sert mizaçlı bi adam devesinin bakımını yaparken deve kolunu omuzunun hizasından ısırıp kopartıyor. hastaneye kaldırıyorlar. ameliyat yara kapatılıyor kol dikilmiyor ne hikmetse bende sebebini sormadım. sadece kulaktan kulağa yayılan devecinin olmayan kolundaki parmağının sızladığını söylediğini duymuştum. çok enteresan gelmişti olmayan kolun parmağındaki tırnak sızlarmı. sonra bi gün torununa sordum dedenin kopan kolundaki parmağının tırnağı sızlıyormuş doğrumu bu diye.gülümsedi. ve ekledi. daha hastaneden çıkmadan amaliyattan sonraki günlerde dedesinin baş ucundayken parmaklarının arasının kaşındığını parmaklarının arasını kaşımasını istemiş baştan çok şaşırdığını ama kolun yokki diyemediğini gözlerinin dolduğunu ve elini battaniyenin altına sokup yatağı kaşıdığını dedesinin de güzel kaşımadığı için ona sövdüğünü anlattı bana.

  • Metin Bedir
    Metin Bedir

    Sözkonusu fotoğrafların yaşayan her şeyin muhtevasında 'yaşam gücü' bulunduğunun ya da 'aura'nın varlığının fiziksel kanıtı olduğunu belirten Kirlian, böylece, kendi metodu ile, öteden beri okültistlerin ve teozofların varlığını ileri sürdükleri, canlı bedenlerini sarmalayan, nadir vakalar haricinde gözle görülemez olan aura’nın varlığını kanıtlamış olduğunu iddia etmiştir. Kirlian fotoğrafçılığının ünlü olduğu yönlerden biri de insan vücudundaki akupunktur noktalarını işaret edebilmesidir. Bu iddiayı doğrulamak için yapılan deneylerden en ilginci, bir bitki yaprağının bir kısmı kesilse de, kirlian fotoğraflarında yaprak sanki kesilmemiş gibi, yaprağın bir bütün halinde ışınımının devam etmiş olmasıdır. Bu da, Semyon Kirlian’a göre fotoğraflardaki ışınım görüntülerinin önceden bilinen fiziksel etkenlerden kaynaklanmadığını ortaya koyan açık bir kanıttır. Bu tür 'kanıtlar' neden metal paraların dahi 'aura'sının olduğunu açıklayamadıkları için bilimsel çevrelerde kabul görmezler.
    vikipedi den alıntı.

  • Metin Bedir
    Metin Bedir

    1939'dan sonra Kirlian'ın buluşu daha önceleri 'elektrografi', 'elektrofotoğrafi' adlarıyla bilinen tekniğin yeniden tanınmasını sağladı. Fikrin temeli (ki kuru fotoğraf kopyalamayı mümkün kılmıştır) 1777'ye kadar erken bir zamanda George Christoph Lichtenberg tarafından atılmıştır. Bu alanda daha sonra çalışmalarda bulunan, aralarında Nikola Tesla'nın da olduğu bilimadamları 19-20'nci yüzyıllarda bu etkiyi daha derinlemesine incelemişlerdir. Ama Kirlian, bu araştırmayı seleflerinden daha ileriye götürmüştür. O dönemdeki bilim adamlarından bazıları kirlian fotoğrafçılığında sözkonusu olan güce “kirlian enerjisi” adını, bazı Rus ve Çekoslavak bilim adamları (Dr. Zdenek Rejdak) ise “biyoenerji” adını vermiştir. Fakat 1940’lı ve 1950’li yıllarda Sovyetler Birliği’nde aura’ya veya enerji-beden’le ilgili verilerin yeterli olmayışından dolayı, kirlian cihazı ününe ancak 1960’larda, yine Sovyet bilim adamlarının çalışmalarıyla kavuşmuştur. Kirlian fotoğrafçılığı yöntemi Kazakistan devlet üniversitesi’nce 1968’de yayımlanan “Kirlian Etkisi’nin Biyolojik Mahiyeti” adlı çalışmayla bilim dünyasına sunulmuştur. Bu çalışmaların Batı’ya tanıtılması ya da bu konunun Batı’da popüler hale gelmesi ise Sheila Ostrander ve Lynn Schroeder adlı araştırmacı yazarların 1978’de yayımladıkları kitapla gerçekleşmiştir.
    vikipedi den alıntı.