bir hadis vardır -tûbâ lil-gurabâ, yani garibleri müjdeleyin garb bizde semantik olarak daimi surette karanlığın sembolüdür. şark aydınlık demektir. şarktan garba giden aydınlık taşıyıcısıdır. yani garibler bu bağlamda nuru taşıyan kimselerdir. bunların bir kısmı benim uydurmalarım fakat bazıları gerçekten kitablarda yazılan şeyler. ontik olarak gurbette olduğumuzu unutmayalım. mevlana da ney insanı kamili sembolize eder. ney kamışlıktan koparılmış ve oranın özlemiyle yaşar. insanda asıl yurdundan uzaktadır ve ruhundaki ızdırab vuslatla dinginleşecektir. hülasa bu kadar açıklama bu kelimenin günümüzde kullanımı her ne kadar menfi bir seyirde gezinse de gelenekte garib asil bir kavramdır. tıpkı miskin yunus söyler sözü dizesinde ki anlam kaymasına uğramıştır ama bizim itibar etmemiz gerekli olan gelenekteki kullanımıdır. miskin dendiğinde burnumuzu kıvırırız ama yunus emre miskinmiş eskiden.
Ben garibinim senin,sen habibimsin benim...
Sedat Büyük'ün güzel bir şiiri...
Islanmış giysileri yırtık, sökük, yamalı,
Saçlarına karışmış uzun kirli sakalı
Tanımlıyordu sanki “garip” kelimesini,
Sefil demek yetmezdi tarife böylesini...
ben bir GARİP aşk bestesiyim,
öyle içten öyle derin..
-neden böyle konuşuyorsun?
-bilmiyorum, garip!
garipler hiç mahzun olmayacaklar....ne mutlu garip olabilenlere..
“Garip geldik gideriz, rafa koy evi barkı,
Tek dudaktan dudağa geçsin, ölümsüz şarkı…”
Necip Fazıl
Benim
sadece öyle işte, sorma bişey.
Valla ariza kisilklerin tümüne verilen diger isim
Bknz:hic birseye bakmayiniz, bos veriniz
garipyalnızgezer
bir hadis vardır -tûbâ lil-gurabâ, yani garibleri müjdeleyin
garb bizde semantik olarak daimi surette karanlığın sembolüdür. şark aydınlık demektir. şarktan garba giden aydınlık taşıyıcısıdır. yani garibler bu bağlamda nuru taşıyan kimselerdir.
bunların bir kısmı benim uydurmalarım fakat bazıları gerçekten kitablarda yazılan şeyler. ontik olarak gurbette olduğumuzu unutmayalım. mevlana da ney insanı kamili sembolize eder. ney kamışlıktan koparılmış ve oranın özlemiyle yaşar. insanda asıl yurdundan uzaktadır ve ruhundaki ızdırab vuslatla dinginleşecektir.
hülasa bu kadar açıklama bu kelimenin günümüzde kullanımı her ne kadar menfi bir seyirde gezinse de gelenekte garib asil bir kavramdır. tıpkı miskin yunus söyler sözü dizesinde ki anlam kaymasına uğramıştır ama bizim itibar etmemiz gerekli olan gelenekteki kullanımıdır. miskin dendiğinde burnumuzu kıvırırız ama yunus emre miskinmiş eskiden.
nerden nereye ya, bu kadar yeter
kafamın ermediği ya da üşendiğim durumlarda sıkça kullandığım bi kelime..kullanıp sıyrılırım..
namı kerem olan...
bir köpek ismi....
ne alakaya maydonozdur ki bu ismi sıkça duymuşumdur
özellikle av köpeklerine çok koyarlar...! ! !
mahzun...
doğru ifadeyi bulmak güç....
ben bir garip keloğlanım gibi birşey...