Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Emulgatör sizce ne demek, Emulgatör size neyi çağrıştırıyor?

Emulgatör terimi King Predator tarafından tarihinde eklendi

  • Hızır Çağdaş
    Hızır Çağdaş

    EMULGATOR 3000 den fazla turu var bunların bir çogunun muhteviyati belli degil ne yedigimizi bılmıyoruz bilen varsa yazsın

  • Hande Kaya
    Hande Kaya

    emülgatörün açılımı çok gizlenmiştir yahudiler müslümanlara yedirmek için ne pahasına olsun herşeyi yapıyorlar ama neden biz onlara karşı savaş açmıyoruzzz
    emülgatöt hınzır yağı demektir biz müslümanlar hala bunun farkında değiliz lütfen artık farkına varalım dışarda satılan hiçbirşeyi yemeyelim haram vücuda girdimi kırk gün çıkmaz mış böylelikle namazlarımızı da etkiler inşallah anlaşılmıstır lütfen basa basa söylüyorum ahiretini kazanmak isteyen NEFSİNE hakim olsun bende n bu kadarrrrrrrr

    OKUYUN! ! ! ! ! ! ! ! ! ! OKUYUN! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! OKUYUN! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

  • Yağmur Bulut
    Yağmur Bulut

    1* Renklendirici katkı maddeleri (E100 - E199 arası)
    2* Koruyucu katkı maddeleri (E200 - E299 arası)
    3* Antioksidan katkı maddeleri (E300 - E399 arası)
    4* Kıvam arttırıcı - Homojenleştirici katkı maddeleri (E400 - E499 arası)
    5* İnceltici katkı maddeleri (E500 - E599 arası)
    6* Tat verici katkı maddeleri (E600 - E699 arası)
    7* Tatlandırıcı - parlatıcı katkı maddeleri (E900 - E1520 arası)

  • Ceren Ceren
    Ceren Ceren

    yanılmıyosam doğru yazılışı emülgatör olacaktı. yediğimiz içtiğimiz besin maddelerine katılan katkı maddeleri

  • King Predator
    King Predator

    Emulgatörler

    İstenen ölçüde birbiri içinde dağılmayan sıvı ve hamur şeklinde bulunan maddelerin karışımını sağlayabilmek için Emülsiyon yapıcı katkı maddeleri kullanılır.

    İki tip Emulsiyon vardır:

    1 – Yağ içinde su Emulsiyonu: Tereyağı

    2 – Su içinde yağ Emulsiyonu: Süt

    Öyle malzemeler vardır ki bunlar bir Emulsiyon’ un oluşumunu kolaylaştırırlar veya karışımı önlerler.

    Emulsiyonlar istikrarsız yapılardır, bu sebeple kendiliğinden oluşmazlar. Bir emulsiyonu oluşturmak için gerekli enerji girişinin çalkalama, karıştırma, püskürtme ve homojenleştiriciler ile sağlanması gerekir.

    Bunlara Emulsiyon yapıcılar veya Emulgatörler denir. Bazı gıda maddeleri Emulsiyon formlarında hazırlanır. Mesela margarin, Mayonez gibi.

    Genellikle yağlı ve balmumlu, tozumsu maddelerdir. Bunlar emülsiyon’ un oluşumunu temin ederler ve emulsiyonu dayanıklı hale getirirler.

    Açık anlamıyla yüzeysel aktif bağlantıları sağlarlar (nemlendiricidirler) , bunlar karışmayan iki maddeyi (yağ/su) temas yüzeyinde koyulaştırırlar ve sınırlayıcı alanın gerginliğini indirgeyerek dağılma imkanını mümkün kılar.(Emulsiyonlar Suspansiyonlar ve köpükler) bu oluşumun meydana gelmesini sağlayan sebep, aynı molekülde buluşan Lipofil (yağlı maddeler) ve Hidrofil (sulu Maddeler) gruplarıdır.

    Gıda Emulgatörleri için ana maddeler nebat ve hayvan yağlarından elde edilen yağ asidi ve bunların tuzları, ayrıca gliserin ve de diğer tabii yenilir yağ asitleri ve bunların tuzları, sodyum hidratlar ve poli-oksi bileşimleridir. E322 Lesitin, E470 Mono ve digliserid ve E495 e kadar isimleri geçen katkı maddeleri homojenleştirici, stabilizatör, emülsiyon yapıcı,yani Emülgatör olarak kullanılan katkı maddeleridir. (Homojenleştiriciler, Stabilizatörler)

    Emulgatörler sadece gıda sektöründe kullanılmazlar. Krem, Losyon ve deterjan gibi kozmetik ürünlerin ve ilaçların üretiminde de kullanılmaktadırlar.

    Çok sayıda hammaddeler, çok değişik Emulgatör’ün imalini sağlar. Ayrıca karıştırılarak, kullanılma gayesine en uygun şekilde uygulanabilir. Günümüzün, dondurma, margarin, çikolata ekmek, pasta ve benzeri gıdaların yapımında gerekli olan kalite standardı, ancak Emülgatörlerin kullanımıyla sağlanabilmektedir.Bunlar klasik fonksiyonları yanında pek çok yiyecek maddelerinin özellikleri açısından da etkendirler.

    Hayvan köken’li olanlar için dikkatli olmamız gerekir. Genellikle bu katkı maddeleri, ülkemize ithal edilmektedir. Üretici ülkelerde ise üretimde kullanılan hammaddeler domuz ve dinimizce yenmesi haram olan hayvanlardan elde edilebilmektedir. En iyisi, gerek üretici firmaların, gerek ithalatçıların bitkisel olanını ithal etmeleridir.Tüketici kardeşlerimiz de bu hususa dikkat ederek, sorgulayarak seçimlerini yapmalıdırlar.

    Bilinen Uygulama Alanları:

    1 – Yağlar (yemek yağları) , pasta yapımında kullanılan özel yağlar.
    2 - Mayonezler. Salata sosları. Krema yağları.
    3 – Etler ve etle yapılan malzemeler. Hazır çorbalar
    4 – Süt ürünleri.
    5 – Dondurma.
    6 – Ekmek, pasta ve bisküviler.
    7 – Nişastalı yiyecekler. Krem şantiler, pudingler
    8 – Tatlılar.
    9 – Kozmetik ve ilaç üretimi