Kültür Sanat Edebiyat Şiir

copernicus (Kopernik) sizce ne demek, copernicus (Kopernik) size neyi çağrıştırıyor?

copernicus (Kopernik) terimi Cem Nizamoglu tarafından tarihinde eklendi

  • Erdem Ülkün
    Erdem Ülkün

    Dünya'nın Güneş'in etrafında döndüğünü söylediği için Kilise tarafından afaroz edilen Nikolaus Kopernik'in itibarı 467 yıl sonra iade edildi(!) Kilise tarafından 'kafir' ilan edildiği için ölümünden sonra isimsiz bir mezara gömülmüştü,yeri ancak 1005'de tam olarak tespit edilmiştir.

  • Kimse Siz
    Kimse Siz

    Dünya dönüyor demesi hayatına mal olmuş kişi.

  • Cem Nizamoglu
    Cem Nizamoglu

    Kopernik(1473-1543) de bu Islâm âliminin eserleriyle etraflica ilgilenmis ve cok istifadeler etmistir. Onun eserleri 1800 yilinda bile Kahire´li Ibni Yunus (? -1009) ´un eserleriyle birlikte Fransiz Laplace(1749-1827) ´in incelemelerinde yardimci olmustur. Bu Ziyc Dogu´da Ilhânî Ziyc cikincaya kadar kullanilmistir.Battânî´nin astronomideki hizmetlerini yadetmek isteyen Bati, Ay´a onun da ismini verdi. Ay haritalarinda,Bati´da Albategnius olarak söhret buldugundan, Albategnius olarak kaydedilmistir.
    http://www.ikrateam.de/4.html.

  • Cem Nizamoglu
    Cem Nizamoglu

    Nicolaus Copernicus 1473 yılında Torun'da doğmuştur. Cracow, Bologna, Padua ve Ferrara üniversitelerinde teoloji, hukuk ve tıp öğrenimi görmüş, eğitimini tamamladıktan sonra Frauenburg Katedrali'ne papaz olarak atanmıştır. Ancak Copernicus öncelikle astronomiye ilgi duymuştur; üniversite yıllarında İtalya'nın ünlü astronomlarıyla tanışmış ve onlardan almış olduğu derslerle bu alandaki bilgisini geliştirme olanağı bulmuştur.

    Copernicus, Güneş merkezli gök sisteminin kurucusudur; Güneş'in evrenin merkezinde bulunduğunu ve Yer'in bir gezegen gibi, Güneş'in çevresinde dolandığını savunan bu sistemi, 1543 yılında basılan, Gök Kürelerinin Hareketi adlı ünlü kitabında bütün yönleriyle açıklamıştır. Bu yapıt iki ana bölümden oluşur. Birinci bölümde sistemin ana hatları tanıtılmış ve ikinci bölümde ise ayrıntılara inilmiştir.

    | | Tümünü Okumak İçin Buraya Tıklayın |