10 Haziran 2008’de ölümünün ardından ülkesi Kırgızistan’da yas ilan edilen yazarın, Kırgız Türklerinin Sovyetler Birliği yönetimi altındayken millî benliklerini korumalarında önemli bir rolü vardır. Bunun içindir ki onun ölümünün ardından düzenlenen törende Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev şunları söyledi: “Aytmatov bizlere her eserinde anneni unutma, babanı unutma, dilini unutma, halkını unutma nasihatinde bulundu. Bugün büyük düşünürümüzü, yazarımızı, devlet adamımızı son yolculuğuna uğurluyoruz. Kırgız halkı, en sevilen oğullarından birisini kaybetti.” Dünyada en çok okunan roman yazarları arasındadır Cengiz Aytmatov. O, eserlerinde savaş ve aşkı ustalıkla harmanlamıştır. Sembolleri ve mecazlı ifadeleri seven yazarın “Cemile” adlı romanını Fransızcaya çeviren ünlü şair Louis Aragon, bu eser için “Dünyanın En Güzel Aşk Hikâyesi” demiştir. Yazarın “Gün Olur Asra Bedel” romanında aşklar, efsaneler, masallar; insanları kişiliksiz ve kimliksiz kılan, millî benliğinden yoksun bırakan rejimlerin baskıcı uygulamaları iç içedir. Tıpkı “Kopar Zincirlerini Gülsarı” romanında olduğu gibi yazar bu eserde de komünist sistemi eleştirmekte, hürriyetsizliğin insanı insanlıktan çıkardığını anlatmaktadır.
Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov. Romanlarında hemen hemen Kırgız halkını konu almış ve savaş dönemlerini anlatmıştır.. Bir hocamın saysesinde tanımıştım bu başarılı yazarı.. Haziran 2008 yılında hayata gözlerini yummuştur.
-Cemile -Toprak Ana -Sultanmurat -Cengiz Han'a Küsen Bulut -Beyaz gemi
okuduğum ve hiç tereddütsüz önerebileceğim kitaplarından birkaçı.
Kırgız yazarın Gün Olur Asra Bedel adlı kitabını tavsiye ederim.. şu satırlar çok hoşuma gitmiştir..kitapta bazı bölüm başlarında tekrarlanır.. Bu yerlerde trenler doğudan batıya,batıdan doğuya gider gelir,gider gelirdi.Coğrafyada uzaklıklar nasıl Greenwich meridyenine göre hesaplanırsa burada da tren yoluna göre hesaplanırdı.trenlerse doğudan batıya,batıdan doğuya gider gelir,gider gelirdi.
Eserleri Kırgız Edebiyatı Standında bulunuyor, ama alıp okuyorsun bizim duygularımız düşüncelerimiz değer yargılarımız bizim değimlerimiz, ve bizim yüreğimiz. Allah rahmet eylesin...
saygı duydugum cok degerli, vatan sever bir yazar...evrensel bir yazar..eserlerini okumaktan büyük haz duydugum birisi..özellikle toprak ana adlı eseri bir numara......
Aytmatov, milletinin tarih boyunca kazandığı sosyal, kültürel, ahlaki, edebi, askeri yani bütün maddi ve manevi zenginliğini eserlerine yansıtmış, yaşadığı coğrafyanın insanının tarih içinde kazandığı değerleri, acılarını, kahramanlıklarını, tecrübelerini yazıya döküp ölümsüzleştirmiş, halkının içinde düştüğü zor durumları eserlerinde en güzel şekilde anlatmış, onların çözümlerine dair ipuçları göstermiş, eserlerinde kendi ifadesi ile ‘tipik insan’ı ortaya koymaya çalışmış bir yazardır. Hikayelerinde milletinin temel mülkü olan milli hafızaya ait efsane, destan, masal hikaye ve türküleri, bunların meydana geldiği şartları, ardındaki hikayeleri, insanları kullanırken, Kırgız Türk kültürünü, psikolojisiyle, duyuş ve anlayış tarzıyla, maddi manevi zenginliğiyle o kültürü bina edenlerin evlatlarına yeniden hatırlatmaya çalışmış. Hikayelerinde halkının değerlerini, dertlerini, varsa onun içindeki çürümeyi anlatan yazarın en önemli özelliği, özüne bağlılık, kendinden, halkından, coğrafyasından haberdar olma olarak kendini gösteriyor. Hikayelerinde, Kırgız Türklerinin zengin şifahi kültürüne ait efsaneleri, masalları, türküleri kullanışında gözlenen coşku da yazarın bu yanının en bariz göstergesi durumundadır. ALLAH makanını cennet eylesin
birini yaşadığı süre içinde hatırlamayıp öldüğünde hakkında birşeyler yazmak üzücü olsa da, çocukluğumun bir çok gecelerinin arkadaşına bir şekilde veda etmek gerek.
okurken icine girip anlatilan heryerede bulundugum, tarif edilen bütün geniz yakan kokulari hisettigim, en guzel ifadeler ile anlatilmis dumanlarin gozume kactigini farkettigim, gercek manada yaşayarak okunabilen, sıcaği ısıtan soğuğu üşüten cumlelerin bitmek bilmedigi, kolhoz, solhoz kelimelerini kafama kazimis muhtesem kitapların muhtesem yazari....
Cengiz Aytmatov deyince aklima vatanseverlik ve duygusallik geliyor. Ülkemizde bu kadar sevilmesi de bu yüzden sanirim. (Ben Cengiz Aytmatov´un ülkemizde bu kadar okundugunu bilmiyordum. Burada okuyanlarin oldugunu farkedince hayret ettim. Türkiye´de bir tane insana rastlamamistim da Aytmatov okuyan.) Insanlarin izdirabini yansitan böylesi yazarlar olmali her zaman. Eserleri muhtesem. Ancak Cemile hikayesinin Louis Aragon´ca 'dünyanin en güzel ask hikayesi' olarak nitelenmesi siyasi olabilir mi? Dünyanin en güzel ask hikayesi degil demiyorum...
Gün uzar yüzyıl olur... Boranlı Yedigey...Tertemiz bir adam! Duyguları, düşünceleri, düşleri, dostları, devesi... Hala düşlerimdedir...Ölürsem ve dilek dileme hakkım olursa bir trene binip o istasyonda inip okurken tanıştığım insanların arasına karışmak isterim, boranlı yedigeyin hizmetlisi olmaya bile razıyım... Şayet okumadıysanız bi güzellik yapın kendinize ve alıp okuyun...Yeni adı Gün uzar asra bedel olmuş bilginize..
Büyük usta, Büyük adam, Büyük İnsan Cengiz Aytmatov... İyiki varsın...
Gelmiş geçmiş en güzel aşk romanının yazarı(Cemile) Gün Olur Asra bedel'in mimarı... Kasandra Damgası'nda dünyanın nereye varacağını çok güzel anlatmış..
kırgızlara unuttukları değerleri hatırlatan dünya çapında bir yazar.. büyük bir türk folklörcüsü... gorbachov' un sağ kolu fikir babası... ama ülkemizde az okunmasını anlamlandıramıyorum...
selvi boylum al yazmalım filminin türkiyede çekildiği günlerde türkiyeyi ziyaret etmiş,türkan şoray ve kadir inanır ile birlikte görüşmüştü...elveda gülsarı kitabını yazması bana göre onun veteriner olmasından kaynaklanıyor..
Ünlü Kırgız yazarı, çevirmen, gazeteci ve politikacı, 12 Aralık 1928'de Kırgızistan’ın Talas Eyaleti 'ne bağlı Şeker Köyü'nde doğdu. Bişkek'de Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Yazarlığa 1952' de başlayan Aytmatov, 1959'da Kırgız Pravdası gazetesinde muhabir oldu. Daha sonra Povesti Gori Stepey (Dağlar ve Steplerden Masallar) adlı öykü kitabıyla büyük ün kazandı. Bu eseri, 1963'te Lenin Ödülü'ne lâyık görüldü ve bu ödül onu aynı zamanda en genç Lenin Ödüllü yazar da yaptı.
Eserlerini, Kırgızca ve Rusça olarak kaleme alan Aytmatov, eserlerinin çoğunda tema olarak aşk, dostluk, savaş döneminin acıları ve kahramanlıkları ile Kırgız gençliğinin gelenek ve göreneklerine bağlılığını seçti. Aytmatov, milletinin tarih boyunca kazandığı sosyal, kültürel, ahlaki, edebi, askeri yani bütün maddi ve manevi zenginliğini eserlerine yansıtmış, yaşadığı coğrafyanın insanının tarih içinde kazandığı değerleri, acılarını, kahramanlıklarını, tecrübelerini yazıya döküp ölümsüzleştirmiş, halkının içinde düştüğü zor durumları eserlerinde en güzel şekilde anlatmış, onların çözümlerine dair ipuçları göstermiş, eserlerinde kendi ifadesi ile ‘tipik insan’ı ortaya koymaya çalışmış bir yazardır.
Hikayelerinde milletinin temel mülkü olan milli hafızaya ait efsane, destan, masal, hikaye ve türküleri ve bunların meydana geldiği şartları, ardındaki hikayeleri, insanları kullanırken, Kırgız Türk kültürünü, psikolojisiyle, duyuş ve anlayış tarzıyla, maddi manevi zenginliğiyle o kültürü bina edenlerin evlatlarına yeniden hatırlatmaya çalıştı. Ayrıca hikayelerinde halkının değerlerini, dertlerini, varsa onun içindeki çürümeyi anlatan yazarın en önemli özelliği, özüne bağlılık, kendinden, halkından, coğrafyasından haberdar olma olarak kendini gösteriyor.
Eserleri Türkçe'nin yanı sıra 150'den fazla dile tercüme edilerek milyonlarca baskıya ulaşan Aytmatov, 1958'de Kırgız Yazarlar Birliği Prezidyumu üyeliğine, 1962'de de Kırgız Sinematografi İşçileri Birliği birinci sekreterliğine getirildi.
1966'da SSCB Yüksek Sovyet'i üyeliğine seçildikten sonra da 1967'de SSCB Yazarlar Birliği Yürütme Kurulu üyesi olan ünlü yazar, 1968'de Sovyet Devlet Edebiyat Ödülü’nü aldı. Son yıllarda politikaya da atılan Aytmatov, Kırgızistan Meclisi'nde Talas Bölgesi Milletvekilliğinin yanı sıra Kırgızistan 'ın Benelux Devletleri büyükelçiliğini de yapmaktadır. Uluslararası Cengiz Aytmatov Vakfı Onur Başkanlığı’nın yanı sıra “Diyalog Avrasya” dergisinin yayın kurulu üyeliğini de yapan Aytmatov, uluslararası diyalog çalışmalarıyla da tanınmaktadır.
gün olur asra bedel,toprak ana,elveda gülsarı,beyaz gemi,dişi kurdun rüyaları gibi eserleri bulunan büyük yazar..okunması gereken bir yazar.
kırgız yazar.. kitap okumanın lezzeti onun diliyle bambaşka.. alabildiğine yalın, insanı dinlendiren bir tabiat resmi yahut ruhunuzda akıp giden bir müzik gibi. bozkırları seyredin, aşık olun, hayal edin.. insanı tanıyın.. ve tanıdığınıza yabancı kalıp, gıpta edin..
10 Haziran 2008’de ölümünün ardından ülkesi Kırgızistan’da yas ilan edilen yazarın, Kırgız Türklerinin Sovyetler Birliği yönetimi altındayken millî benliklerini korumalarında önemli bir rolü vardır. Bunun içindir ki onun ölümünün ardından düzenlenen törende Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev şunları söyledi: “Aytmatov bizlere her eserinde anneni unutma, babanı unutma, dilini unutma, halkını unutma nasihatinde bulundu. Bugün büyük düşünürümüzü, yazarımızı, devlet adamımızı son yolculuğuna uğurluyoruz. Kırgız halkı, en sevilen oğullarından birisini kaybetti.”
Dünyada en çok okunan roman yazarları arasındadır Cengiz Aytmatov. O, eserlerinde savaş ve aşkı ustalıkla harmanlamıştır. Sembolleri ve mecazlı ifadeleri seven yazarın “Cemile” adlı romanını Fransızcaya çeviren ünlü şair Louis Aragon, bu eser için “Dünyanın En Güzel Aşk Hikâyesi” demiştir.
Yazarın “Gün Olur Asra Bedel” romanında aşklar, efsaneler, masallar; insanları kişiliksiz ve kimliksiz kılan, millî benliğinden yoksun bırakan rejimlerin baskıcı uygulamaları iç içedir. Tıpkı “Kopar Zincirlerini Gülsarı” romanında olduğu gibi yazar bu eserde de komünist sistemi eleştirmekte, hürriyetsizliğin insanı insanlıktan çıkardığını anlatmaktadır.
'öğretmen duyşen' okuduğum ilk kitabıydı
orhan pamuktan bin gömlek üstün nobeli hakkıyla alan adam allah rahmet eylesin..............
Dünyaca tanınmış Kırgız yazar.
Eserlerinden ''Toprak Ana'' ve ''Beyaz gemi'' güzeldi.
Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov.
Romanlarında hemen hemen Kırgız halkını konu almış ve savaş
dönemlerini anlatmıştır..
Bir hocamın saysesinde tanımıştım bu başarılı yazarı..
Haziran 2008 yılında hayata gözlerini yummuştur.
-Cemile
-Toprak Ana
-Sultanmurat
-Cengiz Han'a Küsen Bulut
-Beyaz gemi
okuduğum ve hiç tereddütsüz önerebileceğim kitaplarından birkaçı.
Kırgız yazarın Gün Olur Asra Bedel adlı kitabını tavsiye ederim..
şu satırlar çok hoşuma gitmiştir..kitapta bazı bölüm başlarında tekrarlanır..
Bu yerlerde trenler doğudan batıya,batıdan doğuya gider gelir,gider gelirdi.Coğrafyada uzaklıklar nasıl Greenwich meridyenine göre hesaplanırsa burada da tren yoluna göre hesaplanırdı.trenlerse doğudan batıya,batıdan doğuya gider gelir,gider gelirdi.
elveda gülsarı!
Büyük Türkçü yazar...
Allah rahmet eylesin üstad toprağın bol mekanın cennet olsun! !
Eserleri Kırgız Edebiyatı Standında bulunuyor, ama alıp okuyorsun bizim duygularımız düşüncelerimiz değer yargılarımız bizim değimlerimiz, ve bizim yüreğimiz. Allah rahmet eylesin...
toprak ana romanı sınav konusuydu.
saygı duydugum cok degerli, vatan sever bir yazar...evrensel bir yazar..eserlerini okumaktan büyük haz duydugum birisi..özellikle toprak ana adlı eseri bir numara......
Aytmatov, milletinin tarih boyunca kazandığı sosyal, kültürel, ahlaki, edebi, askeri yani bütün maddi ve manevi zenginliğini eserlerine yansıtmış, yaşadığı coğrafyanın insanının tarih içinde kazandığı değerleri, acılarını, kahramanlıklarını, tecrübelerini yazıya döküp ölümsüzleştirmiş, halkının içinde düştüğü zor durumları eserlerinde en güzel şekilde anlatmış, onların çözümlerine dair ipuçları göstermiş, eserlerinde kendi ifadesi ile ‘tipik insan’ı ortaya koymaya çalışmış bir yazardır. Hikayelerinde milletinin temel mülkü olan milli hafızaya ait efsane, destan, masal hikaye ve türküleri, bunların meydana geldiği şartları, ardındaki hikayeleri, insanları kullanırken, Kırgız Türk kültürünü, psikolojisiyle, duyuş ve anlayış tarzıyla, maddi manevi zenginliğiyle o kültürü bina edenlerin evlatlarına yeniden hatırlatmaya çalışmış. Hikayelerinde halkının değerlerini, dertlerini, varsa onun içindeki çürümeyi anlatan yazarın en önemli özelliği, özüne bağlılık, kendinden, halkından, coğrafyasından haberdar olma olarak kendini gösteriyor. Hikayelerinde, Kırgız Türklerinin zengin şifahi kültürüne ait efsaneleri, masalları, türküleri kullanışında gözlenen coşku da yazarın bu yanının en bariz göstergesi durumundadır. ALLAH makanını cennet eylesin
sözün bittiği yerde duran üstad...
birini yaşadığı süre içinde hatırlamayıp öldüğünde hakkında birşeyler yazmak üzücü olsa da, çocukluğumun bir çok gecelerinin arkadaşına bir şekilde veda etmek gerek.
okurken icine girip anlatilan heryerede bulundugum, tarif edilen bütün geniz yakan kokulari hisettigim, en guzel ifadeler ile anlatilmis dumanlarin gozume kactigini farkettigim, gercek manada yaşayarak okunabilen, sıcaği ısıtan soğuğu üşüten cumlelerin bitmek bilmedigi, kolhoz, solhoz kelimelerini kafama kazimis muhtesem kitapların muhtesem yazari....
bir güzel insandı....
geldi...aktı su gibi ve erişebildiğince göklere değdi kelimeleriyle...cümleleriyle...
Sevginin her hâlini en deli çağlayanlar gibi hissederek okuduğum satırların müellifi....
kitap sayfalarına alerjisi olup da kitaplarla bu kadar içiçe geçmiş başka biri var mıdır bilemiyorum...
çocukluğunda yaşadıkları hayatına yön vermiş bir insandır...
babası stalin döneminde katledilmiş aydınlardandır...
hayatın tüm gerçekliğiyle küçük yaşlarda yüzleşmiştir...
dar bir çerçeveden bakmayıp evrensel bir hayalin askeri olmuştur....
yazdıkları dünya dillerine çevrilip de herkese ulaştığında ise hayaline dokunabilmenin zevkine ermiş Türk kişisidir....
Mekanın cennet olsun Türk'ün gür sesi....
Cengiz Aytmatov deyince aklima vatanseverlik ve duygusallik geliyor. Ülkemizde bu kadar sevilmesi de bu yüzden sanirim. (Ben Cengiz Aytmatov´un ülkemizde bu kadar okundugunu bilmiyordum. Burada okuyanlarin oldugunu farkedince hayret ettim. Türkiye´de bir tane insana rastlamamistim da Aytmatov okuyan.) Insanlarin izdirabini yansitan böylesi yazarlar olmali her zaman. Eserleri muhtesem. Ancak Cemile hikayesinin Louis Aragon´ca 'dünyanin en güzel ask hikayesi' olarak nitelenmesi siyasi olabilir mi? Dünyanin en güzel ask hikayesi degil demiyorum...
Gün uzar yüzyıl olur...
Boranlı Yedigey...Tertemiz bir adam! Duyguları, düşünceleri, düşleri, dostları, devesi...
Hala düşlerimdedir...Ölürsem ve dilek dileme hakkım olursa bir trene binip o istasyonda inip okurken tanıştığım insanların arasına karışmak isterim, boranlı yedigeyin hizmetlisi olmaya bile razıyım...
Şayet okumadıysanız bi güzellik yapın kendinize ve alıp okuyun...Yeni adı Gün uzar asra bedel olmuş bilginize..
Büyük usta, Büyük adam, Büyük İnsan Cengiz Aytmatov...
İyiki varsın...
tüylerimi diken diken eden gün olur asra bedel kitabinin yazaridir.
ilk eseri cyuda'dir.
en ünlü eseri cemile'dir.
Gün olur asra bedel-Dişi kurdun rüyaları-Kasandra damgası..Tavsiye edrim.İnsanın doğaya katkıları(!) ,ötekileşme,sevgi,doğa,hayvanlar,tabiat herşey var kitaplarında. Düşünmeye sevk ediyor..
cemile ve sultan murat......tavsiye ederim...bii haber olan varsa şayet...
yaşayan en büyük kırgız yazar.
selvi boylum, al yazmalım kitabının yazarı..
bknz: sevgi emektir..
Gelmiş geçmiş en güzel aşk romanının yazarı(Cemile)
Gün Olur Asra bedel'in mimarı...
Kasandra Damgası'nda dünyanın nereye varacağını çok güzel anlatmış..
Selvi boylum al yazmalım adlı romanın Kırgız yazarı...Gün olur asra bedel adlı romanı da oldukça başarılı.
Sevgi emektir..
tanıdığım en iyi orta asya yazarı... ve en iyi kafkas edebiyatı temsilcisi ve yaşayan en etkili yazar...
floratip n'luyo? Toprak Anayı ben yazacaktım yaaa.
kırgızlara unuttukları değerleri hatırlatan dünya çapında bir yazar..
büyük bir türk folklörcüsü... gorbachov' un sağ kolu fikir babası...
ama ülkemizde az okunmasını anlamlandıramıyorum...
'Toprak Ana'
selvi boylum al yazmalım filminin türkiyede çekildiği günlerde türkiyeyi ziyaret etmiş,türkan şoray ve kadir inanır ile birlikte görüşmüştü...elveda gülsarı kitabını yazması bana göre onun veteriner olmasından kaynaklanıyor..
Ünlü Kırgız yazarı, çevirmen, gazeteci ve politikacı, 12 Aralık 1928'de Kırgızistan’ın Talas Eyaleti 'ne bağlı Şeker Köyü'nde doğdu. Bişkek'de Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Yazarlığa 1952' de başlayan Aytmatov, 1959'da Kırgız Pravdası gazetesinde muhabir oldu. Daha sonra Povesti Gori Stepey (Dağlar ve Steplerden Masallar) adlı öykü kitabıyla büyük ün kazandı. Bu eseri, 1963'te Lenin Ödülü'ne lâyık görüldü ve bu ödül onu aynı zamanda en genç Lenin Ödüllü yazar da yaptı.
Eserlerini, Kırgızca ve Rusça olarak kaleme alan Aytmatov, eserlerinin çoğunda tema olarak aşk, dostluk, savaş döneminin acıları ve kahramanlıkları ile Kırgız gençliğinin gelenek ve göreneklerine bağlılığını seçti. Aytmatov, milletinin tarih boyunca kazandığı sosyal, kültürel, ahlaki, edebi, askeri yani bütün maddi ve manevi zenginliğini eserlerine yansıtmış, yaşadığı coğrafyanın insanının tarih içinde kazandığı değerleri, acılarını, kahramanlıklarını, tecrübelerini yazıya döküp ölümsüzleştirmiş, halkının içinde düştüğü zor durumları eserlerinde en güzel şekilde anlatmış, onların çözümlerine dair ipuçları göstermiş, eserlerinde kendi ifadesi ile ‘tipik insan’ı ortaya koymaya çalışmış bir yazardır.
Hikayelerinde milletinin temel mülkü olan milli hafızaya ait efsane, destan, masal, hikaye ve türküleri ve bunların meydana geldiği şartları, ardındaki hikayeleri, insanları kullanırken, Kırgız Türk kültürünü, psikolojisiyle, duyuş ve anlayış tarzıyla, maddi manevi zenginliğiyle o kültürü bina edenlerin evlatlarına yeniden hatırlatmaya çalıştı. Ayrıca hikayelerinde halkının değerlerini, dertlerini, varsa onun içindeki çürümeyi anlatan yazarın en önemli özelliği, özüne bağlılık, kendinden, halkından, coğrafyasından haberdar olma olarak kendini gösteriyor.
Eserleri Türkçe'nin yanı sıra 150'den fazla dile tercüme edilerek milyonlarca baskıya ulaşan Aytmatov, 1958'de Kırgız Yazarlar Birliği Prezidyumu üyeliğine, 1962'de de Kırgız Sinematografi İşçileri Birliği birinci sekreterliğine getirildi.
1966'da SSCB Yüksek Sovyet'i üyeliğine seçildikten sonra da 1967'de SSCB Yazarlar Birliği Yürütme Kurulu üyesi olan ünlü yazar, 1968'de Sovyet Devlet Edebiyat Ödülü’nü aldı. Son yıllarda politikaya da atılan Aytmatov, Kırgızistan Meclisi'nde Talas Bölgesi Milletvekilliğinin yanı sıra Kırgızistan 'ın Benelux Devletleri büyükelçiliğini de yapmaktadır. Uluslararası Cengiz Aytmatov Vakfı Onur Başkanlığı’nın yanı sıra “Diyalog Avrasya” dergisinin yayın kurulu üyeliğini de yapan Aytmatov, uluslararası diyalog çalışmalarıyla da tanınmaktadır.
gün olur asra bedel,toprak ana,elveda gülsarı,beyaz gemi,dişi kurdun rüyaları gibi eserleri bulunan büyük yazar..okunması gereken bir yazar.
kırgız yazar.. kitap okumanın lezzeti onun diliyle bambaşka..
alabildiğine yalın, insanı dinlendiren bir tabiat resmi yahut ruhunuzda akıp giden bir müzik gibi.
bozkırları seyredin, aşık olun, hayal edin.. insanı tanıyın.. ve tanıdığınıza yabancı kalıp, gıpta edin..