avrupa insan hakları mahkemesi sizce ne demek, avrupa insan hakları mahkemesi size neyi çağrıştırıyor?
avrupa insan hakları mahkemesi terimi Var Mısın? tarafından tarihinde eklendi
avrupa insan hakları mahkemesi terimi Var Mısın? tarafından tarihinde eklendi
bizim askerlerimiz şehit olurken doğuda 2 aylık bebekler ölürken dağda hergün pkk mehmetçikle çatışırken insan hakları neredeydi.........?
İNSAN hakları OYUNUN BİR PARÇASI
aihm de olmasa işimiz yaştı valla yoksa hak hukuk denen kavramların ne anlama geldiğini bilmiycektik
yaptı yapacağını.. beklenen son..kartel çoştu!
avrupa insan hakları mahkemesi ne demektir
Anayasa'nın, 'değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek' maddeleri arasında yeralan 'Türkiye devletinin dili Türkçe'dir' ifadesi de eleştirildi, 'devletin dili olmaz' denildi
Tek kültürlü ulus-devlet yerine, 'Türkiyelilik üst kimliğinin benimsenmesi' öneriliyor. Çok kimlikli, çok kültürlü, özgürlükçü ve çoğulcu bir toplum modelinin benimsenmesi isteniyor.
Anayasanın 3. maddesi:
‘Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.’.
Devletin bölünmez bütünlüğü tüm dünyada tartışılmazdır. Fakat ‘milletin bölünmez bütünlüğü’ kavramı bizlere doğal gelivermekle birlikte, bir Batılıya son derece terstir. Çünkü bu terimi kullanmak milletin tek parça olduğunu söylemektir ki, milleti oluşturan çeşitli alt kimliklerin inkárı anlamına gelir.
Diğer yandan ‘devletin dili Türkçedir’ ibaresini anlamak hepten imkánsızdır. Çünkü devletin dili olmaz.’ ‘Bir millet olarak ‘Türklerden’ söz ederken, ‘Türk’ teriminin aynı zamanda bir etnik grup anlamına geldiği görülmemektedir. Osmanlı İmparatorluğunda üst kimlik ‘Osmanlılık’ iken, Türkiye Cumhuriyetinde ‘Türklük’ olarak ortaya çıkmıştır. Bu durumda alt kimliklerden bir tanesi aynı zamanda üst kimlik olarak belirlenmiştir ki, bu durum diğer alt kimlikleri yabancılaştırıcı niteliktedir. Eğer bu üst kimlik ‘Türkiyelilik’ olsaydı, bu durum ortaya çıkmazdı...
---
BİZLER YANİ ŞARK İNSANLARI GÖZÜ KARA İNSANLARIZ. DOĞRULUĞU SEVERİZ.VE GÖZÜMÜZÜ BUDAKTAN ESİRGEMEYİZ. DOST CANLIYIZ.DOSTUMUZ İÇİN CANIMIZI VEREBİLİRİZ.UZUN VADELİ SİYASETİMİZ OLMAMIŞTIR. ON YIL SONRA YİRMİ YIL SONRA NELER YAPMALIYIZ GELECEĞE NASIL HAZIRLANMALIYIZ...GİBİ SORULARA VERİLECEK CEVABIMIZ DA YOK MAALESEF. İŞTE BAZI DEVLETLER DÜŞÜNDÜKLERİ ZAMAN BÜTÜN MÜESESELERİ İLE DÜŞÜNÜYOR. BUNLARDA BİR TANESİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİDİR...SİYASI BİR MÜESESEDİR. AVRUPA İÇİN ADİL BİR KARAR VEREBİLİR. AMA ŞARK DEVLETLERİ İÇİN VERDİĞİ KARARLARA BİR GÖZ ATARSANIZ TAMAMEN SİYASİ KARARLARDIR. DİYE DÜŞÜNÜYORUM.