Aç kalarak aç kalanın halinden anlamanın en kestirme yolu olan Ramazan ayı başladı.
Her ne kadar Ramazan’ın anlamı bu olsa da büyük bir çoğunluğumuz tarafından gün boyu aç kaldıktan sonra tıka basa ziyafet çekerek icra ediliyor.
Detaya çok girmeyeceğim hepimiz biliyoruz.
Ben asla böyle gösterişli iftar programlarına katılmıyorum.
Davet eden dostlara iftar sofrası şartlarımı söylüyorum. Buna riayet edecek dostların iftarlarına katılıyorum ancak. Geçen yıl anlaştığımız şekilde değilde bol israflı bir iftar sofrasıyla karşılaşıcan oturmadım ve evime geri döndüm.
Ben de dostlarımı davet ederken söylüyorum. Hurma, çorba, yemek ve salatadan ibaret bir menüm olduğumu. İsteyen gelir isteyen gelmez.
Bir çok arkadaşım katıldığı programlardaki israfı eleştiriyor. Ama kimse tepki koyup çekip gitmiyor. Ben diyorum tepkimizi koyalım, lüks israf sofralarını terk edelim gerekirse bir simitli hakiki iftar sofralarına kurulalım.
Biliyorum ki Yüce Yaratıcı bunu istiyor, bunu beğeniyor.
Rabbim hepimize güzel Ramazanlar ede etmeyi nasip etsin.
Adem ÖzbayKayıt Tarihi : 7.3.2016 12:24:00
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
![Adem Özbay](https://www.antoloji.com/i/siir/2016/03/07/israf-sofrasindan-iftar-sofrasina.jpg)
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!