Zeki Çelik 2 Şiirleri - Şair Zeki Çelik 2

Zeki Çelik 2

NEDEN GÜL ŞEHRİN MASALLARI ?...

Türkiye'nin gül bahçesi Isparta ilinin ,Şarkikaraağaç ilçesinin dünyada benzeri olmayan sedir çamları ile oksijen üreten, astım, Verem ,kanser, nefes darlığı gibi birçok rahatsızlık için Deva olan,T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının kararı ile Milli Park sıfatını kazanan bu dağın eteğinde harika doğa güzelliği ile, meyve özelliği ile ,Şirin, sevecen insanları ile dikkati çeken. Tuna Şah dönemindeki beyliklerin kararı ile kurulan Bey köy'de Tığ allar sülalesinin Arap Mevlit lakabıyla anılan, başka birçok yerde araç yokken ,köye yolcu otobüsü getirmiş .
Çalışkan oğullarının çocuklarından biri olan oda yapı işleme üzerinde, temelden başlayarak kapı ,pencere dahil çatısını bile yapıp, kiremit döşeyerek, dolapları ve rafları ahşaplar dan yapıp üzerine Kuşlar , ördekler , ay, yıldızlar. Ayrıca Hoş geldiniz, besmele gibi çok önemli uygun, ibretlik kelimeleri işleyerek tahtaları parlatıp süsleyen beğeni kazanan Bey köy ustası ile ünlü olan Mustafa Ali Çelik üç kızı ve beş oğlu evladı olduğu halde eşi Döndü Çelik'ten bir de ZEKİ oğlan evladı dünyaya gelmiştir. Bu oğlan çocuğu yoğun kalabalık hanede yaşarken pek mühimsemeyip, yeterince de fazlalık bilinip benimsenmemiş, yaramazlığı sayesinde de çok da sevilmemiştir, kız gibi fistan giydirilmiştir.

Hal böyleyken bu çocuk kendisini gündemde fazla tutabilmek için bir şeyler yapıp kanıtlamaya çalışsa da bunun adı da Yaramazlık olmuştur. O günün şartlarına göre bazen de dışlanarak cezalandırılmıştır. Bey Köyün çocuklar içinde de bazen akıllı buluşu da dikkatlerden kaçmayınca lakabını da Zeki koyalım demişler. Çocukluğunu yaşarken bir tek dahi oyuncağa sahip olamayan Zeki çocuk bağ ve bahçelerde ki doğa güzellikleri ile, menekşe, Nevruz, sümbül, çiğdem, papatya gibi rengarenk çiçekleri koklayarak moral bulmaya çalışıyormuş, bunların çeşitlerini arıyormuş.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

NEFSİMİZLE SAVAŞIMIZ SÜRECEK...

Selamünaleyküm gönül dostlarım. Allah cümlemize konuyla ilgili savaşı kazanabilmemiz için kolaylıklar ihsan eylesin. Bebeklik, çocukluk çağlarımız fırtına gibi gelip geçiverdi. O dönemlerde bizlerde sorumluluk fazla yoktu ama bizlerden sorumlu olanlar pek çoktu. Başta anne ve babamız, ağamız, ablamız, büyük babaanne, dedelerimiz, hısım ve akrabalarımız, hocalarımız.
Dahasını saymak gerekirse okul dönemlerinde ki velilerde sorumluydu.

Buluğ çağa erdikten sonra İslamın şartının bilincinde olarak farzları ve sünnetleri de kavrayarak bir ömür boyunca kulluk görevimizi yerine getirerek Allah'ın rızasını kazanmaya çalışacağız. Bunu engellemek isteyen kör şeytan ve iblis olarak baş düşmanlarımızdan biri olan, gözle görülmeyen geçmişte melek olup Yaradanın emrine uymayıp huzurundan kovulan cehennemin inançsız insanlarla dolması için bizleri tuzağına düşürmeye çalışmaktadır.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

NEFSİNİZİN, İNATLAŞMANIN ESİRİ OLMAYINIZ...

Merhaba gönül dostlarım. Saygılar,sevgiler, selamlar ileterek konuyla ilgili görüşlerimi paylaşıma sunuyorum. Nefsimiz daima bizi avucunun içine alarak arzu ve isteklerini her geçen gün artırmaktadır. Onun her isteğine peki deyip boyun bükmeye kalkarsak Allah korusun inancımıza da gölge düşürür. Dünyalık hırslarının üstesinden gelebilmek için bir çok zorluklar yaşarız.

Şeytanın bizleri avlamasına, kandırmasına sebep olan nefsimiz, onunla birlikte hareket etmekten de memnuniyet duymaktadır. Uhrevi alemi unutturur, sadece dünyalık işlerle meşguliyetlerini sürdürür. Abdest almak, namaz kılmak, oruç tutmak onun en ağırına giden ibadetlerden sayılır. Besmelesiz sofraya oturup abur gibi yedikçe şeytanlara da ikramlar sunar.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

KUYUCAK KÖYÜ LAVANTA GÜZELLİKLERİ ( MASAL )

Yurt dışına gitmiş evladı Onur,
Ziyaret edermiş var Zeki Konur,
Türkiye ilkleri elbette tanır,
Sayesinde açmış mor gül lavanta.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

KUYUMCULUK ÖZDE ve GÖZDE, RİSKLİ BİR MESLEKTİR...

Merhaba gönül dostları. Saygılar selamlar ileterek her mesleğin ince ve püf noktalarını, artılı eksili sorunlarını aklımın erdiğince dile getirerek gönül dostlarıma paylaşıma sunacağım. Bunca meslek içinde öncelikle özde ve gözde, riskli olan kuyumculuğun dışarıdan göründüğü gibi olmadığını şiirim, ve yazılarımdan sanırım anlaşılır. Altın dansını dünya geleninde sürdürmekte olup dalgalanmaların da esnafa ve müşterilerine zarar verdiğini biliyoruz.

Dünyanın var oluşundan bu güne değerini korumaya çalışan altının ne zahmetlerle günümüze kadar geldiğini sanırım bir çoğumuz bilmiyordur. Ben külçe altının oluşumunu araştırırken seyrettiğim görüntülere odaklanarak çok şaşırdım. Bir altın madeninin kayalar içinden çıkartılarak silindirler halinde derecesi yüksek ocaklarda eritilerek sıvı halinde yabancı maddelerden arınan altının külçeler halinde kalıplara çekilişinin zahmeti de düşündürücü.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

Merhum: KARTAL BAŞÇAVUŞU UNUTAMAYIZ...

Selamünaleyküm saygıdeğer gönül dostlarım. Isparta çevresine kartal başçavuş lakabıyla tanınan merhum: HASAN HİSARARDINLI kardeşimi rahmetle anarken mekanı Cennet olsun diye duacı olurken, yakınlarına da baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Eski muharip gaziler başkanı Kıbrıs gazisi maalesef apandis patlamasına yenik düşmesiyle bizi üzüntüye boğmuştur.

Öncelikle onunla tanışmama vesile olan Yasin Veli Doğan kardeşime de selamlar iletiyorum. GBYŞ derneğini kurduktan sonra başkanlığını yürütürken kapalı kapılar ardından değerli şahsiyetleri ararken tuhafiyeciler sitesi bodrum katında çok değerli vatan, bayrak, millet aşkıyla duygularını dile getiren, askeri malzemeler satan Kıbrıs gazisi Hasan beyle tanışmış olduk.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

Merhum üstadım: ABDÜRRAHİM KARA KOÇ'la anılarım..

Saygıdeğer gönül dostlarım. Allah'ın selamı,rahmeti,bereketi üzerinize olsun. Bugünkü konu 7-6-2012 tarihinde kaybettiğimiz hafızalarımızdan silinmeyen Mihriban şarkısının mimarı merhum Abdürrahim Kara koç'la anılarımı sizlerle paylaşma gereği duyarken... Allah'tan rahmet dileyerek mekanının Cennet olması arzumuzdur.
Sanat dünyasın da o kadar çok değerli şahsiyetler kaybettikçe bizler de zaman zaman karamsarlığa sürükleniyoruz. Dünya da unutulmaz eserler bırakanlar daima anılacaktır. Üstadımla ilk karşılaşmam 2001 yılında şölen sonrası Kütahya ili yoncalı kaplıcalarında oldu.Sanat üzerine söyleşi
yaptı benimle birlikte birçok sanatsever arkadaş geç saatlere kadar dinledi.
İkinci karşılaşmamız Ankara Kızılay meydanında oldu. Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler derneğinin kurulmasına vesile olduktan sonra kurucu başkanıyken Dernek adına yayınladığımız Duygu Seli bülteninden bir çok şahsiyete ilettik Üstadın Sincan da oturduğunu biliyordum. Adresine her sayıdan ulaştırdım.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

MAĞDUR İNSANLARA UMUT OLALIM...

Saygıdeğer gönül dostlarım. Selamünaleyküm. Konu başlığından da anlaşıldığı gibi mağdur insanlara umut olalım diyorum. Çünkü bizlerin desteğini bekleyen o kadar çok mağdur vatandaşlarımız var ki.! . Sağımıza, solumuza, çevremize baktığımız da rahatlıkla fark edebiliriz.

Bir gözü ağma vatandaşın koluna girerek karşıdan karşıya geçirmenin sevabı anlatmakla bitmez. O ağma kişinin ağzından çıkan hayır duaları bile sizleri yüceltir. Bizlerin yarın Allah korusun ne duruma düşeceğimiz belli değil. Bu gün için sen mağdur vatandaşlara yardımcı olursan, sana da destek olan duyarlı insanlar artabilir. Hiç kimseyi hakir ve hor görmemek lazım.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

MALATYA

Kaysı pazarına Şirine saptım,
Tarihi yerlerden ibretler kaptım,
Vatani görevi orada yaptım,
Türkiye ilisin aşkım Malatya.

Devamını Oku
Zeki Çelik 2

MARİFET DEĞİL Kİ .!. VURMAK ve VURULMAK

Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Konu başlığım dan da kadına şiddeti algıladığınız gibi.. Marifet değil ki vurmak ve vurulmak diyorum. Rabbımız dan bizlere emanet edilen her varlık elbette bir ömür korunmaya, ve bakılmaya muhtaçtır. Bir de sizin hayat arkadaşınız olduysa eğer ona vermelisin bir ömür değer.

Görsel ve basından izlediğim tüyler ürpertici haberler inanın sizlerin moralini bozduğu gibi benimde canımı sıkmaktadır. Nasıl olur da bir yastığa baş koyduğunuz eşinize şiddet uygulayarak, rencide uygulayarak, etkisiz hale getirebiliyor sun?.. Ayıp, günah değil mi? diye yanlış yapanları sorgulamak geliyor içimden. Sebepsiz yere yanlış yapanlar bence toplumun yüz karalarıdır. Allah onlara hidayet nasip etsinde eski benliğine dönsünler inşallah.

Devamını Oku