İSTEMEM... İSTENMEZ
Merhaba gönül dostlarım. Saygılar, sevgiler, selamlar ileterek, konuyla ilgili paylaşımlara devam ediyorum. İstemem ve istenmez konusu birbirinin zıttı olsa da bir arada işlenmesini faydalı buluyorum. İstemem tamamen kişi sevgisine ihanetin simgesi gibi vurgulamaya çalışıyorum. İstenmez konusu da hayat akışı ile dünyanın sonuyla alakalı olduğundan paylaşıma sunuyorum.
Her kadının gönlünde bir yiğidin bulunduğu gibi, her erkeğin gönlünde de bir sultan barınmaktadır. Bunun saygıyla, sevgiyle, hoş görü ile uzun ömürlü yaşayabilmesi için güven ortamının da bozulmaması gerekmektedir. Eşlerin bir birlerine karşı kuşku duymaları hoş olmasa gerek. İtibarını yitirenlerin çevre açısından da değerinin düşebileceğini tahmin etmekte çok kolaydır.
ISPARTALI OLMAK, ISPARTA DA
YAŞAMAK ANLATILMAZ DUYGUDUR.
Konu: ISPARTA ŞİİRLERİM
Şair ve yazar: Zeki Çelik
Isparta gazeteciler cemiyet başkanı Sayın: Şevket Karahan'ı kutlarken...
Gönül dostlarıma merhaba. Mütevazi kişiliği ile tanınan yıllardır basın camiasına hizmet eden Haber gazetesi imtiyaz sahibi Isparta Gazeteciler Cemiyet başkanımız sayın: Şevket Karahan bey katıldığı her seçimde üstün başarılar göstererek Isparta basın camiasının gururu olmuştur. Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. İnşallah daha da güzel hizmetler yaparak bizim sevincimizi, güvenimizi artıracağına inanıyorum.
TÜRKİYE İLESAM Isparta il temsilcisi olarak bazı dileklerim olacak. Kuruluşundan bu güne Isparta'nın haber hizmetkarı olan cemiyetin parçalanmadan birleşerek daha da verimli olacağına inanıyorum. Yeni başkan Şevket Karahan'ın da verdiği bu sözü tutacağından eminim.Türkiye devletimiz dünyanın kalbi olduğuna göre Isparta ilimiz de Türkiye'nin kalbidir yeri gelmişken bir dörtlük şiirimi paylaşayım. Burada güllerin hası, Meşhur meyvesi,halısı, Şirin ili Isparta'sı, Dünyanın kalbi Türkiye'm. İlimiz Davraz kayak merkeziyle daha da üne kavuştu.
KANDIRMA BİZLERİ ŞEYTAN.! .
Saygıdeğer duyarlı gönül dostlarım, sevgiler,selamlar ileterek paylaşıma devam ediyorum. Allah bizleri şeytanların şerrinden korusun. İnsan oğlunu yanlış yollara sürükleyen, her türlü kötülüğün yapılmasına vesile olan iblistir.
Vesveseye kanıp görmediği halde onun peşine düşenler yanılmaktadır. Allah'a karşı gelince huzurundan kovulunca kullarına düşmanlığını sürdürüyor.
Şeytanın size uy lamasından rahatsızlık duyduğunuz sürece mutlaka abdestli dolaşınız. Besmelesiz adım atmayınız. İşinize de besmele ile başla. Çünkü şeytanın size nerede musallat olacağı belli olmaz. İnsanoğlunun iki büyük düşmanı vardır. Biri nefsi, diğeri iblis diye de anılan şeytandır. Bu iki azılı düşmandan kendimizi koruduğumuz sürece huzur içinde yaşarız.
M E Z A R C I ... M E Z A R L I K
Saygıdeğer gönül dostlarım. Allah hakkımız da hayırlısını versin,selamlar, sevgiler size. Yalancı dünyayı öve öve bitiremiyoruz. Nice hayaller,umutlar peşindeyiz. Nereye gidersek gidelim sonun da uğrayacağımız bir mekan var.
Bunun adı da uhrevi alemin yolu mezarlık. Bunun da görevlileri mevcuttur.
Her insan mezar kazıcı olmak istemez ama belediye personeli olduğunuz
KIŞ GELDİ... BUZ SÜLÜKLERİ NE DİKKAT
Saygıdeğer gönül dostlarım. Sevgiler, selamlar ileterek konuyla ilgili paylaşıma devam ediyorum. Yaşadığımız hayatta dört mevsim sunulmuş bize beşinci mevsim olarak da gönül dünyamız olabilir. Çünkü gönlümüz renkli hülyalara dalmaktadır. Her ne kadar gözle görülmese de, beynimizden, kalbimizden geçenleri hissettikçe hayal dünyamızı da genişletiyoruz.
Dört mevsimi sırasıyla bir ömür yaşayabilmek her insana nasip olmaz, her ülkeye de nasip olmaz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti içinde Türk oğlu Türk olup dünyanın ortası ve kalbi durumun da olmamız bizim dört mevsimi de yaşamamıza fırsat veriyor.Ülkemizin doğal ve kültürel zenginlikleri de bundan
kaynaklanmaktadır. Tarım arazilerinin çokluğu, ürünlerimizin de bereketini artırıyor. Her ürüne mevsimlerin etkisi büyük oluyor.
K I B R I S ' I M
Güneyde bir cennet köşemiz vardır,
Albayrak altında neşemiz vardır,
Pasaportsuz giriş gişemiz vardır,
Yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs'ım.
KONUMUZ PINAR...
Saygıdeğer gönül dostlarım. Merhabalar diyerek konuyu paylaşıyorum. Şairlik ve yazarlık bazı insanlara dışarıdan kolay gelebilir. Bu sanatın verimli olabilmesi için her konu hakkında çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bir çok konu işlediğiniz zaman da seri olarak ne yazmanız gerektiği konusun da düşünceye dalabiliriz. Bizim dilimizden anlayanlardan konu başlığı isteriz.
Ben şiir yazarken birçok kişinin istekte bulunduğuna görmeden de inanabilirsiniz. Çünkü o kişiler hakkın da akrostiş bir çok farklı isimler de şiire rastlamanız mümkün. Ayrıca özel konularını anlatarak şiirle toparlamam için istekte bulunanlar da çoğunluktadır. Ne yazıyorsun diyenlere özetle sık sık tekrar ettiğin bir dörtlüğü sırası gelmişken sizlerle paylaşıyorum.
KONYA DA MEVLANAYI ZİYARETİM...
Selamünaleyküm gönül dostlarım. Bu günkü köşe yazımda ziyaretim sırasın da ilgimi çeken manzaradan bahsedeceğim. Konya da yaşayan Allah dostlarından bir şahsiyeti 2004 yılında kaybettik. O merhumun anısına her yıl yemek verilmektedir. Eli boş gitmemek için hatimler yapılıyor, zikir, şükür duaları yapılıyor.Allah dostu yaşarken bir çok kere Isparta'ya geldiğinde Barla'ya da beraber gitmiştik.
Türbe ziyaretlerimiz oldu. Benim ufkumu açacak bazı bilgilerinden istifade ettim. Merhumu rahmetle anıyorum. Ölümünün yıl dönümüne bende davet edildim. Şarkikaraağaç da bağ, bahçe işlerimi biraz giderdikten sonra Isparta'dan aynı istikamete gidecek olan arkadaşlar beni otogardan alıp Konya'ya ulaştırdılar. İlk uğrak yerimiz Hz Mevlana Celaleddin Rumi türbesi oldu.
KÜTÜPHANELER HAFTASINI KUTLARKEN... On beşinci Bölüm.
Saygıdeğer gönül dostları, hayırlı günler dileklerimle paylaşıma devam ediyorum. bir değil, beş değil, on beşinci bölüme ulaştık. Sizlerin bana vermiş olduğunuz manevi destekler cesaretimi, enerjimi, azmimi artırmaktadır. Her yazdığım bölümde farklı konuları işlemeye çalışsam da ana konumuz kütüphaneler kutlarken ekseninde dönmeye çalıştım.
Sanatım gereği, görevim gereği verilmesi gereken mesajları şu ana kadar vermeye çalıştım ve vermeye de devam ediyorum. Beni üzen taraf şu ana kadar sözlerinde haklısın arkadaş biz sizi gerçekten ihmal ettik
deyip de bir iletişim kuramadılar. Burada ki paylaşımları okumamaları, görmemeleri mümkün değil. Şayet yazılı ve görsel medyaya yetkililer
akıcı hoş bir şiir emeğinize yüreğinize sağlık zeki bey.P.PEHLİVAN
Haftanın Zeki ÇELİK'e nica başarılar diliyorum.
TÜRK ŞAİRLER BİRLİĞİ grubu adına