Arayıp sormadın yıllarca beni
Kırılan kalbimi alma boşuna
Gönülden sevmiştim inan ki seni
Yalan göz yaşını salma boşuna
Gözlerim yolunda yoruldu kaldı
Gençliğim elimden vefasız çaldı
Çocukluk, o derin ırmak çağrısı
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
Devamını Oku
O masal dağında ünleyen gazal
Güz ve hasret yüklü akşam bulutu
Güz ve güneş yüklü saman kağnısı
Babamdan duyduğum o mahzun gazel
Ahengiyle dalgalandığım harman
Cihat Şahinin tashihleri bana da uygun göründü.
Bu tür şiirleri yazan şairlerden bir çoğu basmakalıp klişe türü şiirler yazsa da varlıkları elzemdir . Halk Şiiri bu topraklarda var olan bin yıllık ruhumuzun devamlılığının teminatıdır
Tebrikler
Murat bey alınmazlarsa güzel şiirlerinde bir iki hususun tashihini istirham edeceğim kendilerinden.
1) İlk dörtlüğün dördüncü mısrasındaki; " Yılan göz yaşını salma boşuna" tabirdir ki; buradaki yalan göz yaşı tabiri doğru değildir. Doğrusu; "Yalancı göz yaşını" ve ya "yalandan göz yaşını" tarzında olandır. "Yalancıktan o göz yaşını " da denebilir. Takdir kendilerinindir.
2) İkinci kıt'anın 2. ve 3. mısralarında ki deyimler de kafiyeye kurban edilmişler sanki? "Gençliğim elimden vefasız çaldı" ifadesi pek uygun düşmemiş. Bu "Vefasız gençliğimi elimden çaldı" Veyahut "elimden aldı" tarzında yazılmalıydı diye düşünüyorum.
3) Aynı kıt'anın 3. mısrasında da kelimeler yerli yerine konmamış. O mısra ;"Güllerimi dalından koparıp aldı" tarzında yazılsaydı daha hoş olurdu diye düşünüyorum.
4) "Alnımın yazısı silinmez gayri" İfadesidir ki bu da mana olarak doğru değildir. Zira Alın yazısı-kader-nın ne olduğunu ancak o yazıyı yazan Allah-cc- bilir. Bizler o yazının ne olduğunu ancak yaşayarak öğrenebiliriz. Hayat sona ermeden de yazımızın tamamının ne olduğuna asla vakıf olamayız! Onu için hiç kimse bu konuda önceden tahminde bulunup bu benim LEVH-İ MAHFUZDAKİ yazılı kaderimdir diye ilan edemez!
5) Son kıt'anın ikinci mısrasındaki; " Kışa da benzedi baharım yazım" tabirinde de bazı kelimelerin yer değiştirmesi gerekiyor sanki. Mesela bu mısra şöyle yazılsa daha akıcı ve edebi kurallara daha muvafık düşer." Sırf kışa benzedi baharım yazım" veyahut " Bir kışa benzedi baharım yazım" tarzında yazılabilirdi diye düşünüyorum. Takdir kendilerinindir tabii ki.
Hayırlı çalışmalar.
tebrikler kutlarım
bir ben geldim sana koşarak
deli çağlayan gibi zamansız coşarak
sen saklandın kendinden korkarak
gidiyorum diye gelme boşuna...
tebrik ederim guzeler dizeler...
Tebrikler değerli ozanımıza...
Tebrik ederim günün şiirini
Bu şiir ile ilgili 7 tane yorum bulunmakta