ben 2 sene yaşadım israilde... halende iş icabı mesaimiz var onlarla. karşılarında sürekli dikkat etmeniz gereken, en ufacık açığınızı iyi değerlendiren, kendileri ile samimi olunamayan, anasının gözü insanlardır... bir o kadar da zekiler...
yaptığı müziği hint soylularının tekelinden çıkarıp tüm dünyanın tanımasına vesile olan üstad... müziğinin dilinden hiçbirşey anlamamakla birlikte samimiyeti ve güzel sesi sayesinde kendisine aşık olduğum kişi... duyduğum kadarı ile de kendisi ile düet yapmak isteyen dünya starlarını (michael jackson, madonna vs vs) elinin tersiyle itebilen şahsiyet..... ruhun şad olsun. Allah rahmet eylesin.
Bağlamanın bozuk düzende çalınan versiyonudur. Zaten isminide buradan almıştır. 'Bozuk' zaman içinde buzuki olmuştur. Yunanlılar herşeyimizi olduğu gibi bu çalgıyıda kendilerine yormuşlardır. Zamanında Orhan gencebay şarkılarında çok kullanırdı, virtiözüdür... Şimdilerde Orhan Osman adlı sanatçı söz konusu çalgının ustasıdır. Çok güzel bir tınısı vardır. Müzik zevki olanlara dinlemelerini tavsiye ederim.
Türkiye' de dinleyicisi çok olmakla birlikte, yaptığı müzik kesinlikle büyük kitlelerce anlaşılamamış bir kişi.. Bir virtiöz. Müzik bilgisi hayret verici biçimde iyi, kendisini nasıl böyle yetiştirmiş merak ederim hep. Zira yaptığı müziklere bakılınca; Anadolu Folk (Hatasız kul olmaz) , Underground (Ben doğarken ölmüşüm) , Amerikan Country (Yorgun gözler) , Nihavent (Bir teselli ver) , Jazz (Bana öyle bakma) , tekno (Kır gönlünün zincirini) gibi daha burada sayılamayacak kadar fazla tarzda şarkılar yapmış. Şarkılarında Hint çalgısı Sitar (Nerden bileceksin) , Yunan çalgısı buzuki (Dilenci) gibi enstümanları bile ustaca kullanmış, hatta kendisi çalmış ve tüm bu besteleri yaparken düzenlemeleri dahi kendisi yapmış. En önemlisi de tarzları birleştirmiş şarkılarında. Bir şarkısını dikkatli dinleyince şarkı içerisinde birden fazla tarz bulabiliyorsunuz, şarkıların sözlerini yorumlamaya ise zaten gerek yok. Hele bunları 1960-1980 gibi Türkiye' nin karanlık günlerinde, küresel bilgi erişiminin zor olduğu zamanlarda ve yasaklar içerisinde yapmış olması daha hayret verici. Klişe olacak ama Türkiye' de değilde ABD' de doğsaydı yüzyılın sanatçısı olurdu. Ama benim için zaten öyle...
Kişi hakkında kötü ifadelerde bulunan arkadaşlar, lütfen yorum yapmadan önce biraz araştırıp öğrenip yazınız, komik ifadelerle gülünç durumlara düşüyosunuz. Nitekim ben yorumlarınıza çok güldüm..
...yahudi...
14.12.2008 - 00:12ben 2 sene yaşadım israilde... halende iş icabı mesaimiz var onlarla. karşılarında sürekli dikkat etmeniz gereken, en ufacık açığınızı iyi değerlendiren, kendileri ile samimi olunamayan, anasının gözü insanlardır... bir o kadar da zekiler...
nusrat fateh ali khan
14.12.2008 - 00:07yaptığı müziği hint soylularının tekelinden çıkarıp tüm dünyanın tanımasına vesile olan üstad... müziğinin dilinden hiçbirşey anlamamakla birlikte samimiyeti ve güzel sesi sayesinde kendisine aşık olduğum kişi... duyduğum kadarı ile de kendisi ile düet yapmak isteyen dünya starlarını (michael jackson, madonna vs vs) elinin tersiyle itebilen şahsiyet..... ruhun şad olsun. Allah rahmet eylesin.
buzuki
28.07.2008 - 11:51Bağlamanın bozuk düzende çalınan versiyonudur. Zaten isminide buradan almıştır. 'Bozuk' zaman içinde buzuki olmuştur. Yunanlılar herşeyimizi olduğu gibi bu çalgıyıda kendilerine yormuşlardır. Zamanında Orhan gencebay şarkılarında çok kullanırdı, virtiözüdür... Şimdilerde Orhan Osman adlı sanatçı söz konusu çalgının ustasıdır. Çok güzel bir tınısı vardır. Müzik zevki olanlara dinlemelerini tavsiye ederim.
orhan gencebay
28.07.2008 - 11:45Türkiye' de dinleyicisi çok olmakla birlikte, yaptığı müzik kesinlikle büyük kitlelerce anlaşılamamış bir kişi.. Bir virtiöz. Müzik bilgisi hayret verici biçimde iyi, kendisini nasıl böyle yetiştirmiş merak ederim hep. Zira yaptığı müziklere bakılınca; Anadolu Folk (Hatasız kul olmaz) , Underground (Ben doğarken ölmüşüm) , Amerikan Country (Yorgun gözler) , Nihavent (Bir teselli ver) , Jazz (Bana öyle bakma) , tekno (Kır gönlünün zincirini) gibi daha burada sayılamayacak kadar fazla tarzda şarkılar yapmış. Şarkılarında Hint çalgısı Sitar (Nerden bileceksin) , Yunan çalgısı buzuki (Dilenci) gibi enstümanları bile ustaca kullanmış, hatta kendisi çalmış ve tüm bu besteleri yaparken düzenlemeleri dahi kendisi yapmış. En önemlisi de tarzları birleştirmiş şarkılarında. Bir şarkısını dikkatli dinleyince şarkı içerisinde birden fazla tarz bulabiliyorsunuz, şarkıların sözlerini yorumlamaya ise zaten gerek yok. Hele bunları 1960-1980 gibi Türkiye' nin karanlık günlerinde, küresel bilgi erişiminin zor olduğu zamanlarda ve yasaklar içerisinde yapmış olması daha hayret verici. Klişe olacak ama Türkiye' de değilde ABD' de doğsaydı yüzyılın sanatçısı olurdu. Ama benim için zaten öyle...
fethullah gülen
28.07.2008 - 11:32Kişi hakkında kötü ifadelerde bulunan arkadaşlar, lütfen yorum yapmadan önce biraz araştırıp öğrenip yazınız, komik ifadelerle gülünç durumlara düşüyosunuz. Nitekim ben yorumlarınıza çok güldüm..
Toplam 5 mesaj bulundu