Altın ve gümüşü sarraflar anladıkları gibi, söz cevherini de ancak söz sarrafları anlar. Yere düşmüş bir çiçeği hayvan ağzına alır çiğner; kadir bilmezler, ona basar geçer; insanlar ise, onu koklar ve göğüslerine takarlar. Sanırım mesaj anlaşılmıştır.)
"İnsanlık diyordum. Yüzünün boyasına erdem; tesbihine din; etekleri yerde sürüklenen paltosuna kibarlık diyor. Güneş gökyüzünde patlamasına rağmen gözleri yerde dolaşıyor." [Alfred de Musset, Bir Zamane Çocuğunun İtirafları]
Gidişlerim
Şaire Şebnem Örs
27.08.2025 - 00:05Şebnem hanımefendiye tebrikler ??????
Herşeye Rağmen Seviyorum...
Sahra Yaren
14.09.2021 - 17:28Ben seni '' bir anne gibi" yerine "bir baba gibi' olunca sanki benim için yazılmış gibi olur..
Selamlar, sevgiler
Tek dostum
Nadire Gülçiçek
23.09.2018 - 15:58Şu an bu şiirin muhatabı benim sanırım
Aşk Nedir?
Mevlana Celaleddin Rumi
04.08.2017 - 19:35Mevlana hazretlerinin makami, frekansi ,duygu ve dusuncesine ulasmak zor ancaj yaxikari,sozlerini arastirmak,degerlendirmek gerekir.
Didem Madak
04.06.2017 - 17:17Altın ve gümüşü sarraflar anladıkları gibi, söz cevherini de ancak söz sarrafları anlar. Yere düşmüş bir çiçeği hayvan ağzına alır çiğner; kadir bilmezler, ona basar geçer; insanlar ise, onu koklar ve göğüslerine takarlar.
Sanırım mesaj anlaşılmıştır.)
Toplam 5 mesaj bulundu