KAZIM DEMİR 1977’de Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde doğdu. Henüz sekiz yaşındayken Mersin’e yerleştiler. İlkokul üçüncü sınıfta ilk şiir ve öykülerini yazdı. 1995’te Gaziantep’e taşındılar. Bir kız bir erkek iki çocuğu var. Torna tesviye alanında geçimi sağlamak için çalışmaktadır. 2001 yılında öteki şiir birimini kurdu. Şiir üzerine araştırmaların yanı sıra, şiir ve tiyatro birleşimiyle ses ve görselliği müzik ritimleriyle bütünleştirdi. 2005 yıllında ilk şiir kitabı “kirpikleri ıslak gri”yi çıkardı aynı yıl ekin şiir atölyesini kurdu. Şiir çalışmalarını atölye çerçevesinde geliştirip, şiir üzerine birçok etkinlik düzenledi. 2006 yıllında Önsöz Sanat Edebiyat dergisinde “bir işçinin günlüğü” adlı anı dizisini 5yıl yayınladı. Ulusal gazetelerde kısa dönemli yazılarının yanı sıra 2009’da “el izlerim” şiir kitabı yayınlandı. Sanat edebiyat dergilerinde ve antolojilerde şiirlerine yazılarına yer verildi. Birçok seminere konferansa katıldı. Kitap fuarlarında ve çeşitli illerde adına imza günleri söyleşiler düzenledi. Kitlelere şiirlerini seslendirdi.2011 yılının şubat ayında yeni karanfil dergisinin kurucusu olarak edebiyat dünyasına yeni bir soluk farklı bir bakış açısı kazandıran kazım demir şu an roman, öykü, şiir üçlemesinden ulaşan 3 kitap çalışması bulunmaktadır. Sanat edebiyat alanında toplumun tümünü kucaklayacak projelere katkı sunmak, insani değerleri toplumla buluşturma çabasında…
Şiir’in tanımı Şiir; hayatın özünün özetidir. Yaşanandan haberdar, yaşamın merkezinde estetsize edilmiş kelimelerin ahengi, ritimlerin ruh halinin değişiminden doğan, doğal akışın vücuda gelmesi, İnsani doyguların, günlük konuşma dilinde karşılığı bulunmayan algı ve algılanın beyinde şekillenmesidir. Dilin anlam, ses ve ritmini yaşamın özel kesitleriyle bütünleştirdiğimizde doygusal, düşünsel tekniklerle yoğunlaşmış sıradanlıktan uzak ifade biçiminin sanattı. Şiir değişik sanat anlayışlarına göre farklı görüşlerle de dille getirilir. Belli bir tanımı olmayacağı ifade edilir. Lakin şairler kendi bakış açılarıyla algıladıkları şekilde şiiri tanımlamışlardır, tanımlar farklı olsa bile farklılıklar bütünü tamamlamış, şiire geliştirici yönler kazandırmıştır.
KAZIM DEMİR
1977’de Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde doğdu. Henüz sekiz yaşındayken Mersin’e yerleştiler. İlkokul üçüncü sınıfta ilk şiir ve öykülerini yazdı. 1995’te Gaziantep’e taşındılar. Bir kız bir erkek iki çocuğu var. Torna tesviye alanında geçimi sağlamak için çalışmaktadır. 2001 yılında öteki şiir birimini kurdu. Şiir üzerine araştırmaların yanı sıra, şiir ve tiyatro birleşimiyle ses ve görselliği müzik ritimleriyle bütünleştirdi. 2005 yıllında ilk şiir kitabı “kirpikleri ıslak gri”yi çıkardı aynı yıl ekin şiir atölyesini kurdu.
Şiir çalışmalarını atölye çerçevesinde geliştirip, şiir üzerine birçok etkinlik düzenledi. 2006 yıllında Önsöz Sanat Edebiyat dergisinde “bir işçinin günlüğü” adlı anı dizisini 5yıl yayınladı. Ulusal gazetelerde kısa dönemli yazılarının yanı sıra 2009’da “el izlerim” şiir kitabı yayınlandı. Sanat edebiyat dergilerinde ve antolojilerde şiirlerine yazılarına yer verildi. Birçok seminere konferansa katıldı. Kitap fuarlarında ve çeşitli illerde adına imza günleri söyleşiler düzenledi. Kitlelere şiirlerini seslendirdi.2011 yılının şubat ayında yeni karanfil dergisinin kurucusu olarak edebiyat dünyasına yeni bir soluk farklı bir bakış açısı kazandıran kazım demir şu an roman, öykü, şiir üçlemesinden ulaşan 3 kitap çalışması bulunmaktadır. Sanat edebiyat alanında toplumun tümünü kucaklayacak projelere katkı sunmak, insani değerleri toplumla buluşturma çabasında…
Şiir’in tanımı
Şiir; hayatın özünün özetidir. Yaşanandan haberdar, yaşamın merkezinde estetsize edilmiş kelimelerin ahengi, ritimlerin ruh halinin değişiminden doğan, doğal akışın vücuda gelmesi, İnsani doyguların, günlük konuşma dilinde karşılığı bulunmayan algı ve algılanın beyinde şekillenmesidir.
Dilin anlam, ses ve ritmini yaşamın özel kesitleriyle bütünleştirdiğimizde doygusal, düşünsel tekniklerle yoğunlaşmış sıradanlıktan uzak ifade biçiminin sanattı. Şiir değişik sanat anlayışlarına göre farklı görüşlerle de dille getirilir. Belli bir tanımı olmayacağı ifade edilir. Lakin şairler kendi bakış açılarıyla algıladıkları şekilde şiiri tanımlamışlardır, tanımlar farklı olsa bile farklılıklar bütünü tamamlamış, şiire geliştirici yönler kazandırmıştır.
Kazım DEMİR
. [email protected]