Şiirimin altına şiirimle ve benimle ilgili olmayan ileti yazan ' etikduruş' rumuzlu arkadaşı kınıyorum.Ahmet Erdem'e hakaret etmek için neden benim sayfamı seçtiğini anlayamıyorum.Yazdıklarını silmek zorunda kaldım.
Olumlu veya olumsuz görüş belirten herkese teşekkür ederim.Bu şiiri, eşimi kaybettikten sadece iki gün sonra kendisi için yazmıştım.Eşim, kuruyan bir sarmaşıktı artık benim için.Üçbuçuk yıl önce yazmıştım.Bu şiirden sonra hiç şiir yazmadım...Sevgiyle.
Şunu düşündüm: Şiir şeklinde değil de öykü şeklinde yazılsa nasıl olur ? Çok güzeldi...'Allah bin gatlı belânı versin' diye beddua duymamıştım.Tebrikler....Sevgiyle.
Bir yorumunuz, şiirlerinizin keyfini sürmeme vesile oldu.Tarzınızı çok sevdim.Tebrik ederim.Gerçekten çok başarılı.Ben düzyazıcıyım, yaklaşık dört yıldır şiir de yazmadım ama, iyi şiirden de anlarım.' Omletten anlamak için, illâ ki yumurtlamak gerekmediği,' gibi...:)...Sevgiyle. Sevgiyle.
Keyifle okudum.Daha önce de söyledim:Severim yöresel ağzı.Şunun da ayırdındayım:Türkçe'yi yanlış kullanmak başka şey, yöresel ağızla yazmak başka şey.Yöresel ağız bana, Anadolu insanının doğallığını ve içtenliğini yansıtır.Sevgiyle.
Hep sorarım kendime:İyi bir yurttaş yetiştirmede ne kadar başarılı oldum ?...Çevremden birinin yanlışı gördüğümde, hep kendimi suçladım.Hem bir anne, hem bir öğretmen olarak.Acaba neyi aksik bıraktık, nerede hata yaptık anne - öğretmen olarak.Ölünceye kadar kendimi sorgulamaya devam edeceğim...Sevgi ...
Torunların, kendi çocuğundan daha fazla sevildiğini söylediklerinde inanmazdım, abartıyorlar sanırdım.Torun sahibi olunca , söylenenlerin gerçek olduğunu anladım.Abartmamışlar.Hatta eksik bırakmışlar.Devamnı dilerim.Sevgiyle.
Evet, hayat bir gül bahçesidir.Kâh dikeni batar yüreğimize, kâh gülün rengi ve kokusu mutluluk verir bize...Gülü düşünüp dikenin acısına katlanmaya ' sabır' diyorlar.Oysa sabrın gerçek adı ' çarasizliktir', bilmiyorlar....Güzel şiir için kutlarım...Sevgiyle.
Güzel bir dostluk şiiri.Dost; bazen güneştir, bazen yağmur, bazen de fırtına.Önemli olan, dostumuzun bizi anlayabilmesi ve bizim kendisine güven duyabilmemizdir.Nice paylaşımlara doğru sevgiyle kalın.Dostsuz kalmayın.
Ne kadar ustaca.Keyifle okudum.Sizi geç bulmamın üzüntüsünü duyuyorum.Ve ben bu şiiri, iki gün önce Cumhur kardeşimden dinledim.Karlı bir günde, sıcak bir dostun evinde.Ne denli güzeldi........Sevgiyle.
Nerde bir şiirinizi okusam, - ne desem bilmem ki - , allak bullak olurum.Öylesine altüst eder beni şiirleriniz.Sizi seviyorum.Bu kadar güzel şiirler yazdığınız için.Sevgiyle kalın.
Sarmaşık
Kâmuran Esen
11.07.2008 - 00:27Şiirimin altına şiirimle ve benimle ilgili olmayan ileti yazan ' etikduruş' rumuzlu arkadaşı kınıyorum.Ahmet Erdem'e hakaret etmek için neden benim sayfamı seçtiğini anlayamıyorum.Yazdıklarını silmek zorunda kaldım.
Sarmaşık
Kâmuran Esen
10.07.2008 - 16:41Olumlu veya olumsuz görüş belirten herkese teşekkür ederim.Bu şiiri, eşimi kaybettikten sadece iki gün sonra kendisi için yazmıştım.Eşim, kuruyan bir sarmaşıktı artık benim için.Üçbuçuk yıl önce yazmıştım.Bu şiirden sonra hiç şiir yazmadım...Sevgiyle.
Bb
Tülay Sustam
21.04.2008 - 21:27Tülay Sustam, şiir ustam.Fazla söze gerek yok....Sevgiyle...:)
Köy Göçüren
İbrahim Çelikli
21.04.2008 - 21:26Şunu düşündüm: Şiir şeklinde değil de öykü şeklinde yazılsa nasıl olur ?
Çok güzeldi...'Allah bin gatlı belânı versin' diye beddua duymamıştım.Tebrikler....Sevgiyle.
Başımı Bağla Anne
Tülay Sustam
21.04.2008 - 21:23Bir yorumunuz, şiirlerinizin keyfini sürmeme vesile oldu.Tarzınızı çok sevdim.Tebrik ederim.Gerçekten çok başarılı.Ben düzyazıcıyım, yaklaşık dört yıldır şiir de yazmadım ama, iyi şiirden de anlarım.' Omletten anlamak için, illâ ki yumurtlamak gerekmediği,' gibi...:)...Sevgiyle.
Sevgiyle.
Yukarı Tırtar (Çalı Hakkında Duyarlı) lılar.. ...
İbrahim Çelikli
21.04.2008 - 21:19Keyifle okudum.Daha önce de söyledim:Severim yöresel ağzı.Şunun da ayırdındayım:Türkçe'yi yanlış kullanmak başka şey, yöresel ağızla yazmak başka şey.Yöresel ağız bana, Anadolu insanının doğallığını ve içtenliğini yansıtır.Sevgiyle.
Kartpostal
Tülay Sustam
21.04.2008 - 21:17Harika bir şiir dili.Sade gibi görünse de ilk bakışta, aslında çok derin anlamlar içeriyor.Sevgiyle....):
Keşkenin Manifestosu
Tülay Sustam
21.04.2008 - 21:13Şu 'Gamzelerinden çıkamamak' nasıl bir duygu verir acaba insana ? Sadece bu ifade bana yetti, şiiri beğenmem için.Tebrikler...Sevgiyle.
Kadınlarımız d) Yeni Karı
İbrahim Çelikli
15.04.2008 - 00:16Sevrim yöresel ağızları.Keyifle okudum.Sevgiyle.
Güneşi Toplamak
Nuray Ulusu Şanlısoy
10.04.2008 - 00:06Karankıklara doğru götürülmeye çalıştığımız şu günlerde, güneş toplamaya gerçekten çok ihtiyacımız var.Sevgiyle.
Bitimsiz Bir Kaynak Gibi Çocukluğum
Nuray Ulusu Şanlısoy
10.04.2008 - 00:03Sanırım hepimizin özlediğimiz bir çocukluğumuz var.Bu özlemi ne güzel dile getirmişsiniz şiirinizde.Sevgiyle.
**Ne Güzel Aldanmıştık
Şakir Alimoğlu
06.04.2008 - 22:29Şiiri okurken; şiirin ritmini, sözcükler arasındaki uyumunu hissediyor insan.Çok başarlı bir hece çalışması.Tebrikler.Sevgiyle.
Öpme Beni Ne Olur, Dudakların Kirlenir
Şakir Alimoğlu
06.04.2008 - 22:24Şiirin sadece müziği eksik.Harika bir şarkı sözü olur bu dizeler.Tebrikler...Sevgiyle.
Gül Destede Sen Bestede Güzelsin - Gül Deste ...
Şakir Alimoğlu
06.04.2008 - 22:22Başarılı bir hece çalışması.Duraklar, vurgular vs...herşey yerli yerinde.Tebrikler.Sevgiyle.
AĞLIYORSUN ÖĞRETMENiM
Naime Özeren
06.04.2008 - 22:21Hep sorarım kendime:İyi bir yurttaş yetiştirmede ne kadar başarılı oldum ?...Çevremden birinin yanlışı gördüğümde, hep kendimi suçladım.Hem bir anne, hem bir öğretmen olarak.Acaba neyi aksik bıraktık, nerede hata yaptık anne - öğretmen olarak.Ölünceye kadar kendimi sorgulamaya devam edeceğim...Sevgi ...
BADEM iÇi
Naime Özeren
06.04.2008 - 22:17Torunların, kendi çocuğundan daha fazla sevildiğini söylediklerinde inanmazdım, abartıyorlar sanırdım.Torun sahibi olunca , söylenenlerin gerçek olduğunu anladım.Abartmamışlar.Hatta eksik bırakmışlar.Devamnı dilerim.Sevgiyle.
ÇOCUK ve GÜLLER
Naime Özeren
06.04.2008 - 22:12Evet, hayat bir gül bahçesidir.Kâh dikeni batar yüreğimize, kâh gülün rengi ve kokusu mutluluk verir bize...Gülü düşünüp dikenin acısına katlanmaya ' sabır' diyorlar.Oysa sabrın gerçek adı ' çarasizliktir', bilmiyorlar....Güzel şiir için kutlarım...Sevgiyle.
DosT
Naime Özeren
06.04.2008 - 11:17Güzel bir dostluk şiiri.Dost; bazen güneştir, bazen yağmur, bazen de fırtına.Önemli olan, dostumuzun bizi anlayabilmesi ve bizim kendisine güven duyabilmemizdir.Nice paylaşımlara doğru sevgiyle kalın.Dostsuz kalmayın.
Aya Bakan Mezar
Nilgün Aras
06.12.2007 - 17:18Kötü bir şiir yorumcusuyum.Hele böyle ustaca yazılmış bir şiiri yorumlamak ne haddime!Teşekkürler paylaşımınız için.Sevgiyle.
TAHA'NIN Ölümü
Filiz Kılınç
03.12.2007 - 17:10Ne kadar ustaca.Keyifle okudum.Sizi geç bulmamın üzüntüsünü duyuyorum.Ve ben bu şiiri, iki gün önce Cumhur kardeşimden dinledim.Karlı bir günde, sıcak bir dostun evinde.Ne denli güzeldi........Sevgiyle.
Beyaza Sone
Nurdan Ünsal
11.10.2007 - 13:51Uzun bir aradan sonra birkaç şiirinizi okumak, bana çok iyi geldi...Tebrikler.Sevgiyle kalın.
Gecenin Sesi Uzun
Nurdan Ünsal
11.10.2007 - 13:47Ne kadar ustaca.
Sizi okumak , gerçekten büyük zevk....Tebrikler...Sevgiyle.
A Çocuk
Meral Vurgun
02.04.2007 - 00:20Nerde bir şiirinizi okusam, - ne desem bilmem ki - , allak bullak olurum.Öylesine altüst eder beni şiirleriniz.Sizi seviyorum.Bu kadar güzel şiirler yazdığınız için.Sevgiyle kalın.
Bin Soğuk Bir Kış / Bin Çocuk Bir Düş
Devran Demir
02.04.2007 - 00:15Sevgi ve ilgiye muhtaç binlerce çocuğun sesi asılıydı şiirin dizelerine.Duyarlı yüreğinize sağlık.Sevgiyle kalın.
Toplam 992 mesaj bulundu