20.04.1957 ipsala doğumluyum. İlkokulu İpsala Koyuntepe köyünde-Ortaokulu Keşan Cumhuriyet ortaokulunda-Liseyi Tekirdağ Ticaret Lisesinde ve Tekirdağ Eğitim Enstitüsünden mezun olup 1978/1979 öğretim yılında Konya Hadim Balcılar ilkokulunda göreve başladım. Daha sonra Tekirdağ Hayrabolu ilçesi Büyükkarakarlı ve Şalgamlı köylerinde çalıştım. 1983 yılında Diyarbakır Çermik ilçesi Başarı köyüne atandım ve 9 yıl burada kaldıktan sonra. Kocaeli Gebze barış ilköğretim ve Darca Faik şahenk ilköğretim okullarında çalıştım. 1999 depreminden sonra Edirne Merkez tayakadın ,Kadripaşa ve İsmail güner ilköğretim okullarında çalışarak emekli oldum.Emekli olduktan sonra da iki yıl zihinsel engelli çocukların okulunda çalıştım. Halen tekirdağda ikamet etmekteyim Evli ve iki çocuk babasıyım
..
-
EDİRNE İPSALA KOYUNTEPE KÖYÜ
18.04.2010 - 11:58Koyuntepe (Hora Tepe) Osmanlı İmp.Döneminde Enez kalesine destek niteliğinde kullanılmışGeniş ovayı gözetim altında tutabilecek bir konumda olan meşe,gürgen, dışbudak ve kızılcık ağaçları ile kaplı iken bu gün sadece kuzey yamaçlarında çok az ağaç bulunmaktadır. hayal gücünüzü kullandığınızda yatmış bir koyuna benzediğinden ve yakın zamana kadar 100'den fazla koyun sürüsü bulunan bu köye ismi sözkonusu sebeple verildiği sanılmaktadır.
Köyün ilk kuruluşu 1878-1879 yıllarında Bulgaristanı Haskova (Hasköy) dan gelen gacal denen sakinler ile dah sonraları yine Bulgaristan ve Yınanistandan gelen Muhacır-Pomak olmak üzere yeni gelenlerle köy ilk düşünülen ve bugün Acıkira dediğimiz meradan bulunduğu yere kurulmuştur. Bundan önce köy sınırları içinde kalan alanlarda yaşayan yunan halkı(AKSU-ÇİFTLİK ve KALEMÇEŞME) karşılıklı mübadele göçü ve öncesi kendi memleketlerine gitmişlerdir -
EDİRNE İPSALA KOYUNTEPE KÖYÜ
18.04.2010 - 11:56Bu mesaj şu anda yayında değildir. Koyuntepe (Hora Tepe) Osmanlı İmp.Döneminde Enez kalesine destek niteliğinde kullanılmışGeniş ovayı gözetim altında tutabilecek bir konumda olan meşe,gürgen, dışbudak ve kızılcık ağaçları ile kaplı iken bu gün sadece kuzey yamaçlarında çok az ağaç bulunmaktadır. hayal gücünüzü kullandığınızda yatmış bir koyuna benzediğinden ve yakın zamana kadar 100'den fazla koyun sürüsü bulunan bu köye ismi sözkonusu sebeple verildiği sanılmaktadır.
Köyün ilk kuruluşu 1878-1879 yıllarında Bulgaristanı Haskova (Hasköy) dan gelen gacal denen sakinler ile dah sonraları yine Bulgaristan ve Yınanistandan gelen Muhacır-Pomak olmak üzere yeni gelenlerle köy ilk düşünülen ve bugün Acıkira dediğimiz meradan bulunduğu yere kurulmuştur. Bundan önce köy sınırları içinde Bugün Koyuntepe deyince ÇELTİK akla gelir.Koyuntepe tam bir yarım ada gibi üç tarafı çeltik tarlaları ile kaplıdır.
Koyuntepe deyince, Av merkezi Ördek-Kaz vb. uçar avının en zevkle yapıldığı seddeleri nedeniyle av sahasının araçla ve sandalla dolaşılır olaması kısacası av sporu aklımıza gelir.
Koyuntepe denince, Doğal güzellik, Gala gölü- Garda ölü- Pamuk gölü-Sıırcılı gölü su bitkileri(Kamış,saz ve su çiçekleri) aklımıza gelir.
Koyuntepe denince, Trakyanın en büyük barajı HAMZADERE barajı aklımıza gelir.
Koyuntepe denince,İpsala'nın güneyindeki en son köyü aklımıza gelir.
Koyuntepe denince, balık aklımıza gelirkalan alanlarda yaşayan yunan halkı(AKSU-ÇİFTLİK ve KALEMÇEŞME) karşılıklı mübadele göçü ve öncesi kendi memleketlerine gitmişlerdir -
EDİRNE İPSALA KOYUNTEPE KÖYÜ
22.11.2009 - 23:21GELENEK VE GÖRENEKLER.
Koyuntepe genelde balkanlardaki ortak kültürden gelen gacal-muhacir ve pomak dediğimiz kişilerden oluşan bir köydür. Çiftçiliğin el emeği ile yapıldığı zamanlarda BADAŞIK denen ve açılımı emek ile karşılıklı yardım olan yardımlaşma ile orak biçimi,çapa kazımıi Harman dövme,Koyun kırpma,kerpiç kesme, çayır biçme gibi bir çok alanda badaşık uygulanmaktaydı. Evlenme olaylarında söz,nişan ve düğün sıralaması doğal olarak var.En ilginç ve güzel olanı düğünden birkaç gün önce çeyiz görmeye ve gelin mübarelemeye(Hayırlıolsuna) gelen tüm komşular gelirken ellerinde pirinç,fasulye, nohut, peynir vb yemeklik getirirler ve bu gelen erzaklar düğünde misafirlere yemek yapılırdı. Halen azda olsa aynı gelenek devam etmektedir. Cenazelerdede cenaze evinde taziye sürdüğü sürece yemek komşular tarafından yapılır ve taziyeye gelenlere ikram edilir. Bu güzel gelenek devam etmektedir.
Toplam 3 mesaj bulundu
ben edirne ili ipsala ilçesi koyuntepe köyü doğumlu olup ilköğrenimimi koyuntepe de yaptım.30 yı öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olarak Tekirdağda ikamet etmekteyim
Toplam 1 mesaj bulundu