1980 Rize doğumlu Ahmet Çiçek, Atatürk Üniversitesinde tarih alanında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Barış Gücü (NATO) askeri olarak vatani görevini Bosna Hersek'te yerine getirdi. Yaklaşık 10 yıl memleketi Rize’de özel eğitim kurumlarında tarih öğretmeni, koordinatör ve idareci olarak görev yaptı. 2013'ten bu yana Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğüne bağlı Osmanlı Arşivinde arşiv uzmanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Aynı zamanda Osmanlı Arşivi'nin yetkili sendika temsilcisi ve Genç Memur-Sen'in Yönetim Kurulu üyesi olan Çiçek, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.
Ortaokul yıllarında bir şiir yarışmasında birinci olan Ahmet Çiçek o günden sonra şiirle dostluğunu bozmamıştır. Biriktirdiği şiirlerini henüz 19 yaşındayken 1999'da "Aşkın Yeni Ufukları" adıyla yayınladıktan sonra "şair" lakabıyla anılmaya başlar. Erzurum'da çeşitli şiir gecelerine davet edilen Çiçek, şiir seslendirmeleri açısından da dikkat çeker ve Erzurum Dinamik Radyo'da şiir programları düzenlemeye başlar. Aynı yıllarda Erzurum Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ahmet Çiçek halen sosyal medyada haftalık köşe yazılarına devam etmektedir.
Öğretmenlik yaptığı yıllarda yoğun temposu nedeniyle şiir ortamlarından ve gecelerinden mahrum kalan Ahmet Çiçek, yaşadığı bu eksikliği telafi için 2011'de "Beyaz Kıvılcım" adında ikinci şiir kitabını yayınladı ve kitabın şiirleri ve şarkıları "Beyaz Kıvılcım Şiir Konseri" adıyla Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde canlandırıldı. Program Çay TV'de canlı olarak yayınlandı.
2013'te Saatsiz Zamanlar romanını okurları ile buluşturan Çiçek, romancılık dalında söz sahibi olmak istiyor. Yeni roman projeleri ile okurlarını şaşırtmaya hazırlanıyor.
İLESAM üyesi olan Ahmet Çiçek; eğitim, kültür, bilim ve sosyal alanlarda çeşitli proje çalışmaları ile de mücadele vermektedir.
..