askımın mektubu
unuttum seni sanma sen her zaman kalbim desin gitsem de kalsam da bu değişmeyecek yani.kalbimde her zaman bir yerin var.unutma beni çünkü unutulmayacaksın bundan sonra ne sen benimsin nede ben seninim.aslında biraz sen benim birazda ben seninim.
biz bence ayrılığı kabul ettik ama bunu kalbimize anlatamıyoruz belki de biz böyle daha mutlu oluyoruz
ben seni sevdim seviyorum seveceğim, ama bizimki imkansız aşk aramızdaki aşkın üstünü örttük ve açmaya korkuyoruz sevgimiz yaşasın çünkü seni sevmek çok güzel senin tarafından sevilmek daha da güzel
beni sevmekten vazgeçme arkadaşın olarak sev,dostun olarak sev,meleğin olarak sev,ama sev.çünkü ben seni sevmekten vazgeçmiyorum.ben seni böcüğüm olarak,tatlım olarak,seveceğim.
sana yokluğumu hissettirmeyeceğim bile gittiğimi anlamayacaksın daha çok görüşeceğiz sen benim her zaman hayatımda olacaksın evet gel desen gelemem gelsem bile eskisi gibi olmaz.dost kalmak seninle tek istediğim dost ve mutlu görmek seni.beni senden habersiz ve mahrum bırakma seni çok merak ediyorum çünkü kendine benim için iyi bak ve her zaman mutlu olmak için çabala gülümse gülümsemek için uğraş çünkü sana çok yakışıyor hamza yümsel (mai)
..
-
Bir Bilsen Hangi Çicege Gülümserim
Sultan İnan
27.10.2008 - 18:11guzel dızeler hemşerım guzel ve duygu yuklu sevmeyı bılen gıresunlulara armagan etseydın keske saygılarımla gıresunlu şair hamza yümsel
-
-
Düş
İsmail Eski
27.06.2006 - 17:02duygularıma kalemınle tercuman oldugun için sana mınnettarım dılerım kalemın daim yazar
Toplam 3 mesaj bulundu
-
forum
02.12.2008 - 18:50M.Ö. 7.y.y.da İskitlerin Karadeniz'e göç etmesi ile Oğuz unsurları da bu bölgeye yerleşmişlerdir. Bu bölgede Oğuz boylarından Yazır, Döğer, Avşar, Karkın, Halaç'ların; Akhun, Kuşan, Peçenek, Hazar, Hun, Kıpçak Türklerinin yerleşimi mevcuttur.
Karadeniz bölgesinde, ilk ve orta çağlarda, İskit, Kimmerler, Hun, Hazar, Bulgar, Uz, Peçenek göçlerinin sonucu Türk iskanının olduğu, Karadeniz ağızlarının fonetik ve morfolojik yapısıyla birlikte yer adlarından da anlaşılır. Giresun'un batı yakasındaki Çıtlakkale mahallesinin adının Deliorman ve Selanik civarından gelerek buraya yerleşmiş olan Türk topluluğu Çıtaklardan geldiği, bölgede konuşulan lehçenin ve kültür unsurlarının Çıtak ve Gagavuz Türklerinin ki ile benzerlik gösterdiği görülür. Hitit İmparatorluk dönemi tabletlerine dayanan tarihi kaynaklarda, Giresun'un Azzi Bölgesi sınırları içinde kaldığı anlaşılmaktadır. Karadeniz bölgesinde 90'a yakın koloni şehri kuran Miletoslular, Giresun ve Tirebolu şehirlerinin de kurucularıdır. Amaçları bu bölgeyi kendilerine yurt edinmek olmayıp, buraların her türlü yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömürmekti.
Bu yüzden yerleşim birimlerinin korunabilecek kısımlarını alıp buralara yerleşmişlerdir. Çevresinde önemli gümüş ve demir üretim yerleri olan Giresun'a Romalılar tam bir hakimiyet kurmamışlardır. Onların döneminde bu bölgede para basıldığı rivayet edilmektedir. Roma idaresinin ilk dönemlerinde Romalı yazarlardan Ammianus Marcel'e göre Romalı komutan Lucullus buraya geldiğinde yabani kiraz ağaçlarını görmüş ve bu ağacın fidanlarını Roma'ya götürmüştür. Bu bilgi kirazın dünyaya Giresun'dan yayıldığı inancının kaynağı olmakla birlikte Roma'da daha önce de kirazın var olduğu belirtilmektedir. Giresun Romalıların ardından Bizanslıların denetimine geçmiştir.
Bizans egemenliği döneminde Yunan medeniyetinin büyük bir hızla gelişip yayılmasına karşılık, Yunan soyu gittikçe zayıflamıştır. Bu sebeple, Bizans İmparatorları, ülkelerinin içerisinde yaşayan ve başka soydan gelen insanları asimle etmeye çalışmışlar ve bu yolda en çok dil ve dinden yararlanmışlardır. Anadolu Selçuklu Devletine vergi vermeyi kabul eden ve 1244'te Moğolların egemenliği altına giren Trabzon Türklerin bir eyaleti haline gelmiştir.
Trabzon'a bağlı bulunan Giresun ve çevresi Moğol nüfuzu altına girmiştir. İşte bu sırada, Oğuzların Üçok koluna mensup boylardan biri olan Çepniler; Ordu, Giresun ve Trabzon illeri sınırlarına yerleşmeye başlamışlardır. Bugüne kadar yanlış bir kanaat olarak Giresun'un Türkleşmesi Fatih Sultan Mehmet'in 1461'de Trabzon' u fethiyle beraber gösterilmiştir.
Toplam 1 mesaj bulundu
Şair arkadaşımız Hamza Bey
** DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...**
- Ayrıca sizi sitemizdeki bu saygın gruplarımızda aramızda görmek
dileklerimizle esen kalın.
* Dr.Jivago - Işık German Ersoy *
* Antoloji Sitesi Yetkili Şairler Grubu *
* Antoloji.Com Çağdaş Şair Yazarlar Birliği *
* Evrensel ...
Antolojiye hoşgeldin Hamza şiirlerin çok içten kalemin susmasın.
Toplam 2 mesaj bulundu