Yaşar Kemal adı geçtiğinde, Kadıköy'de yaşanan bir olay aklıma geliyor ve hafifçe gülümsüyorum. Yer = Şâir, Ozan ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Odası ve olaydaki kişi, şu anda Ankara'da oturmakta olan sevgili ve çok saygı duyduğum değerli bir ağabeyim HASAN AZKIRAN.
Bu taraftakiler, o taraftakiler diye bir şey yok. Hepimiz TÜRKÜZ. Küçüklere SEVGİ, büyüklere SAYGI. Eşi bulunmazlardansın. SAYGI ve SEVGİLERLE. Allah sonsuz rahmet eylesin.
Kız Bakma (Sürmeli Kız Destânı) Oğlan der ki: Babam beni eversin. Ana bana bir sürmeli kız alın Oğlan sen de hangi güzel' seversin? Ana bana bir sürmeli kız alın.
Oğlan çıkmış şu gazâyı dolanır. Kızıllı kızları yeni bulanır. Çöplü' ...
Haddim olmayıp da! Sevgili Cemal ağabey! Küçük bir düzeltme yapman mümkün mü? Emînim daha güzel olacak. (Ben senin, aslında düzelecek şekliyle yazdığını düşünüyorum. Fakat, bu sayfaya geçerken, tahmînimce bir dikkatsizlik sonucu bu şekilde geçilmiş sanırım.) Haddim olmayıp da!
Gözlemimde yanlış teşhis yok ise, bir simitçinin aşkı, bu kadar anlatılır. Hem de karşıt cins hayâlî versiyonlandırmasıyla. Kaleminizi yönlendiren rûhunuzun dâimiyetini diler, kutlarım. (Can Garîbi)
On birli şiirlerin, en sevdiğim şiirler oluşunun, boşu boşuna olmadığını, mısrâlarınızla bir kez daha anlamış oldum. Akıl rûhunuza ve ruh aklınıza saygı ve sonsuzluk dileklerimle. (Can Garîbi – Can Ozar)
Tüm Antoloji.com üyelerinin ve gerek Türkiye'de, gerekse yurt dışında bulunan Türk Halkının bayramını kutlar, sağlıklı ve huzurlu bir ömürle, nice bayramlar görmelerini temennî ederim. Can Garîbi (Can Ozar)
Pastırma Yazı
Yılmaz Erdoğan
19.08.2024 - 01:43YERDE KAR VARKEN ARADA BİR AÇAN ILIK GÜNEŞİN OLDUĞU ZAMANLARA DENİYOR PASTIRMA YAZI BANA GÖRE. YA SANA GÖRE. HER ŞEYİNE SAYGILAR. (Can Ozar)
Hoy Lu-Lu
Orhan Veli Kanık
19.08.2024 - 01:41Bir de o şiirini hangi tarihte yazdığını girebilsek...
Yaşar Kemal
01.06.2024 - 08:58Yaşar Kemal adı geçtiğinde, Kadıköy'de yaşanan bir olay aklıma geliyor ve hafifçe gülümsüyorum.
Yer = Şâir, Ozan ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Odası ve olaydaki kişi, şu anda Ankara'da oturmakta olan sevgili ve çok saygı duyduğum değerli bir ağabeyim HASAN AZKIRAN.
OLAY ŞÖYLE ...
Bir Orhan Az Pamuk
Niğmetullah Uçar
07.12.2023 - 14:03Pamuk hem beyazdır hem yumuşaktır
(Özür dileklerimle.)
Bir Orhan Az Pamuk
Niğmetullah Uçar
07.12.2023 - 14:03Pamuk hem beyazdır hem yumuşaktır
Kurban Bayramı Tebriki
Abdurrahim Karakoç
28.06.2023 - 07:5228-Hazîran-2023-Çarşamba
Bu taraftakiler, o taraftakiler diye bir şey yok.
Hepimiz TÜRKÜZ.
Küçüklere SEVGİ, büyüklere SAYGI.
Eşi bulunmazlardansın.
SAYGI ve SEVGİLERLE.
Allah sonsuz rahmet eylesin.
28-Hazîran-2023-Çarşamba
(Can adında bir TÜRK)
Kız Bakma
Aşık Haydar Bektaş
01.07.2016 - 10:21SON KARAR ŞÂİRİNDİR (küçük bir düzelti ve ek-Can)
Kız Bakma (Sürmeli Kız Destânı)
Oğlan der ki: Babam beni eversin.
Ana bana bir sürmeli kız alın
Oğlan sen de hangi güzel' seversin?
Ana bana bir sürmeli kız alın.
Oğlan çıkmış şu gazâyı dolanır.
Kızıllı kızları yeni bulanır.
Çöplü' ...
Sazla Söz Arasında
Cemal Safi
13.07.2013 - 13:04Haddim olmayıp da!
Sevgili Cemal ağabey! Küçük bir düzeltme yapman mümkün mü? Emînim daha güzel olacak. (Ben senin, aslında düzelecek şekliyle yazdığını düşünüyorum. Fakat, bu sayfaya geçerken, tahmînimce bir dikkatsizlik sonucu bu şekilde geçilmiş sanırım.)
Haddim olmayıp da!
Sevgi ve saygıl ...
Simitçi, Sen ve Üstü Kalsın
Arda Keskinkılıç
04.09.2012 - 11:15Gözlemimde yanlış teşhis yok ise, bir simitçinin aşkı, bu kadar anlatılır. Hem de karşıt cins hayâlî versiyonlandırmasıyla. Kaleminizi yönlendiren rûhunuzun dâimiyetini diler, kutlarım. (Can Garîbi)
Kız Kaçıran
Can Garibi
01.09.2012 - 19:01Kızar 2 kere kullanılmış.
Kız Kaçıran
Can Garibi
01.09.2012 - 19:00Kızar 2 kere kullanılmış.
CeLLaT GeCeLeR..!
Aysel Tarcan
25.03.2012 - 12:27On birli şiirlerin, en sevdiğim şiirler oluşunun, boşu boşuna olmadığını, mısrâlarınızla bir kez daha anlamış oldum. Akıl rûhunuza ve ruh aklınıza saygı ve sonsuzluk dileklerimle. (Can Garîbi – Can Ozar)
Beni
Can Garibi
21.02.2012 - 06:57Kürek kürek oydun beni
İki kere kullanılmış
Can Garibi
05.11.2011 - 19:32Tüm Antoloji.com üyelerinin ve gerek Türkiye'de, gerekse yurt dışında bulunan Türk Halkının bayramını kutlar, sağlıklı ve huzurlu bir ömürle, nice bayramlar görmelerini temennî ederim. Can Garîbi (Can Ozar)
Bakırköyden Mektup Var
Cemal Safi
02.08.2011 - 18:27(Burda ne sen varsın, ne de bir iş var,
Üç adım voltalık gidiş geliş var.
En ayıp sözlerle kaplı dört duvar,
Bunca küfrü kime,niye yazdılar)
Eline, kalemine, beynine Allah uzun ömürler versin Cemal âbi. Duymadığımız dörtlükler de duyduklarımız kadar gözlerimizi yaşartıyor. Sağlıcakla.
Yerde ki Yapraklar
Hamza Dekeli
04.09.2010 - 00:57Muhteşemsin Hamza abi.
Toplam 16 mesaj bulundu