Resmi adı Naim Ömerov Mehmedov'tur. Yaklaşık yirmi yıldır Bulgaristanın Silistre kentinde ikamet eden Naim Ömer Bakoğlu aslen Şumnu ilinin KULAKOVA (Dolina) köyünde, 25 Nisan 1947 tarihinde doğdu. Daha çocukluk yaşlarında şiirler yazıp, yerel ve merkez Türkçe yazılı ve radyo yayınlarında sesini duyurdu. Arasıra kalemini mizahta da denemiştir. Ama onu en çok bağrında tutan şiir bahçesi olmuştur. Bu dalda birçok müsabakalara katılmış ve ödüller almıştır. Buna mukabil dönemin bilhassa Türk azınlığına yönelik sinsi siyasetine muhalefetten dolayı emniyetin kara listesine girmiş, hakkında tutuklama kararı ve idamla tehdit edilmeye kadar varan haksızlıklara tabi tutulmuştur. Totaliter rejimin o yıllarda Türkçe yazın üzerinde bulutlarını son derece kararttığı dönem gizlice yazdığı gerçek şiirlerini demokrasi gelince ''SOKAKTAKİ ADAM'' başlığı altında kitaplaştırmıştır. Arkasından ikinci kitabı ''BÜLBÜLÜN YUVASI'' geldi. En büyük sürprizi ''AZMAN'' romanıyla yaptı. Okurlar tarafından çok beğenilen bu roman Bulgarcaya da tercüme edildi. Şiirden uzaklaşamadığını beşinci kitabı ''BİZİM SOKAK''la bir daha kanıtladı. Yine demokrasi yıllarında ''HAK VE ÖZGÜRLÜK'' ve ''ZAMAN'' gazetelerinin Kuzeydoğu Bulgaristan muhabirliğini yaptı. Ressamlığı dışında sanata yakın başka eğilimleri daha vardır. Kuzey Kıbrıs ve Ankara'da gerçekleştirilen Türkçenin Uluslararası Şiir Şölenlerine, İstanbulda Yahya Kemal ve Mehmet Akif Ersoy'a adanan Balkan Şairleri etkinliğine, Marmaris ve Datça'da düzenlenen Uluslararası şiir festivellerine, Elazığ Uluslararası şiir etkinliklerine davet olmuş ve katılmıştır. Eserleri başka ülkelerde gazete, dergi ve antolojilerde de yer almıştır. Razgrat Deliorman Türk Edebiyat Derneği'nin başkan yardımcısıdır. Evli ve iki kız babasıdır.
Resmi adı Naim Ömerov Mehmedov'tur. Yaklaşık yirmi yıldır Bulgaristanın Silistre kentinde ikamet eden Naim Ömer Bakoğlu aslen Şumnu ilinin KULAKOVA (Dolina) köyünde, 25 Nisan 1947 tarihinde doğdu. Daha çocukluk yaşlarında şiirler yazıp, yerel ve merkez Türkçe yazılı ve radyo yayınlarında sesini duyurdu. Arasıra kalemini mizahta da denemiştir. Ama onu en çok bağrında tutan şiir bahçesi olmuştur. Bu dalda birçok müsabakalara katılmış ve ödüller almıştır. Buna mukabil dönemin bilhassa Türk azınlığına yönelik sinsi siyasetine muhalefetten dolayı emniyetin kara listesine girmiş, hakkında tutuklama kararı ve idamla tehdit edilmeye kadar varan haksızlıklara tabi tutulmuştur. Totaliter rejimin o yıllarda Türkçe yazın üzerinde bulutlarını son derece kararttığı dönem gizlice yazdığı gerçek şiirlerini demokrasi gelince ''SOKAKTAKİ ADAM'' başlığı altında kitaplaştırmıştır. Arkasından ikinci kitabı ''BÜLBÜLÜN YUVASI'' geldi. En büyük sürprizi ''AZMAN'' romanıyla yaptı. Okurlar tarafından çok beğenilen bu roman Bulgarcaya da tercüme edildi.
Şiirden uzaklaşamadığını beşinci kitabı ''BİZİM SOKAK''la bir daha kanıtladı.
Yine demokrasi yıllarında ''HAK VE ÖZGÜRLÜK'' ve ''ZAMAN'' gazetelerinin Kuzeydoğu Bulgaristan muhabirliğini yaptı. Ressamlığı dışında sanata yakın başka eğilimleri daha vardır.
Kuzey Kıbrıs ve Ankara'da gerçekleştirilen Türkçenin Uluslararası Şiir Şölenlerine, İstanbulda Yahya Kemal ve Mehmet Akif Ersoy'a adanan Balkan Şairleri etkinliğine, Marmaris ve Datça'da düzenlenen Uluslararası şiir festivellerine, Elazığ Uluslararası şiir etkinliklerine davet olmuş ve katılmıştır.
Eserleri başka ülkelerde gazete, dergi ve antolojilerde de yer almıştır.
Razgrat Deliorman Türk Edebiyat Derneği'nin başkan yardımcısıdır.
Evli ve iki kız babasıdır.