Ali Rıza Aydın - Hakkında Yazdığı Tanıtım Yazısı

ALİ RIZA AYDIN KİMDİR?
Aksaray doğumluyum.
1963 yılında memleketim Aksaray’dan Ankara’ya ailece göç ettik.
1971 yılında adeta yeniden doğdum.
“Sene, dokuz yüz yetmiş bir / Kalbim dolu pas, kir” mısralarıyla ifade ettiğim hayatımın, Risale-i Nur’u tanımamla birlikte yönü değişti; yeni güne, “gün” doğdu.
Yıl, 1972 yılında, Yeni Asya gazetesinde, “Anarşinin kaynağı” başlığıyla kaleme aldığım ilk yazım yayınlandı.
1974 yılında, Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol ve Araştırma Enstitüsü’nde; 1975 yılında da, İmar ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü Makine ve İkmal Daire Başkanlığında göreve başladım.
Yaklaşık on yıl süren bu resmî görev süresi içinde iş yerinin bağlı bulunduğu sendikanın “iş yeri temsilciliğini”; daha sonraki yıllarda da, bu sendikanın 1 numaralı şubesinin İdarî Sekreterliği görevine seçildim. Bu görev süresi içinde “toplu iş sözleşmesi” müzakerelerine katıldım ve İmar ve İskân Bakanlığı ile, müsteşarlık seviyesinde pazarlık masasına oturdum.
1981’de, yine Yeni Nesil gazetesinde, “Gençliğin figânı ve geçmişin vebali” başlıklı bir makalem daha yayınlandı.
1982 yılında, Yeni Nesil gazetesinin açmış olduğu “Haber-Röportaj” dalındaki yarışmada üst sıralarda dereceye girdim ve “Balı balcıya sorduk” başlıklı röportajım dört gün art arda ve tam sayfaya yakın bir ölçekte yayınlandı.
1984 yılında, -tabir yerindeyse- “gemileri yakarak”, görevimden istifa edip, Yeni Asya Yayınlarının Ankara ve İç Anadolu satış ve dağıtımını yapmak üzere ticaret hayatına atıldım.
Dinî Yayınlar Fuarı başta olmak üzere, birçok kitap fuarına katıldım; Yeni Asya Yayınları’nı temsil, Risale-i Nurları teşhir ettim.
1985 yılında, “Komünist Rusya ve Gençlik” başlıklı makalem, Yeni Nesil Gazetesinde yayınlanarak okurlarıyla buluştu.
1994 yılında, Ankara’nın Mithat Paşa caddesinde, “Ofis 2000 A.Ş.” unvanıyla çok amaçlı ve uluslar arası çapta faaliyet göstermesi planlanan yirmi dört ortaklı bir şirket kuruldu. Kurucuları arasında bulunduğum bu Anonim Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildim.
Bütün bu faaliyetler arasında, okumayı seven fıtratımda yazmaya karşı şevk uyandı. Kariyer Matbaacılık Ltd. Şti. bünyesinde kurduğum Sim Yayınları içinde Türkçe Okunuşuyla Namaz Tesbihatı; Gülistan İlâhiler Kasideler Marşlar; Bediüzzaman Said Nursî ve Risale-i Nur Külliyatı; Pratik Namaz Hocası; Ecdattan Bugüne Mehter; hattı, hattat Muhsin Demirel tarafından yazılan ve tarafımca tertip edilen Taziyename ve Temel Bilgilerle Nurların Işığında Namaz adındaki kitaplarım yayınlandı.
Metni, Türkçe-İngilizce iki bölümden oluşan Said Nursî ve Risale-i Nur Külliyatı, “Gülistan İlâhiler Kasideler Marşlar ve Pratik Namaz Hocası adındaki cep boyu kitaplarımda “Vecihi Nur” mahlasını kullandım.
Yazmanın, çizmenin, sanatın kaynağı olan ilham; nefes gibi, ömür gibi, rızık gibi Allah’ın bir ihsanı. O lütfetmezse, O ilham etmezse kimse bir şey yapamaz; lütfedince de, hiç bir şey engel olamaz.
29 Mayıs 1973 tarihinde yazdığım “Nokta nokta” başlıklı ilk şiirimi 29 Mayıs 1973 tarihinde kaleme aldım. 10 Şubat 2023 tarihinde yazdığım “Şah-ı Nebî” başlıklı en yeni şiirimle birlikte 379 adet şiirim bulunmaktadır.
8 Kasım 2008 tarihinden bugüne, yaklaşık 15 yıldır Yeni Asya Gazetesinde, “Dosthane” adındaki köşemde yazmaktayım.
Evvelâ, ömrüm müddetince bütün bu hareket kabiliyetini veren; ardı sıra da, sıhhat ve afiyetle, okuma - yazma imkânını bahşeden Rabbime binler hamd ü senâlar olsun.