ŞEHİT KAMPANYASı Şiiri - İbrahim Şahin 2

İbrahim Şahin 2
532

ŞİİR


24

TAKİPÇİ

ŞEHİT KAMPANYASı

ŞEHİT KANPANYASI

Gezegenin boş köşesinde boş bir vatan parçası, bir boşbakan vardı. Zamanla doldu boş vatan.

Boş vatanın, boş vatandaşı boş. İş güç yok. Umut yok. Umut öğretilmemişti her birine. Paylaşım yok, paylaşımın sevinç çığlıkları yok. Neyi paylaşacaklardı bedenlerinden gayrı. Üretim neydi, paylaşım neydi acaba? Öğretilmemişti.

Boş vatanın boş vatandaşına bir oyun öğretildi, adı; ‘’Savaş’’ Silahı ilk eline kapan öldürüyordu ilk önüne geleni. Öldüren bir kez tattı mı öldürme zevkinin tiryakisi oluyordu öldürmenin. Ölenin ikinci kez tatma şansı yoktu ölümün zevkini. Sırası gelen deniyordu, tadıyordu ölümün tadını.

Boşbakan ölenin yakınlarını ‘’ ŞEHİT’’ sözü ile avuttu. Öldüreni ‘’kahraman’’ sözüyle.

Vatanın dört köşesinde oynanıyordu oyun. Boş vatanın her biri iş bulmuştu kendine. Kimi öldürüyor kimi ölüyor. Geride kalanın kimi mezar kazıyor, kimi defnediyor ölüyü. Kimi ağıt yakıyor, kimi alkış tutuyor.

Kimsenin aklına boşbakanın ne yaptığını düşünmek gelmiyordu. Boşbakan memnun durumdan, boş bakan kendi yolunda.

Boşbakan arada bir seçim yapıyor. Boş sandıktan boşbakan çıkıyor, dolu sandıktan boşbakan.

Televizyon icat edilmişti. Oyunlar televizyondan verilmeye başladı canlı canlı. Televizyon kanalları oyunu ilk yayınlayan olma peşinde. Oyunun yayını her kanalda reyting.
Boş vatanın boşta kalan vatandaşı TV izleyicisi. Şükür işsiz vatandaş yok

Oyun mu farklı boyut kazandı, Tv kanalları mı olayı çarpıttı belirsiz. Hep sapla saman karışmaya başladı. Oynanmamış oyunun aylar öncesi haberi verilmeye başladı. Oyunun yeri, saati saniyesine varana dek, ölenin sayısı, öldürenin kimliği… Nasıl olur? Futbolda bile maçı doksanıncı dakika belirler. Bu nasıl olurda oynanmamış oyunun sonucu aylar öncesi verilir? Her şey önceden belli diyelim, silahlar hiç tutukluk da mı yapmaz? Metorolojik olaylar da mı etki etmez? Etmiyor işte. Kanallar doğru haber vermenin övüncünde. ‘’ Oyunun sonucunu aylar önce biz yayınlamıştık.’’ Tekrar üstüne tekrar. Anlaşıldı bu oyunun sonucu baştan belli olduğu için Dünya Olimpiyatları’nda liste dışı. Bahis oyunlarında liste dışı.

Boş vatanın boş vatandaşının beynine fitne fesat karıştı. ‘’ Bu oyunda şike var.’’ Boş vatandaşın boş vatandaşı sokağa döküldü. Boşbakan aldırmadı. Boş vatanın boş vatandaşı sokağa döküldü. Boşbakan aldırmadı.

Boşbakanı dinleyen yok. Boşbakanın yolu boş vatanın, boş vatandaşın işgalinde. Boşbakan olaya el atmak zaruriyetini hissetti.

Boşbakan dandini kurullarını toplantıya çağırdı. Boşbakan, ‘’ Vatandaşı sokaktan evine çekecek bir çare bulmalıyız.’’ dedi. Öneri üstüne öneri…
‘’ Hepsini kurşuna dizelim.’’ Osuruk gazı ile dağıtalım.’’ ‘’ Kezzap dökelim.’’ ‘’ Benzin döküp yakalım.’’ Hiçbir öneri çözüm olamazdı. Hangisi uygulansa ‘’Oyunun sonu’’ demekti. Oyun oynanmalı. Oyun oynanmalı ancak vatandaşın rızası ile. Çare vatandaş oyuna razı edilecek.

Çözüm önerisi KILBİL kurum başkanından geldi. ‘’ Promosyon’’, ‘’ Ödül’’ Ödül kime? Ödül Yüzüncü şehidin yedi sülalesine. Yapılacak ilk iş ‘’SORÖĞREN’’ telefon hattı kurulacak. Her bağlantı 45dk. Oyalanacak.’’ 50.sıradasınız, 49. Sıradasınız. Beklemeye devam ediniz.’’ Bağlantıda her telefona bağlanan 15 dk. Sorgulanacak. Tekrar aramasına mecbur bırakılacak, ‘’ Şanslılar arasındasınız, son hesaplamalar henüz yapılmadı, aramaya devam ediniz. Tv.ler tekrar üstüne tekrar yapacak, ‘’Şanşlı kişi her an açıklanabilir, bizi izlemeye devam edin.’’ Böylece, vatandaşın bir kısmı telofona, bir kısmı Tv’ye kitlenecek.

Duyurular Tv’lerden yapıldı. Duyurunun ardından gelen habere Tv’ler şaşırdı, boşbakan, ‘’DANDİN KURULLARI’’ şaşırdı. Duyurunun saniyesinde aynı yer aynı saniyede yüz kişi ölmüştü. Yüzüncü kim? UŞD KURUMU’na göre yüz kişinin yüzü. ÇUVKUR Bakanı, ‘’ Yüz kişiye veremeyiz bütçeye mali yük getirir. ‘’ SOVKUR Bakanı yüz kişi teşfik olur, ölümlerin önüne geçemeyiz.’’ diyor. Çözüm RÜYGÖR Bakanından geldi. Yüzüncü kişi kura yolu ile belilenecek. Bundan sonra çıta yükseltilecek. Ödül bininci kişiye verilecek. Öyle de yapıldı.

Oyunun yüzüncü tahklisinin ardından bininci tahlihlisin ödülü Boşbakan tarafında verildi. Ödülü alan talihlilerRÜYGÖR Bakanınının yakınları idi.

İkinci binin talihlileri Boşbakanın yakınları idi. Merak konusu ödülü kim verecek?

Gelmiş geçmiş şekit yakınları mezarı başındaydı.

İbrahim Şahin 2
Kayıt Tarihi : 11.10.2015 20:47:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Özcan Akkuş
    Özcan Akkuş

    Duyarlı yüreğinize sağlık üstadım tam puanla alkışlıyorum bu anlamlı güzel yazınızı selam ve saygılarımla...

    Cevap Yaz
  • Şerafettin Muş
    Şerafettin Muş

    Böyle Acı Ağıt mı Olur

    Kapkaranlık içim dışım
    Hava soğuk üşüyorum
    Söylenecek bütün sözler
    Acıya ihanet olur

    Ne söylense ne yazılsa
    Toplu anıtlar yapılsa
    Katliamdan kurtulanlar
    Yaralılar umut mu olur

    Param parça oldu kanlar
    Parçalanmış bütün canlar
    Vücutlar da ki yanıklar
    Böyle insanlık mı olur

    Telofonlar acı çalar
    Duymuyor duyan kulaklar
    Verilemiyen cevaplar
    Böyle bir haber mi olur

    Kendimizi avutmamız
    Umutsu umut oyunu
    Hesap sorulacak diyen
    Böyle suskunluk mu olur

    Barış için ölen gençler
    İnsanlık için öldüler
    Düşünmeyi öğrenmeli
    Düşüncesizlik mi olur

    Haykırmak geldi içimden
    Haykıramıyom acımdan
    Toprağı acıyla örtün
    Böyle kan çığlık mı olur

    Düşünceye yer kalmadı
    İnsan da insanlık kalmadı
    Ülke katliamlar ülkesi
    Böyle uygarlık mı olur

    Cinayetler katliamlar
    Göz göre göre geliyor
    Suruç ile Ankara da
    Böyle acı ağıt mı olur

    Korunup kollanan katil
    Dost Şeref im Devlet katil
    İnsan hakları yok olmuş
    Böyle adalet mi olur

    11.10.2015
    Dost Şeref

    toplumsal barış adına beklenmedik bir an da çok ağır bir darbe yedik acımız büyük hocam başımız sağolsun

    Cevap Yaz
  • Naime Özeren
    Naime Özeren

    Ne tesadüf... Sanki ben bu gezegeni bir yerlerden tanır gibiyim... Sadece gezegeni mi?...Hem boş bakanını, hem o boş gezen insanlarını...

    Yalnız, benim bildiğim gezegenin boş vatan parçasındakiler, o meşum oyunu öğrendikten sonra şehir oldular olmasına da... Kendilerinden o ünvan bile esirgendi:

    Kanunda artık gaziler için “vazife malulü”, şehitler için “vazife ölümü” sözcükleri kullanılıyor.

    Baştan sona ilgi ve keyifle okudum. Final müthiş... Daha ne işte... O gelmiş geçmiş şehit yakınları neler okurlar o mezarın başında, kim bilir...

    Kutladım içtenlikle öğretmenim. Bu ince ve derin mizah gücünüz güçlü kaleminizle birleşince harikalar yaratıyor... Nicelerine... Selam ve esenlikle...

    Cevap Yaz
  • İsmail Sağır
    İsmail Sağır

    dert bir değil elvan elvan.... duyarlı yüreğinize sağlık

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (4)

İbrahim Şahin 2