Sayfalara Düsen Satirlardan

Seyfi Karaca
5087

ŞİİR


14

TAKİPÇİ

Sayfalara Düsen Satirlardan

Hep başkasının yapıp ettiği yön yol biçim gün evre eşik dolaşım akıl düş algı şekil icap figür duygu his boy pos kostüm dekor yüz çehre davranış alışkanlık çeki düzen veya ava tava talim insan hiç bir zerrece kendine özgün karaktere ilişkin kişiliği bulup yerleşip tutunamaz. Günü birlik ve devamlı başkalarından edindiği huy caka cilt ruh ten doku dürtü güdüm gün gündem alışkanlıklarıyla doymak bilmeyen dur duraksızlıkta sonu gelmez çatışma bunalım tükenmişlik kahır çelişki karanlık karamsarlık belirsizlik bilinmezlik değersizlik yoksunluk yükleyen ve hiç bir zaman mutlu memnun olmadığı ve kendisini dünyasını toplumunu sağlıkta huzurda güvende bulamayacağı kesintisiz değişimlere kapatıp karıştırıp kurcalayarak, kullan at yaşadığı her şey gibi sürekli oynak değişken kaypaklığı şart kolulayan ihtiyaç giderimiyle kişiliği evi dairesi dekoru varsa arabası gibi yüzü çehresi de güvenilir inanılır gerçeklikten uzak ve dayanıklığı uzun süreli olmayan soyut sahte anlık günlüktür. Hemen ilk hayat gerçekliğinde bıyası akar ardında sakladığı rezilliğini ve foyasını dışa vurur.

Bir günde ve bir fiskede dünyayı insan ilişkilerini ve oluş birişleri değiştireceği iddasında bulunup hayatı diledikleri sömürü soygun talan vurgun tecavüzlere elverişli ortam toplum ve insan tipi elde etmek için zevallıklık yalnızlık yitiklik yoksunluk tıkanıklık ve duyarsızlık çaresizliklerde beklemeye koyup tutsak edenler, insanüstü hükmü acayibi azameti ve kudreti olan falcılığı hurafeyi büyücülüğü sihirbazcılığı inanıla ve kabule yaygın hale getirip, hantal lümpen kabadayı zorba düşünüp davranan yozlaşmış çürümüş kokuşmuş bağnaz algı ve alışkanlıkları aşılamanın toplumsal beyin ve beden ölümünü gerçekleştirerek asıl amacı kendilerini sorgusuz sualsiz herşeye kudret ve hüküm sahibi olmayı mümkün ve müsait kılacak olan korku karanlık kargaşa şiddet nefret kin ayrışma çatışma kopuş gerilim bunalımlarla, tam ekran kafa vampir doktor hırs entrika sosyete salon zümre dekor gösteriş caka geçimsizlik derliksizlik haksızlık kanunsuzluk kavga gürültü kargaşa furya polisiye içerikli ve ağırlıklı ilgi odak oyun tezgah dizi dümen film sahne senaryo afyonlayıp hangi yolla olursa olsun güç ve otorite sahibi olanın herşeye hakim yetki sahibi ve muktedir olduğu kabulü yayar yedirirler. Bütün bunları beslenmiş ve yerleşik hayatının vazgeçilmez bahanesi ve gıdası olarak tüketmeye özgü tutsaklaşmış tecavüzcüsüne aşık sendromlu dörtköşe ekran bağımlısı kafa ve beden yapısıyla akıl fikir duygu düşünce vicdan özgürlük hak hukuk kültür bilgi özgüven veya özgür irade temelinde hiçbir şeyi paylaşıp danışıp konuşup irdeleyip uzlaşma yahut anlaşmanın inkanı mümkünü yoktur çünkü bütün bu değerler toplamından köktenci bağnaz dogmalara inanıp taparak çot çömez yancı kuyrukçu kulpçu yardakçı ezik güdümlü bağımlı kişiliksizliğe kilitlenip kapatmıştır kendini.

Bağımlılıkları arttıkça kendinde yetersizlik ihtiyaçları muhtaçlıkları mudaraları boyun eğme mahkumiyetleri ve değersizlikleri de artıp çoğalan anlık günlük kullan at tüketim çarkı insan ögesi, evdir arabadır fiyakadır cakadır birbiriyle sadece nispet yarışı bağından başka hiçbir ilgili yakınlığı umuru ve alakası olmayan herkesten en gösterişli ihtişama ad yazdırıp imza atmayı herşeyden daha çok hayatın önceliği sayan esarete varlığını ilişki döngüsünü yaşam biçimini ve irade hükmünü külliyen devretmiş olduğu sebebiyle, hayatında olan biten yağmalara talanlara haksızlıklara vurgunlara tecavüzlere baskılara tehditlere kulatmalara katliamlara zorbalıklara hiç bir şekilde karşı çıkma şansı gücü ve tepkisi olmayacağı gibi , ünlü olanın etrafında kir ve kırıntı nasiplenmeye yitik ve kayıp fiyakası acayip cafcaflı tören gösterişin çeyrek altın saymaya kişiliği ve karakteri bozuk hal ve harabedinde, yıkılıp giden dünyanın işe gidip gelen liste başı harcayıp kullanan her kat ve katmanda kurulu kısır döngü düzenini asıl merkeze koyup hatta tüm bu çarpık yapılanmanın bizzat tasarımını çizimini müşterisini meşgulünü ve hizmetini hammallığını kendi yapan hemşiresi tüccarı otelcisi kuaförü butikçisi profosörü mühendisi memuru amiri doktoru öğretmeni güvenlikçisi kabzımalı çiftçisi tesisatçısı tamircisi kadrolu kadrosuz ekipmanı ücretli işçisi veya sezonluk mevsimlik taşaron amelesidir. Sipor sağlık ulaşım iletişim gıda moda müzik siyaset sanat edebiyatsa aynı düzenekte takviyeci ve iş takipçisi kolluk gücü kuvvetindedir.

Sözgelimi sür piyasa şarjör magazin sanat Edebiyat' a misal.. :

Kendi mezarını çukurlaşıp örtüp dolduran kapalı gişe kurdelesi kesik formatlı deşinip didiklenmeye meşhurlardan Ahmet Ümit' in ' bu feldir yaldır uydur kaydırda katil kim ' bulmacalı Hitchkok Agatha Kristal gillerden derme çatma kriminal sosyopatik romantikliğine eksik tamamlayan Ahmet Erhan , Tuncel Kurtiz Halık Bilginer veya Halil Ergün ağır abi ses fonunda yedek iş verip tonaj yükleyen ahkam ve renk katmamışsa eğer, kendini öne atarak okuyup dillendirdiği ' Hayır Hayıır Hayır ' tek cümlede sonsuz kere tüm külliyatını örnekleyen özetle, elde dilde sözde suratta idareten bulunsun, nasıl olsa bundan götürüyor laf insan piyasa diye diye kirli sakal takke türban ve çileye ceremeye her şekil amenna nakaratında lazım oldukça hususi kullanışa takar takıştırır çaresine başvururuz ortamına tam destekle denk düşüp; ' ben bitti demezsem bitmez ' replikli her çeşit İbo mega star magazin ile kafa kafaya beraber berabere Ahmet Erhan ; ' hayır hayır , benden adam olmaz hayır hayır hayır tamamım ben, okuduğum kitaplara deftere derslere lanet olsun, parktan sonra gece meyhanesi yetmiyor bana artık barmenden sonra hepten karanlığım, bir yangın merdiveninde dünyadan kaçarken buldum kendimi , hülüm hacmini aritmetikledim manyakmışım meğer , yanılmışım şaşırmışım herkesten kazzık yedim alayına küfrettim, yenildiğim kesin sonuçsa belli değil , ölümden başka kimseye kapağı ayacak bilmiyor inanmıyorum ' ..şekil daim intihar kıyısında dolaşıp ve saçma sapan laf kalabalığı dil ve dağarcıkla katılmış kaybolmuş asi mi ezik mi varlığından habersiz şiir parlatma aydıncılığı ' yıkılmadım ayaktayım ' ve ' ben bitti demedikçe hiç bir şey bitmez' aynı filmin gördüğü kadar beyazı siyah veya tersi kendi keyfine dünyayı ibaret gösteren ve görmek istemediğini saklayıp gizleyen bitik batak çot içi dılı kahır ve karanlık atölyesi zehir virankeş acınası acizliğe heves -güves bağımlılıklar artırıcı, toplum ayarlayıcı ve alıştırıcı ve ayarlayıcı , provalı dümdüz hokus pokus artırarak hiç bir yaşama sevinci kalmamış uyulturucu nitelikli her lafı birbirinin külüstüründen doğurgan tekrara, lümpen harabeliği kutsayıcı çok ortaklı film icabıydı.

Aralik / 20

Seyfi Karaca
Kayıt Tarihi : 1.1.2021 13:43:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!

Seyfi Karaca