Güzel bakış eyle kula
Tatlı bir söz ilaç ola
El uzat tut kul mu naçar
Duadır ki kapı açar
Yoksa senin paran, pulun
Nasihatin eyle kulun
Göster ki has ona tavır
Şükür bulsun canı mahir
Bir damla ver olur derya
Malın, mülkün hayrı dara
Kazan, belan cümle savar
Sadakadır ruha ayar
8.11.2009 İST
Perihan PehlivanKayıt Tarihi : 10.11.2009 21:08:00
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
![Yıldız](/Content/img/y_0.png)
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Hikayesi:
YARADAN ÖYLE BİR DENGE KURMUŞKİ; KULLARININ RIZIKSIZ BIRAKMAMIŞ. FAKİRİN RIZKINI ZENGİNİN ZEKAT VE FİTRESİ İLE, SADAKASI İLEDENGELMİŞ. AMA DENGEYİ BOZAN BİZİZ. İNANDIKLARIMIZLA YAPTIKLARIMIZ ÖRTÜŞMÜYOR. KOMŞUMUZ AÇ İKEN RAHAT YATAMAMAK YERİNE, SIRTIMIZI DÖNÜP GEÇİYORUZ. TA Kİ CANIMIZ YANINCAYA KADAR.
![Perihan Pehlivan](https://www.antoloji.com/i/siir/2009/11/10/sada-k-a.jpg)
Sanki benim kendimce düşündüğüm ancak bir türlü cesaret edip de başlayamadığım projemi siz başlatmışsınız gibime geldi bana. Bu düşünceler daha önce yazılmamış şeyler değil elbette. Özellikle ilahilerimizde zaten işlenen konular. Ama benim kastettiğim daha farklı bir çalışma. Allah kısmet ederse ve kendimde o cesareti bulursam ben de bu tarzda bir şeyleri ortaya koymaya çalışacağım.
Gerçeğe uygun gerçekleri şiirleştirmek gibi bir düşünce.
Sıcak bir bakış, güzel bir söz en güzel ilaçtır insana. Dostluk ve güven kapılarını açan altın anahtar.
Çaresiz kalanların elinden tut, duacı ol ki dilediklerine mazhar olasın.
Her ne kadar insanlar ve özellikle de gençler pek nasihatten hoşlanmasalar da tecrübelerini anlat, yeni yetişenlere anlat. Öğüt vermek belki bir nusubeti engeller.
Bir damlanın karşılığı binlerle geri döner. 'Veren el, alan elden üstündür' düsturunu unutmamak lazımdır.
bir hayır etmek, nice belaları savar. Hayrın bir yolu da gerçek anlamda muhtaca sadaka vermektir. Özellikle belirmek istiyorum ki, muhtaç olana sadaka vermek gerekir. Dilenciliği meslek haline getirenlere değil. Hayır yapacağız diye insanları hazırcılığa, tembelliğe alıştırmak sevap yerine günah olmaz mı? Hele hele bizlerin duygularına hitap ederek para dilenerek kandırılmak, aldatılmak kendi adımıza aptal durumuna düşürülmek sizce ne olabilir?
Sadaka anlayışı veya düsturu yozlaştırılmamalı ve kendilerini akıllı sananlarca kullanılmamalı. Bizler de kendimizi kullandırtmamalıyız.
İnsan olan, mümin olan ruhunun ayarını iyi yapmalı.
Şiirlerinizde genellikle mesnevi tarzı dizeler ağırlıklı yer alıyor. Tek farkı var, mesneviler beyitler halinde yazılır ve her beyit kendi arasında uyaklıdır. Siz birleştirmişsiniz bütün beyitleri.
Güzel bir çalışma... Temel şartlardan bazılarının hoş bir nazımla dile getirilmiş.
Dilinize, gönlünüze sağlık.
Sağlıcakla kalın.
Sayfalarıma ara sıra misafirliğinizi sürdürürseniz ve yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
Kendinize özgü anlatımınızla gönüllerde ferahlık oluşturuyorsunuz.'Sadaka' da böyle bir şiir.Söylenmesi gerekenler güzel söylenmiş, eminim gönüllerde ve beyinlerde yerini almıştır.Sevgi ve saygıyla...
Enver Özçağlayan
VERİCİ ETKİLEYİCİ KUTLUYORUM SELAMLAR.
Tatlı bir söz ilaç ola
El uzat tut kul mu naçar
Duadır ki kapı açar
Yoksa senin paran, pulun
Nasihatin eyle kulun
Göster ki has ona tavır
Şükür bulsun canı mahir
Bir damla ver olur derya
Malın, mülkün hayrı dara
Kazan, belan cümle savar
Sadakadır ruha ayar
Değerli şairem bu güzel ve anlamlı sözlerinize katılıyorum anlatımınız harika yüreğinize sağlık kaleminiz daim olsun tam puanımla saygılar efendim
TÜM YORUMLAR (12)