Önder Karaçay Şiirleri - Şair Önder Karaçay

Önder Karaçay

Her çağda kötülük gerçekleşen devrimin içine neden sızmak istiyor? Veya sızmayı nasıl başarıyor.

Küllerinden yeniden doğan Ankara'da bir bakkal ile yola çıkıp ülkede bakkal bırakmayan her mahallede bir milyoner besleme kötülük gördükten sonra bu yüzyılda bu konuda daha tecrübeliyiz.

Dinlerin doğal kaynak soygunu amaçlı bir ideoloji olarak kullanılması ile dünya görüşü adı altında siyasi ideolojilerin çıkış yeri ortadoğu kaynaklı batı emperyalizmidir.

Devamını Oku
Önder Karaçay

▪️▪️🔘 Devrimin İnsanlık ile İlgili Gerekçeli Yönleri 🔘▪️▪️

Bir canın yaşam sevincinde pay sahibi olmak insanlığın zirvesidir. Yalnız bu canlılar içinde insanın bunu hak eden canlı olmamış olması insanlığın sonunun geldiğinin göstergesidir. Bunu en çok insan dışında canlıların hak ediyor olması insanlığın geri dönüşüm olanağı ancak ve ancak cehalet tanrısından uzak tutularak iki kuşak yetiştirmeye bağlıdır.

Sorgulanması gereken ise özellikle insanlığın beşiği Anadolu da insanlığın düştüğü veya organize bir kötülük ile düşürüldüğü durumdan toplumun bihaber bunu destekleyen içler acısı durumudur.

Devamını Oku
Önder Karaçay

Devrimlerin, devrimcilerin düşünceleri ölümsüzdür.

Önder Karaçay

Devamını Oku
Önder Karaçay

Sağ tarafta deniz ve mavisi, sol tarafta yeşilin her tonu kol kola girmişler zeytin ağaçları, çam, selvi, kavak ve mevye ağaçları ile birlikteler. Doğal evrim evrensel güç ile devrim yapmakta birleşmiş.
Gökyüzünün mavisi üzerimizde bizimle ilerliyor.
Ufuk doğu da ışığı ile çoktan belirdi bizi sabırsızlıkla bekliyor.
Verilmiş bir sözümüz var büyük ata Oğuz Kağan ve Atatürk'e. Yeryüzünde Türk Birliğini devrimle kuracağız.
Anadolu ve üzerinde yaşayanları zehri ile kendilerine esir ederek sömürenleri silkeleye silkeleye zulmün üzerine üzerine on yıldır kararlılık ile gidiyoruz.
Ve toprağın üzerinde sevgi yolunda deniz, toprak ve gökyüzü ile yürekli devrimcilerin tümü Anadolu'nun her bir köşesinde titreşim ile pozitif enerji yayarak yürekten uyanan her Türk ile birlikte devrime doğru yürüyoruz.

Devamını Oku
Önder Karaçay

Öteki alemler (cennet ve cehennem) dünyaya geldi
Acaba öteki alemde ne kaldı?
Cennet ve cehennem dünyada yerini aldı
Dünyanın ve öteki alem tacirlerinin tümü neden işsiz kaldı?
Bu kararı işe işsizlik ile ceza verilen bir Türk son. sır şifre ile kendini işveren ve yeryüzü gücü zanneden tüm zalimleri işten başka bir yarar karar (kamulaştırma) alarak çıkardı!

Devamını Oku
Önder Karaçay

Para, toprak, insan, yasa, medya, hukuk, temsil, düşünce ve din eşgüdüm içinde sömürgeci sermayeye hizmet eder hale gelmişse;
Devrim kapıya dayanmış demektir beklemeyin açın o kapıyı.

Yaşam, hakları elinden çalınmış olanlar için çekilmez bir hal almışsa;
Devrim kapıya dayanmış demektir bekletmeyin açın o kapıyı.

Devamını Oku
Önder Karaçay

İnsan dışında doğa ve diğer her canlı ile daha iyi anlaşıyorum.

Bir yıl önce bu devrim sürecini birlikte yönetmek için yanıma aldığım tek enerji kaynağım DEVRİM kedimdi.

Cumhurbaşkanı iklim yasası eleştirileri komplo teorisi deyince ikimizi de farklı bir reaksiyon tepki oluşmaya başladı.

Devamını Oku
Önder Karaçay

Bir kedi besleyelim dedik.
Britich olsun ki onlara devrimi bir daha gösterelim.
Adını da DEVRİM koydum.
Kamulaştırma sonrası aç kalır ise batan karanlık kedisine bakmaz diye düşündük.
Devrimi kendisine bile sahip çıkamayan ve sahipsiz kalan küresel şer bir çeteye karşı kedimle birlikte yaptık.
Yanıma kediden başka kimseyi yaklaştırmadım.

Devamını Oku
Önder Karaçay

Sanatın ilk dalı şiirdir.

Oğuz Kağan destanı, taş yazıtlar, Sümer tabletleri ispatıdır.

Yaşamın insan tarafından hoyratlaşmasına karşı insanlaşma yolunu açmak için insanlıktan ödün vermeyen bu yolun yolcuları şairler tarafından ilmik ilmik ördükleri sözlerle yozlaşmayı vururlar.

Devamını Oku
Önder Karaçay

12 Eylül 1980 askeri darbesinin yapıldığı gün on yaşında bir çocuk olarak kendi silahınızı bir çocuğa doğrultan anlayışın soğuk namlulu silahı ile yüzleştiğim gün bu silahın arkasında hangi niyet varsa onları bulup ortaya çıkarıp bu zulme ve zihniyete son vereceğim diyerek başladı devrim yolculuğum.

Bu devrim tohumu sözüme sadık bir yaşamı yaşadım, karanlık sicil tuttum ve bugünde o devrimin bilincinin toplumsal bir güce yeniden dönüşmüş olmasının iç huzurunu yaşıyorum.

Bilinçli insan olma seviyesinden uzaklaştırılmış her toplum madde boyutunda muhtaçlığı ölçüsünde bir tavize dönüştüğünü yarım asırda yaşayarak derin bakışlı gözlemler yaparak öğrendim.

Devamını Oku