Tek başarısızlığımız
kendimizi başarılı görmek
Tek ben yaparım mantığı ne kadar da eskimiş
Bizi beğenen
o eski anlayışın temsilcileri ölmüşler
Artık laf üretmenin piyasa değeri kalmamış
Dün utanç duydum
sosyal demokrat anlayışımdan
Unutmuşuz evlere gerekli olan ekmeği
Aldığımız maaşın
kirayı gittiğini unutmuşuz
Unutmuşuz çocuklarımızın bakkal giderlerini
Vekillerin yolsuzluklarıyla ilgilenecek
aptal millet kalmadığını öğrenmek gerek
burası bir İstanbul köyü doktorsuz
bilmek gerek
günde bir gelen otobüsün yetersiz olduğunu
bu köy yüz otuz senelik bir İstanbul köyü
ilk yerleşenlerin adları unutuldu
evleri var tapusuz
tarlaları var tapusuz
dağları var tapusuz
gidenler hep gelenlere devretmiş sorumluluklarını
tekrar gelmek için bayraklarını gelip astılar meydanımıza
ne yazık ki bohçaları tekrar boştu
siyaset yalanları taşıyamaz hale gelmiş
bohçanda ekmek yoksa
bohçanda doktorun yoksa
bohçanda otobüsün, tapun yoksa
bizim köye uğrama kardeşim.
Unutmayın ki mazottan önce ekmeye muhtaç insanlar
Bugün gördüm kömür arabaları ilerliyordu köy yollarında
Sahi neden yok benim utancım
sosyal demokratları yönetenlerde? !
rr.akdora
Kayıt Tarihi : 24.7.2007 01:21:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
dünkü seçimler halkımıza hayırlı uğurlu olsun. AKP nin birinci parti çıkacağını halkın yarısından fazlası biliyordu ama eski oyunu bu kadar artırarak birinciliğe oturacağını kimse tahmin etmiyordu. bu sayıya başbakanımızda dahil. biz solcular dünyaya tek gözle mi bakıyoruz bunu bilemiyorum. bildiğim tek şey halkın ihtiyaçlarını göremiyor, ve bu nedenle halkın beklediği çözümleri halka getiremiyoruz. yada halkı gören, ihtiyaçları gören, çözüm üretenler var da onları sahneden uzak tutuyoruz. tek kozumuz Atatürkçülük, laiklik... bir de başörtüsü... Atatürkçülük bu milletin kanında var artık. laiklik de öyle... başörtüsüne gelince bırakın milleti isteyen istediği kıyafeti seçsin. eğer birileri mecburi başörtüsü taktıracak korkusu varsa içimizde bunun nedenini en baştan kendimizde sorgulamalıyız. sosyal demokrat, halkçı demek insanların tüm görüşlerine saygılı olmak demektir. sözde değil, özde halkçı olmalıyız galiba! asıl kaybımız buradan kaynaklanıyor. genç beyinler haydin iş başına... bizi bu utançtan kurtarın.

görünen köy klavuz istemez.
Yorumsuzum !
saygılar,selamlar.
Süleyman kaya
Kutlarım
Saygımla
Sizi anlamaya çalışıyorum. Ama bir türlü anlayamıyorum doğrusu.
Zira; sol deyince aklıma, ırkçılığa karşı çıkan, toplumsallığı, eşitlik ve özgürlükleri öne çıkaran olarak düşünceler aklıma geliyor..
Ama ülkemdeki sosyal demokratları görünce, onlar kadar ırkçı, baskıcı, sosyal sınıf üreten, halkından uzaklamış, halkının üstünde kendilerini ayrı bir sınıf görüp halkına tepeden bakan, halkın duygu ve düşünceleriyle asla ilgilenmeyen,barışmayan, dikkate almayanlar olarak görüyorum.
Özellikle, sosyal demokratlar aklıma gelince, Kemalist düşünceleriyle, tek parti dönemlerinin istiklal mahkemeleri aklıma geliyor. Kendi düşüncelerinden başka her şeyin yasaklandığı, güya yargılanıp yok edildiği bir dönem. Ha bu gün solun ve Kemalistlerin bayraklaştırdığı Nazım'ın hayatına bakınız. Ne zaman hangi dönemlerde yargılanmış. Kimlere karşı çıkmış. Sol bu kadar çelişkili olabilir mi? Hem Kemalist olacaklar, hem Nazım'cı Allah Allah. Halbuki Mustafa Kemal'in istiklal mahkemelerinde Nazım yıllarca yargılandı.
İdealize edilenleri görünce, batılılılaşma hareketleriyle, batının kuyruğuna ülkemizi takan, asla özdeki düşünceleriyle bağımsız olamayan düşünce aklıma geliyor.
Üstelik toplumun genel kesimi dine inanırken, müthiş bir din düşmanlığı görüyorum. Kendilerine dini hiç karıştırtmazken, kendilerinin her fırsatta dine ve inananlara karıştıklarını, onlara din belirlediklerini, dine inanlara yaşam belirlediklerini görüyorum.
E... bu kadar yanılgılara halkın tepkisi normal be dostum.
30 yıldır oy vermiyorum. Bu seçimde de vermedim. Ama samimi düşüncelerini görünce bende bir şey söyleyeyim dedim..
Artık kendinize gelin. Halkın üstünde ayrı bir sınıf olmayı bırakınız.
Belki o zaman kendinize çeki düzen verebilirsiniz. Ama sosyal demokratlar sadece kendilerini bu gülkenin sahibi, yönetici, aklı ereni giri görmeye devam ederlerse, toplumda adları bile okunamaz hale gelir.
TÜM YORUMLAR (12)