Kuş Beyinli Olmak Yeterli
Bilirsiniz, bu tabiri istihza için kullanırlar genelde.
Bazı işleri beceremeyenler için kuş beyinli derler.
Allah’a şükürler olsun ki rahmeti bol bir mevsim geçiriyoruz. Anadolu’muzda yağmura rahmet denildiğini de zaten bilmeyenimiz yok. Ramazan- Şerif’in ilk günü Teravih sonrası rahmete yakalanmak ta hoş bir tevafuk oldu.
Yine bu yağmur sularında, cıbıl cıbıl yıkanan serçeleri, görmeyenimiz var mı. Aynı rahmetin kristalleşip kar olarak düştüğü günlerin birinde, kavanoz kapağını tekrar tekrar yukarı taşıyıp, kayak yapan karga hoş bir hatıra değil mi? Bu kuşlar, haddimizi aşıp hafife aldığımız beyinleri ile kim bilir daha ne güzel işler yapıyorlar.
Ve yine Merhum Mehmet Akif’in, Küfe isimli şiirinde yüz sene önce tarif ettiği denizleri de, her rahmette Ankara’mızda dahi görmekteyiz. Ne güzel değil mi?
Şu dar vakitte sözü kısa keselim en iyisi.
Eyy yerel yöneticiler! ! ! Bir alt yapının nasıl yapılacağını bilmek için olağanüstü mühendislik bilgisine gerek yoktur. Yağmurun bittiği an beş dakikalığına sokağa çıkmanız yeter.
Yani kuş beyinli olmak yeterlidir.
Kayıt Tarihi : 19.6.2015 00:45:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Lafı gediğine koyan anlatmak istediğini düzmdüz söyleyen bir çalışma emeğinize sağlık saygılar...
Ziyaretinize teşekkür ederim. Değerli Hanımefendi.
İlginize teşekkür ederim Değerli Hanımefendi
Bir de bu açıdan bakmak gerekmiyor mu,
biz bu yöneticelere oy verdikçe
fazlasını beklememeliyiz,
ne zaman ki sorgulamaya başlarız,
verdiğimiz vergiler nereye gidiyor gibi,
neden israf yapılıyor gibi,
ne zaman ki gerçek hizmete değer vermeye başlarız
bir hizmete harcanan paranın beş katı ile tanıtım ve açılış
için harcanmasına göz yummazsak,ülkemizde yöneticiden çok
halk sorumludur mevcut durumdan diye düşünüyorum.
Verdiğiniz mesaj sivrisinek saz misali çok güzel,
kutluyorum duyarlı kaleminizi.
'Kuş beyini' kadar olsa yeter... Ama 'niyet önemli...'
Çelişkiyi iyi anlatan ve önermelerini 'çarpıcı' örnekleyen yazınızı ve sizi kutlarım Remzi Bey...
Hocam; bizimki, kalabalıktan geri kalmamak için boş tenekeyle davul çalmaya benziyor. Ziyaretinizden cesaret alıyoruz.
TÜM YORUMLAR (6)