Küçük Dev Kadın Sevim Erdoğan TEZEL

İshak Özlü
441

ŞİİR


4

TAKİPÇİ

Küçük Dev Kadın Sevim Erdoğan TEZEL

İnternette gençlerin ‘’Teyze bu yaşında senin ne işin var internette’’diye üzdükleri bir anın akabinde tanıştım onunla.Uzun süre hotmailden olsun,Msn.den olsun yazıp konuştuk.
Kadın-erkek ayrımı bilmezdi.İnsan olarak bakardı karşısındakine.İnternette yazışıpta dostu kalan nadir kişilerden olmanın gururunu yaşıyorum.Çünkü o çizmeyi aşanı uyarırdı,uyarıları anlaşılmaz ise üzülerekte olsa silerdi hayatından.
Mesleğimin verdiği bir avantaj ve kültürümün katkısı ile insanın hasını tanımaya ve kadın ve erkeğin dost olarak kalabileceğine inanan bir yapıda olmam sebebiyle bir dost bulduğumu anlamıştım.
Evinde misafir ağırlamaktan çok mutlu olurdu.ne yedireceğini ne ikram edeceğini şaşırırdı.onun sohbetinde zamanın nasıl geçtiğini anlamaz,gülmekten yüz kaslarınız gerilirdi.
Birden bir offfff çekti ve ‘’Yine dağlar yıkıldı’’dedi.Ne dağı diye safça sordum.
Gülerek Uludağ,Uludağ dedi.
Çok güçlüidi.Geçirdikleri bir trafik kazasında kendisi de yaralı olduğu halde önce diğerlerine koşmuş ve soğukkanlı bir biçimde İlkyardım hizmetini vererek yaralıların hayatını kurtarmıştır.
İyi bir gözlemci olduğunu gördüm.gittiği yerleri ve yaşadığı olayları kısa kısa yazarak çok degerli bilğileri torunlarının okuması için saklardı.
Güneydoğu anılarımı verdim kendisine.Okuduktan sonra en az 15 soru ile döndü.Çok dikkatli okumuş ve kafasına takılan yerleri bir bir bana sorarak öğrenmişti.
Antoloji ile tanışmadan önce İlk şiirini sayfamda yayınlamama izin verdi.Bu şiire dostlarımın olumlu görüşleri onu çok mutlu etmişti.
Uzun uğraşılardan sonra Antolojiye üye olmasını kabul ettirdim.Üye olduğum gruplara üye yaptık.Kısa sürede o içten yazıları ile Antoloji dünyasının Sevim ablası oluvermişti.
Şiirleri bir bir sayfasına ekledikçe ve yorumlar aldıkça dünanın en mutlu insanı o oluyordu.
Grup yöneticiliği teklifi götürdüm.Hemen itiraz etti.’’yapamam Can’’dedi.Ama o insan kırmayı bilmezdi.Sonunda kabul etti ve ‘’Hollanda Gül Bahçesi’’grubumuza grup yöneticisi olarak yazmaya başladı.Çok değerli paylaşımlarda bulundu.
Radyo Güllükte haftada 4 gün 4’er saat süreli proğram yapıyorum.Aynı zamanda çalıştığım için 26-28 saat uykusuz kaldığımı bilir ve ‘’Can önce sağlık’’derdi.
Bir gün kendisine Radyo Güllük’te proğram yapmasını benim iki günü almasını söyledim.
Hemen itiraz etti.’’yapamam’’ diye.Biliyordum ki o neye el atsa başarı ile sonuçlandırıyordu.
Yine uzun uğraşılardan sonra ‘’eh bir deneyelim bakalım’’dedi.
Konuyu Sevgili hocam Mustafa CEYLAN bey’e açtım.Sagolsun CEYLAN hocam ikiletmeden ‘’derhal ne demek’’dedi.
Bilgisayardan anlayan bir genç bulup hemen radyo’yu kurdurdu.Çok heyecan duymuştu.
Kısa sürede o sevimli sesi ile gönüllerimizi bir kez daha fetetti.
Kendisi istanbula gelince PİYERLOTİ’ye gittik.Orayı çok sevmişti.Sonra SARIYER taraflarını gezdik,çalıştığım kuleleri merak etti,getirip gösterdim.
Piyerloti’de otururken bir an dalmışım.
-Can,bedenin burada ama ruhun nerede? dedi.Utanmıştım.Bir an ilğisizliğimi farketmesinden.Çok dikkatli idi.
Çocuklarını ve torunlarını çok severdi.Onları sürekli lakapları ile anardı.Oğlu CENGİZ bey Japonyada olduğu için ona ve torunlarına aşırı bir özlem duyardı.
Sık sık konuşurlar ana-oğuldan ziyade iki arkadaş gibiydiler.
Japonya gezisi başlıbaşına bir kitap olacak kadar renklidir.Türk Milli takımın dünya 3 ncüsü olduğu maçta maça gidenTürk kafilesi ile aynı uçakta yolculuk yapmış ve Milli takım oyuncularımızın gönlünde yerini bulmuştu.
Babasını ve annesini peşpeşe yitirmenin acısını yüreğinde hissetmiş olmasına rağmen bu acıyı çevresine hissttirmemiştir.
Genç yaşında eşini kaybeden Sevim hanım çocuklarına hem annelik,hem de babalık yaparak onları hayata en iyi şekilde hazırlamıştır.
Hayali bir dostu vardı.Kel kafalı ve kocaman elli derdi.Hayatla ve kendisi ile sürekli dalğa geçerdi.Sorunları sürekli arkaya atar hayata sıkı sıkı sarılırdı.
Kitap hazırlıklarına başladı.Bu belki onu en çok heyecanlandıran olaylardan bir tanesiydi.
Şiirleri hazırladı,okuyucularına ve sevenlerine en güzel şekilde armağan etmek istiyordu.
Akabinde kitap Japoncaya çevrilecek ve Japonyada satışa çıkacaktı.
Hemen hemen her gün kitabı hakkında haber bekliyordu,gerek yayınevinden gerek antolojiden haber almak için her gün postacı bekler,bir haber,bir müjde beklerdi.
O elim günden bir gün öncesi konuştuk,konu yine kitabı idi.
Ve 22 haziran günü msn.de o yoktu,onun adına çok sevdiği yiğeni Duygu zor görevi yerine getirmek için msn.başında ve onun aramızdan ayrıldığını bildiriyordu.
O günde radyo proğramını yapmış ve sevenlerini bunca üzeceğini bilmeden mikrofonu son kez kullanmıştı.
Beyin kanaması dediler.Gönüllere su gibi akan o küçük dev kadın,bir anda yokluğu ile fırtınalar yarattı.
Varlığında sevgisi umman kadar sarmış bizleri farkına varmamışız,yokluğunda nice büyük bir dostu kaybettiğimizi anladık.
Yolun açık olsun candostum.Rabbimin melekleri yoldaşın olsun.
Mekanın cennet olsun.
Bir Ulu Çınar oldun,dallarının bir ucu Türkiyede,bir ucu Japonyada bir ucu Avusturalyada.
Hakkını helal eyle candostum.
Kalbimizdesin.
Saygılarımla.

İshak ÖZLÜ

İshak Özlü
Kayıt Tarihi : 24.6.2007 22:27:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Rahim Recep Akdora
    Rahim Recep Akdora

    evet ağlamadım. halbuki çok sulugözlüyümdür. ama sevim hanımın öyküsü beni çok etkiledi. onun şiirlerini okuyup okumadığımı hatırlamıyorum. yani okumamışım.ama antolojide varsa akşam şiirlerini tek tek okuyum allahdan rahmet dileyeceğim.
    en içten saygılarımla:
    rr.akdora

    Cevap Yaz
  • Erhan Demir
    Erhan Demir

    VE TOPLU MESAJLARIMA CEVABEN GÖNDERDİĞİ BİR MESAJ. PAYLAŞMAK İSTEDİM.
    _______________________________________

    Kimden: Üye: Sevim Erdoğan Tezel -Şair)
    İlçe / Bursa, Bayan, 52 52
    Kime: *MAVİYILDIZINOĞLU*O Bir DosT*
    Tarih: 13.05.2007 20:04 (GMT +2:00)

    Konu: Yn:.'(*.+.*) '.♥ *MAVİYILDIZINOĞLU*O ♥ BİR DOST ♥
    .............

    ayy çok mutlu oldum teşekkürler canım ablam :))
    __________________________________________________________

    Cevap Yaz
  • Erhan Demir
    Erhan Demir

    NE GÜZEL BİR PAYLAŞIM, NE GÜZEL BİR DOSTLUK ÖRNEĞİ....

    YÜREĞİNİZE SAĞLIK HOCAM.

    EVET...'SEVİM ERDOĞAN TEZEL'..NUR İÇİNDE YATSIN.

    SAYGILARIMLA

    Cevap Yaz
  • Münevver Şenol
    Münevver Şenol

    EVET YA GERÇEKTEN O BULUNMAZ BİR DOSTTU BENİM İSTEDİĞİM ŞİİRDEN O GÜNKİ RUH HALİMİ ANLAR ONA GÖRE ŞARKI ARMAĞAN EDERDİ ŞU ANDA GENE AĞLIYORUM ONUN YOKLUĞU BANA ÇOK KOYDU NE GÜZEL TANIMA ŞEREFİNE ERMENİZ

    Cevap Yaz
  • Ramazan Özütürk
    Ramazan Özütürk

    Kendisiyle tanışmadım, ama şiirleriyle antolojide tanıştım. Aramızdan ayrılmasına çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun..

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (27)

İshak Özlü