İçi titreyerek korku duyanlara indirilen bir kitap var;
arşa istiva zamanını bilir misin
gizleme sesini, bağır, çağır yağmala..
gizliden öteyi bilen var,
kaçak ülkesi var yitik çocukların
üç vakte kadar çıkar fallar ve bir de keramet var daha;
biliyorum sen de korkuyorsun TaHa
Neden halâ gelmedi, yoksa
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
Devamını Oku
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
satırlar arasında kopukluk var biraz sanki ama tam okumadım günün şiirini.... şiir kısa olunca imgesi kuvvetlenir ve bi şiir ne kadar kısa olursa o kadar dar kesime hitap edip geniş düşüncelerin yorumlarına layık olabilir.. şiir birbirine bağlı, kısa, yalın, duru ve okuyucunun kendisini bi parça bulabilmesi için fırsatlar sunmalıdır. şiir kendini yalnız hissdenlere insanın yalnız kalmasının imkansız olduğu öğretisini sunabilmelidir..... DERİN SU.
sadece sezai değil lale müldür de eşlik edebilir demiştik bu titreyen ürperen şiirler serisine ...
et tekraru fi ahsen
velev kâne yüz seksen
diyerek tekrarında fayda gördüğümüzü söyleyelim...
kriz zamanında naat
.......................
...............................
Sat bir kalp kırılıyor
Senin sözün için
Gece kuğuyla yolculuk eden O na
O nunla vakit geçiren O na
Bir kedi kırılıyor ağzında
Senin yakut mührün
arketipik ahmet
'Mim siz Ahmed sin sen'
Swahili dilinde kırılıyorum
Arkalarını döner dönmez
Satıyorlar beni
Lahor da kırık bir sitar gibi
Hastayım, hırkanı at üzerime
Ya Muhammed
Lale Müldür
Yapı ve kurgu olarak iyi betimlenmiş, ölçülerin abartılmadan sunulduğu, içeriğin işlenen konu doğrultusunda ilerlediği, ve iç çekişmelerin inançsal ufuklarla buluştuğu, akıcılığın ve bilginin harmanında üretilmiş iyibir şiirdi..şaire ve şiire selamlar
Kemal ispir ağbeye katılıyorum!!!bazı mısralar kelimelerle görevini yapıyor son mısrada Cebrail meleğimize benzetme tahkiri sözünü galiz görüyorum....saygıyla
Öncelikle, şiirin ismi yanlış ve hakaretamiz!
'KORKAKLARIN EL KİTABI' demekte ne oluyor? Böyle bir tabir kullanmak yerine 'HAŞYET DUYANLARIN KİTABI' veya ' HAK'TAN BAŞKASINDAN KORKMAYANLARIN REHBERİ' vs gibi daha manalı bir isim verilebilir di! Zira hakiki Müslümanlar ve ihlsalı mü'minler asla ve kata korkak değillerdir! Onlara havfullah denen şeyin ve haşyet denen özelliğin dışında dünyevi korkulara düçar olmayan bahtiyarlardır!'EVET HAKİKİ İMANI ELDE EDEN ADAM KAİNATA MEYDAN OKUYABİLİR VE KÜRE-İ ARZ BOMBA OLUP PATLASA, MUHTEMELDİR Kİ ONU KORKUTMAZ ANCAK KUDRET-İ İLAHİYE KARŞISINDA HAYRETİNİ ARTTIRIR!'
İkincisi;'Kara baht'ın keramet' olması meselesi(!) Bu tabirlerin manasını şair mi bilmiyor yoksa biz mi yanlış belledik?
Keramet; Allah(cc)'tan ikram edilen özel ikram demektir ki, velilere lütfedilir. Bu da, bahtın karası değil nurlusu ve ak olanıdır! Kastedilen çile ve zahmetler ise, onlara katlanmakta rahmetler ve mükafat-ı uhreviyeler vardır ve yine ak bahtlılıktır!
Üçüncüsü; Üçler, kırklar, yedilerle, üç vakte kadar çıkacak(!)falları yan yana getirmek ve ayni kategoride değerlendirmekte bir başka yanlış! Zira din-i mübin-i slam'a göre fal'ı her çeşidi yalan ve haramdır! Bu yalan ve haramın veli guruplarıyla beraber zikri büyük bir tezattır!
Dördüncüsü;'Hangi meleğin ellerine sığacağız ki?' ne demek? Şair Melekler konusunda kıt bilgi sahibi galiba? onların ellerinin ne kadar büyük olduğunu anlamak için bir hadis okumasını tavsiye ediyoruz!
'Hangi ölüm yakışır daralan göğsümüze?' tabiri de hatalı. Hak Teala tarafından ölümün hangi türü bizim için takdir edilmişse, bize yakışan o ölümdür deriz.Allah(cc)ın yakıştırdığını kendine yakıştıramayan(!)ehl-i gafletin tabirlerini şuurlu bir şair asla istimal etmemeli!
Beşincisi; Misallerini devamlı Hz. Musa(as)nın mucizelerinden verip bin mucizeli hatemü-l enbiya(sav)ı hiç nazara almaması da büyük eksiklik! Son nebi kim ise misaller daha ziyade ondan verilmeli derim!
Altıncısı; Hz.Cebrail(as) vahiy meleğidir ve Resul-ü Kibriya(sav)dan sonra yeryüzüne o görev için bir daha inmeyecektir! Ve kırağı gibi de yağmaz! Bu Melaike-i Mukarrebinin reislerinden olan O büyük meleğe yakışmayan bir atıftır!
Ve yedincisi; Kim olursa olsun şiirlerin bulmaca, bilmece tarzında yazılması da başka bir yanlıştır diyorum! Çünkü bir mesaj halkın en az yüzde seksenine açık ve fehimlerine yaban olmamalı.Kaldı ki, bu site şairler sitesi ve bu sayfa eleştirmenler sayfası! Bu siztenin şu sayfasında yazılan bir şiiri yüzde doksan anlıyamoyor veyahut yanlış anlıyorsa bunda bir garabet ve yanlışlık var demektir!
Beray-ı malumat!
Hayırlı çalışmalar.
Hayırlı çalışmalar.
kutluyorum günün şiirini mana içinde manalar taşımakta
Genelde herkesin bildiği ve aşina olduğu konular.
Aşağı yukarı bu şekilde söylemler olmuştur. Ama şiir günün şiiri oluyorsa eğer bir değiş farklılığı olması lazım. Ben pek şiirsellikte göremedim.
Cebrail in kırağıya benzetilmesi fikri de bana yanlış geliyor.
beyaz el mucizeyse, kara baht keramettir unutma
sok elini bağrına, gizle çaresizliğini
gizle de güçlü görün dosta düşmana
sen bir aşkı öldürdün ya hanii
biz yine de affettik seni, sevinçler büyüttük de geldik kapına
göz aydınlığı olsun, yürek ferahlığı olsun diye
..
Sevgili Tan
kocaman bir şiir yaratmışsın.bu köşeyi fazlasıyla haketmişti şair ve şiir.
kelimeler çıplak değil, ama şair son derece samimi..
alkışlıyorum bu güzel çalışmayı.
hem haz aldım hem de dimağım beslendi.
korkaklık tebbir değildir korkunun ecele faydası olmadığı gibi gümbür gümbür anlatmışsınız yüreğinize sağlık
Ta Ha Suresi'nden ilham alindigi ihtimalinden yola cikarak...
derin ve dusunduren misralar okudum.yuregine saglik!
Bu şiir ile ilgili 34 tane yorum bulunmakta