Karadutum, çatal karam, çingenem
Nar tanem, nur tanem, bir tanem
Ağaç isem dalımsın salkım saçak
Petek isem balımsın a gülüm
Günahımsın, vebalimsin.
Dili mercan, dizi mercan, dişi mercan
Neden halâ gelmedi, yoksa
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
Devamını Oku
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
sıla kokar,arzu tüter.bu şiiri çok severim,ismim arzu ve kızım olunca onun adını sıla koydum.anne kız aynı şiirin içinde olmak çok güzel.şimdi bu şiiri fatih kısaparmağın sesinden zevkle dinliyoruz.
Tüm şiirlerine olduğu gibi, buna da hayranım büyük üstat senin gibileri bir daha gelir mi bu dünyaya, bilemiyorum .
'Daha nem olacaktın bir tanem'
Herşeyim.ci,hk,kos
Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun ressamlığı,şairliği ve birde Karadut'a olan hiç bitmeyen sevgisi bu şiirinde de malum.Kelimeleri ve renkleri konuşturan sanatçının şiiri devamıyla daha güzel ama biz buna da eyvallah diyelim...
karadut rumuzlu arkadas;elindeki kitapta şiirin farklı oldugunu soylemiş,o kısım şiirin 2. kıtası.burada hepsini goremiyoruz,maille yollarsanız eger,adresinizden tamamını okuyabilirsiniz.
merhaba bu şiir elimdeki kitapda daha değişik acaba karadut diye 1 den fazlamı şiiri var.
KARADUT
Sigara paketlerine resmini çizdiğim
körpe fidanlara adını yazdığım
Karam,karam
Kaşı karam,gözü karam,bahtı karam
Sıla kokar arzu tüter
ılgıt ılgıt buram buram
diyeeee devam ediyorrrr.
Karadutum.. Siirini okumadan evvel Bedri Rahmi nin hayat hikayesini bir daha okudum...
Ve anladim ki..bir sevgiliye, kendi hayati ile bütünlesen, yek olan bir hayata ancak bu kadar duygulu bir siir yazilabilinir... Buradaki Cingenem deyimi o kadar zarif ve ask ile islenmis ki, sanki bir desen... Halk arasinda ki anlaminda cok cok uzak.. ve gercekten ask kokuyor... ask his ediliyor...ask olsun sana üsttat... saygi ile aniyorum...Iste ölümsüzlük...iste ebedi olabilmek..Senin döneminde satafatla yasamislarin izi kalmadi geride..
bu şiiri sade iki kişinin okuması şimdiye kadar bence türk şiirinin tıkanıklığının en büyük itirafı. bu şiir halk edebiyatımızından gelen gürül gürül damarın en özgün çağdaş yorumlarındandır. çok yazık dostlar bu şiir bizim zamanda ezbere söylene gelirdi. böyle yalın deyiş var mı ' Karadutum, çatal karam, çingenem...' Bedri Rahmi' nin bir özelliği de utanılan halk türkülerini ve deyişlerini çağdaş edebiyatımızın gündemine tekrar getirmesidir. Sadece iki kişi ha çok ayıp çok ayıp bu tür ozanların şiirlerini okumamak unutmak, kendimizi unutmak demektir... utandım. selamlar saygılar
Bu şiir ile ilgili 78 tane yorum bulunmakta