Mevlana ' nın çok sevdiğim bir sözü ile başlamak istiyorum. ' Ne fark eder ki, kör insan için elmas da bir, cam da … Sana bakan kör ise SAKIN kendini camdan sanma! ' Ne kadar derin ve güzel bir sözdür bu. İnsanın kendi değerinin farkında olmasının ne kadar önemli olduğunu çok keskin bir dille vurgulamıştır.
Farkındalık kavramı yaşamın pek çok alanında hayati önem taşır esasında. Öncelikle insanın kendi gerçeklerinin farkında olması gerekliliğinden bahsetmek istiyorum. İnsan önce kendi değerinin, yapabileceklerinin ve sahip olduklarının ne kadar değerli olduğunun farkında olmalıdır. Daha sonra ise yaşadığı çevrenin, ait olduğu ailenin ve yaşadığı ülkenin gerçeklerinin farkında olmalıdır.
Neden halâ gelmedi, yoksa
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
Devamını Oku
Saati mi şaşırdı bu hıyar?
Gerçi hiç saati olmadı ama
En azından birine sorar.
Cebimde bir lira desen yok,
İnsan
Divaneyim,deli değil
Ağlarım,elimde değil
Meczubum, akıldan değil
Yazarım,bildiğimden değil
Kaçarım, senden değil
Bende arama
İnsandadır kabahat,
Bende değil.
Ben-i adem im
Kuş değil
Beşeri garibim
Kusursuz değil
İnsandadır kabahat
Bende değil.
Gören gözüm
Kör değil
İşiten kulağım
Sağır değil
Konuşan dilm
Lal değil.
Kusrun kendisiyim
İnkarcı değil
Lakin bende insanım
Melek değil.
İnsandadır kabahat
Bende değil.
Haluk Serdar
hayatın tam orta yerine bir işaret koymuşsunuz sevgili şaire. hayatı ve varlığı anlayabilmiş gerçeği farkedebilmiş bir insanı okumak çok güzeldi.yazdıklarınız arayışın değil varmak istediğiniz durağı tarif etmektedir.tüm yolların başlangıcı o durakta başlar bunu biliyorsunuz.sevgi ve huzurla kalın.
Gönül ışığınızla aydınlanmış olan bu güzel sayfanızdaki harika dizelerinizi zevkle okudum. Sizi kutlarım. Tam puan, Bilal Esen
Bu şiir ile ilgili 2 tane yorum bulunmakta