Halam Nebiş'in Üç Gülü Şiiri - Münevver ...

Münevver Şenol
432

ŞİİR


1

TAKİPÇİ

Halam Nebiş'in Üç Gülü

Dedim ya, biz çok bağlı bir aileyiz, halam Nebiye'nin üç kızı ve dünya güzeli üç de kız torunu var. Büyük torunu Burcu'nun, benim küçük oğlum Burak ile bir gün arası var. Hep anlatırımya, annem Merzifon'a bana gelirken, halam da Burcu'yu alır o da gelirdi. Çünkü Burcu'nun annesi Asuman, Zeynep Kamil hastanesinde jinekolog doktordu. Burcu'ya da halam bakıyordu. Aman Allah'ım sevimli mi sevimli... Ama kızdımı hemen tırnaklarını çıkaran bir panterdi. Herkeste mutlaka Burcu'nun tınak izi vardır.

Şimdi sıra, dünya güzeli, başarılı bir tekstil mühendisi, Burcu'nun bir küçüğü olan Başak'ta. Sapsarı saçlar, derin derin bakan yaprak yeşili gözler. Anlatamam tıpkı tablo gibi. O da bende kalmayı ve Çiğli'deki hava lojmanlarını çok severdi. Gene bende kaldığı zaman, ben en tepede oturuyorum. Kantinde aşşağıda, nizamiyeye yakın. Güle oynaya bayır aşşağı indik. Ama çıkarken, ''ben yoruldum, arabasız gitmem, benim babamın arabası var. Ben yürümeye alışkın değilim'' dedi ve oturduğu yerden kalkmadı. Neyse ki eşim jiple geliyordu. O jipten indi, yerine Başak bindi ve paketleride ona verdik. Biz eşimle yürüyerek çıktık ki, Başak evin yanındaki parkta kaydıraktan kayıyor. Tabi poşette elinde, içindekileri merak ediyor musunuz? Yumurtalar omletlik olmuş, bir de üstelik ''alın be poşetinizi bununla zor kaydım'' demez mi? O da şimdi dünya güzeli, babası Bilgin Karaman gibi, başarılı bir hukukçu.

Geldik üç numaralı güle, o gül de halamın küçük kızı Ülkü'nün biricik kızı Aslı. Ben ona maviş derim. Gerçektende bu kadar güzel mavi göz az bulunur. Onu da Allah ona vermiş. Onlarda kaldığım birgün ben Aslı'nın odasındaki çekyatta yattım. Sabah onun sevgi çığlıklarına uyandım ki uyku tulumunun içinde, karyolasının muhafazalarına tutunmuş, yumuk gözlerinin içinde maviş maviş iki göz. Altta üstte iki tane sırıtan beyaz dişlerle, bana gülücükler atan Aslıcık. Benim büyük oğluma büyük abi, küçüğüne de küçük abi derdi. Aslı, gene birgün Çiğli'de lojmandayız. O zaman Aslı da dört-beş yaşlarında. Her yere küçük abisiyle gitmek istiyor, küçük abiside ilkokul sonlarda falan. O da Aslı'yı çok seviyor ama arkadaşlarıylada oynamak istiyor. Aslı bunu sezdi bıdıcık boyuyla, küçük abisi gitmesin diye, odadan sandalye sürükleyerek getiriyor, kapının önüne oturup yolu kesiyordu. Ama küçük abi balkon kapısından çoktan kaçıp gitmişti bile. Aslıcığın, o maviş gözlerinden sicim gibi dökülen yaşlarla ''küçük abi'' diye ağlayışını hiç unutamam. Evet Aslıda şimdi üniversite son sınıf talebesi, annesi Ülkü Aykuz gibi hukukçu değil ama başarılı bir iş adamı ve değerli bir insan olan babası Aydın Aykuz gibi, Aslı da müthiş bir iş kadını olabilir.

Halamın üç gülünü anlatabildiysem eğer, ne mutlu bana. Bu fikir Aslıdan çıktı. Aslıcığım sana çok teşekkür ediyorum. Çünki ölümsüz olan bu anıları kaleme almama fırsat verdin. Bende bunu dostlarımla paylaştığım için çok mutlu oldum. İyi ki varsınız, sizleri çok ama çok seviyorum.

Münevver Şenol. 26.1.2006

Münevver Şenol
Kayıt Tarihi : 26.1.2006 12:47:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir
Yorumunuz 5 dakika içinde sitede görüntülenecektir.
  • Aslı Aykuz
    Aslı Aykuz

    Münnişşşş süper bir yazı olmuş çok sevdimm.Benim hiç aklımdan silinmeyen bu anıyı internette okumak ve de bu yazının özellikle senin elinden çıkmış olması beni çoook mutlu etti.Daha çook şiirlerini ve yazılarını bekliyoruz.Öptüm Aslı Aykuz

    Cevap Yaz
  • Süheyla Kurnaz
    Süheyla Kurnaz

    Ruhu guzel, yuregi sevgi dolu canim ablam. Her zaman siirlerinde, yazilarinda yazim hatalarini düzeltmek icin elimden geldigince yetismeye calisiyorum. Sag kolun olmaya calisan bu kizinin yoklugunda, rahatsizliginla beraber siirler yazilar yazip antolojiye ekleyerek dostlarinla paylasmaya calismissin. Bu guzel eserinin düzeltmelerini yaparken kendimi üç kahramanlarin arasinda hissettim. Guzel anilarin ve yüce azminle bizlere her zaman önder olacaksin sen. Bizlerde elimizden geldigince sana yardim edecegiz. Ben bu cani aileme ve dostlarima adamisim. Her zaman yanindayim canim annem. Yüregininin taaa derinliklerine kocaman bir evlat busesi konduruyorum guzel anam. Saygilar...'

    Cevap Yaz
  • Süheyla Kurnaz
    Süheyla Kurnaz

    'Ben daha yaziyi okumadim ama bu saygisizliktir diye saire itahamda bulunan, 30 yasindaki Tuna Kiremitli kardesimizin sairler siirler hakkinda yazmis olduklarini okudum. Bak kardes amacin ne bilmiyorum once yuregindeki kini temizlemeye calis, goruyorum ki seni memnun etmek pek zor bence sen sadece kendi siirlerini oku dur sayfanda. Sen 30 yasindasin, annen yasindaki rahatsiz ve yuregi sevgi isigi dolu bir insana yazim seklinden dolayi saygisizliktir deme cesaretini nerden buluyorsun. Kimsin sen antolojinin juri uyesimi yoksa, insani degerlere ucuz laf atan, insanin şevk ve hevesine gem vurmaya calisan bir görevlimi? Haddini bil kardesim begenmedigin yazi ve siire saygin yoksa, saire, emege saygin olsun. Okuyuculardan çok çok özür diliyorum yureginde sevgi kivilcimi olan tum yazar ve okurlarimiza siir kervaninda basari diliyorum. Canim anam benim seni kimsenin uzmeye hakki yok. Senin yasinda, senin rahatsizliginda ve senin azminle burada yazmaya calisan bir yüce kisiligi ayakta alkislamak düser bizlere. Gem vurmak degil. sen bize ışıksın ve duygularinla bir ekolsün yolun acik olsun canim benim...

    Cevap Yaz
  • Yavuz İbrahim
    Yavuz İbrahim

    ablacığım yüreğine sağlık bu guzel anılarını paylaştığın için de teşekkür ediyorum.ufak tefek imla hatalarıda olsa kalem tutan pardon tuşlara vuran ellerinden öpüyorum.

    Cevap Yaz
  • İshak Özlü
    İshak Özlü

    Sevdiklerinizi Allah size bagışlasın nede içten severek anlatmışsınız hepsini,,Hukukçu istanbulda ise acil ihtiyacım var 2 dava için ilgilenirmiydi acaba..Saygı ve selamlarımla.

    Cevap Yaz

TÜM YORUMLAR (12)

Münevver Şenol