Bilgin,bilen ve inadına bilmeye çalışan demektir.
Okuyan,yazan,okuduğuna,yazdığına uygun yaşayandır. Kimsenin bilgisizliğini deşifre etmez.Herkesi bilgili yapmaya,bilgiyle uyarmaya; iliml,sanatla,kültürle doyurmaya çalışır sürekli.Herkesin gözünden kaçanı görür,zora soyunur,ucuz ve müzelik rüşüncelere itibar etmez.
Bilmediklerinin yanında bildiklerinin bir nokta kadar olduğunun farkındadır. Bildikçe ve bilmediklerini öğrendikçe,bilmediğini ve ne kadar çok bilmesi gerektiğini bilir. Daha çok ve daha doğru olanı bilmek,bilebilmek için çabalarını sürdürür yorulmadan.Duymadıklarını duymaya,duyduklarını herkese duyurmaya ayarlamıştır kendini.
Bilgin,aklıyla duyan,yüreğiyle bakan,bilmek için gayret gösterenlere her zaman bir ışık yakandır.Yıkan değil,yapandır o.Kıran değil, sarandır o.Tutan değil,salandır o.
En büyük iki özelliği de hayret ve gayrettir,bilginin.Mükemmelliklere,orijinal güzelliklere,etik ve estetik özelliklere hayret eder,hayranolur.Hayran olunacak işleri gerçekleştirmeye gayret eder.Bilmediğini bilen,bilmesi gerekenleri bilen anlamına da gelir,bilgin.Belki çok bilen insan değldir,bildiğini ve bilmesi gerekeni çok iyi bilendir,bilgin.
Bilgin,sessiz ve gürültüsüz yaşar; laf değil icraat,şamata değil faydalı iş yapar.Zevk sahibidir; ancakhiçbir zaman zevzek değildir.Sevgisini,sevimliliğini,seviyesini her yerde ve her ortamda korur. Acelesi yoktur,vakarı ve ağırlığı vardır.Çoğu zaman oturup da tarih yazmaz; tarihin yazacağı himetleri gerçekleştirir.Kimsenin kasasında,masasında göz üyoktur.Günün adamı değil,her zaman gönül adamıdır.
Durdu ŞahinKayıt Tarihi : 13.9.2007 17:18:00





© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!