Gruplarınızı Görmek İçin Üye Girişi Yapın
Hatırlamak istemiyorum; ancak arkadaşlarım bilsin,
MELTEM HANIM yıl 1999 Konya ili Karapınar ilçesi Ziraat bankası müdürüyüm oğlum liseyi yeni bitirdi, Akyazı daki küçük amcası inşaat mühendisi nin yanına tatile gönderdim 17 Ağustos ki depremde Kardeşim oğlum, kardeşimin hanımı ve öğreten başka bir kardeşimin iki çocuğu ve eşi; yıkılan enkazın altında kaldılar,İki gün sonra bölgeye ulaştığım da Akyazı da oğlum mühendis kardeşim ve eşinin enkazın altından çıkardık sağ salim, Diğer öğretmen kardeşimin iki çocuğu ve eşinin Sakarya nın içinde yine enkazdan çıkardık uzun süre tedavi gördüler ve hepsi hayatta o zaman dan bu yana ben deprem bölgesine gitmedim ve çocuklarımı da göndermedim.
Acıyı yaşayanlaR DAHA İYİ BİLİYOR SAYGILAR SUNUYORUM.Depreme yazdığım şiir isyan doludur.
========================================
** YANITLANAN MESAJ ********************
========================================
Gönderen: Meltem Ege
Alan: (grup üzerinden) İbrahim Kurt 2
Tarih: 17.08.2016 03:06:00
Konu: [turkiye-cumhuri..] 17 Ağustos 1999 Depremi..o acının yıldönümü...
----------
resmi rakamlara göre 17 bin 480 insan hayatını kaybetti
17 Ağustos 1999 ve Sonrası
Bundan tam 16 yıl önce bugün, 17 Ağustos 1999’da Türkiye en karanlık günlerinden birini yaşadı. Saat 03:02’de merkez üssü Gölcük olan deprem 45 saniye içerisinde binlerce can aldı, faciadan sağ kurtulanlara ise ömür boyu unutamayacakları bir acı bıraktı...
1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi ya da 17 Ağustos 1999 Depremi olarak anılan felaketin etki alanı çok genişti. Başta Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul ile civar il ve ilçelerde büyük bir yıkıma sebep olan deprem Ankara'dan İzmir'e çok büyük bir alanda hissedildi.
Türkiye’nin en büyük petrol rafinerisi TÜPRAŞ alevler içinde kalırken...
Koskoca bir liman sulara gömüldü.
Issızlığın ve karanlığın ortasında Elektrikler kesik, imkânlar kısıtlıydı. Dış dünya ile irtibat kesilmişti. Oysa ilk 24 saat depremde çok önemliydi. İlk arama-kurtarma çalışmaları halk tarafından gerçekleştirildi. İnsanlar kötü haberi önce radyodan duydular. Ertesi gün televizyon ekiplerinin olay yerine varması sonrasında Türkiye gördüklerine inanamadı.
. Depremin hemen ardından iki büyük sorun ortaya çıktı: İletişim ve ulaşım…
Dönemin Başbakanlık Müşaviri Ahmet Şağar, Can Dündar’ın yapımcılığını üstlendiği ‘O Gün’ isimli belgeselde durumu şöyle özetliyor:
“Biz valilerle Başbakan arasındaki bağlantıyı akşam 19:00’da sağlayabildik. Gölcük’teki tahribatı 11:30’da öğrenebildik. Haberleşme tüm boyutlarıyla felç olmuştu.”
Yine aynı belgeselden Ankara’da bulunan Başbakan Ecevit’in İstanbul’daki Cumhurbaşkanı Demirel’e telefon ile ulaşamadığını öğreniyoruz. Ayrıca yakınlarının durumun...
................