Gruplarınızı Görmek İçin Üye Girişi Yapın
Sivas Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Şairler Derneğinin iş birliğiyle gerçekleştirilen panele ve ardından ödül törenine katıldım. Konu YAVUZ BÜLENT BAKİLER'di. Dolu dolu bir gün yaşadım. Aynı toprağın insanı olmanın haklı gururuyla her zaman iftihar ettiğim TÜRKİYE sevdalısı bir yüreğin sohbetinde bulunmak, onu yakından tanıyanların ağzından dinlemek, hele de o güzel insanın elinden ödül almak zaten başlı başına bir ödüldü benim için.
İlerlemiş yaşına rağmen bir saniyesini bile boş geçirmemek için özen gösterdiğine hayranlıkla şahit oldum. Yemek süresince bile orada bulunanlara bir şeyler aktarabilmek için çırpınışı takdire şayandı.
Toplantı saatı gelip de yerlerimize oturduğumuzda, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu büyük bir dinleyici kitlesi salonu hıncahınç doldurmuştu.
Yavuz Bülent Bakiler Hoca, henüz sırası gelmediği halde mikrofona koşup öğrencilere hitaben:' Sevgili gençler burada anlatılanları can kulağınızla dinlemezseniz, ufacık bir ses duyarsam bu salonu önce ben terkederim ' diye uyarışının altında bana göre yine ülke sevdası yatıyordu. Çünkü gençlik bizim geleceğimizdi. Onların bir şeylerin farkına varmaları şarttı. Bunun da yolu farkına varmış yürek seslerini özümseyerek dinlemekten geçerdi.
Ve sonuna kadar salonda çıt çıkmadı. Onu tanıyanların ağzından farklı yönleriyle tanımak, anılarını, biribirinden güzel şiirlerini ANADOLU'MUN BERRAK GÖZE SUYU gibi TÜRKÇE'siyle bizzat ağzından dinlemek her şeye değerdi.
Ders üstüne ders niteliği taşıyan bu anlamlı günde ben şahsen payıma düşen dersi fazlasıyla alarak döndüm evime.Allah ondan razı olsun, Sağlıklı ve uzun ömür versin ki daha çok faydalanalım.
Eli kalem tutan, ağzı iki çift lâf yapan, canı içinde olan her yurttaşımıza görev düşüyor bu durumda.
Bu ülkenin ekmeğiyle, suyuyla büyüdüysek YAVUZ BÜLENT'ler çoğalmalı. Bu sorumluluk cümlemizin omuzlarına binmeli.
Hele konuşmaları arasında yer verdiği bir kaç cümle üzerinde hepimiz çok ama çok düşünmeliyiz.
' Almanlar, ülkelerinde yaşayan müslümanlar için cami yaptırmaya izin verirken diğer yandan ALEVİ ve KÜRT vatandaşlarımızı bilemekten geri durmuyorlar ' İleriye dönük siyaset bu olsa gerek.
Biz biribirimizi kırarken şeytanî gülüşlerini duyar gibi oluyorum.
Bir kaç ufak ihmalin dışında güzel bir organizasyondu kısaca. Bu organizasyonda emeği geçen Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar- Şairler ve Halk Oyunları Derneği yetkililerine, Sivas Valiliğine, İl Kültür Müdürlüğüne, Sivas Belediyesi yetkililerine, Bizleri güler yüzle karşılayan ve ayrılıncaya kadar aynı samimiyetle yanımızdan ayrılmayan değerli şair dostlarımıza, Katkılarından dolayı LEZZET LOKANTASI'nın güler yüzlü personeline, hasılı emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi, saygılarımı gönderiyorum.
Neydi o ufak ihmal diye düşünenler olur düşüncesiyle belirtmeden geçemiyeceğim. Ödül töreninin de yapılacağı, aralarda duyurulsaydı veya şiirler aralara serpiştirilerek sunulsaydı biraz daha emeğe saygı gösterilmiş olurdu.(Zaten 4 şair vardı uzaktan gelen) Sn. Vali başta olmak üzere protokol program sonuna kadar salondan gitmedi ama programın çok uzun sürmesi nedeniyle sonlara doğru büyük bir çoğunluk gitmişti. (Saat 13.30 da başlayan program saat 18.00 e kadar sürdü)
İlk dörde giren arkadaşlar şiirlerimizi paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Başta dereceye giren arkadaşlarım olmak üzere yarışmaya şiir gönderen 625 şair arkadaşımı da yürekten kutluyorum.
Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler, SAYGILAR
YARIŞMA TERTİP KOMİTESİ:
Mehmet CEBECİOĞLU, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü
Ahmet AYIK, SİFAHOD Başkanı
Celalettin TOKMAK, SİFAHOD Yön. Kurulu üyesi
Bilal KARAMAN, Şair
Refik KUTLU, Şair
Kenan BİLGAÇ, Şair, feryadi
Mahir GÜLER, SİFAHOD Yön. Kur. Üyesi, Âşık,
YARIŞMA JÜRİSİ
Prof. Dr. Hüseyin AKKAYA, C.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı
Doç Dr. Şeref Boyraz, C.Ü. Edebiyat Fakultesi Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Alim Yıldız, C.Ü. Öğretim Üyesi
Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya, C.Ü. Edebiyat Fakultesi Öğretim Üyesi
Kadir PÜRLÜ, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü
YARIŞMA SONUCU
Birinci Şiir - A373 ZÜLEYHA - Yaşar BAYAR,
İkinci Şiir - A319 Gülümseyen Masiva – Sergül VURAK, Kayseri
Üçüncü Şiir - A389 İsterim ki Bir Görsün- Zübeyde GÖKBULUT, Sivas
Mansiyon - A348 - IV. Cemre – Tarik TORUN, Ankara
Mansiyon – A154 – Ah İstanbul – İbrahim Açılan, Sakarya
Mansiyorn – A1 – Kalk Gidelim – Abdulkadir AKDEMİR, Trabzon