MAVERA-Sufi Muhabbet Mesaj Detayi Antoloji.com

Gönderen: Adem Kılıç
Alan:   Grup:MAVERA-Sufi Muhabbet
Tarih: 29.09.2011 11:46
Konu: Yn: Yn: [mavera-sufi-muh..]

Ahirzaman hadiselerine işaret eden bazı hadislerin tevilleri
Alâmet-i Kıyâmetten olan deccâl hakkında hadîs-i şerifte, 'Birinci günü bir sene, ikinci günü bir ay, üçüncü günü bir hafta, dördüncü günü eyyâm-ı sâire gibidir. Çıktığı zaman dünya işitir. Kırk günde dünyayı gezer.' rivâyet ediliyor. İnsafsız insanlar bu rivâyete muhâl demişler. Hâşâ, şu rivâyetin inkâr ve iptaline gitmişler.

Halbuki, (Bilgi Allah katındadır) , hakikati şu olmak gerektir ki:

Alem-i küfrün en kesâfetlisi olan şimâlde tabiiyyunun fikr-i küfrîsinden süzülen bir cereyân-ı azîmin başına geçecek ve Ulûhiyeti inkâr edecek bir şahsın şimâl tarafından çıkmasına işaret ve şu işaret içinde bir remz-i hikmet vardır ki, kutb-u şimâlîye yakın dairede bütün sene, bir gece bir gündüzdür. Altı ayı gece, altı ayı gündüzdür. 'Deccâlin bir günü bir senedir,' o daire yakınında zuhuruna işarettir. 'İkinci günü bir aydır' demekten murad, şimâlden bu tarafa geldikçe, bâzan olur yazın bir ayında güneş gurûb etmez. Şu dahi deccâl şimâlden çıkıp, âlem-i medeniyet tarafına tecavüzüne işarettir. Günü deccâle isnad etmekle şu işarete işaret eder. Daha bu tarafa geldikçe bir haftada güneş gurûb etmiyor. Daha gele gele tulû ve gurûb ortasında üç saat devam ediyor. Ben Rusya'da esârette iken böyle bir yerde bulundum. Bize yakın, bir hafta güneş gurûb etmeyen bir yer vardı; seyir için oraya gidiyorlardı. 'Deccâlin çıktığı vakit, umum dünya işitecek' olan kaydı, telgraf ve radyo halletmiştir. Kırk günde gezmesini de, merkebi olan şimendifer ve tayyâre halletmiştir. Eskiden bu iki kaydı muhâl gören mülhidler, şimdi âdi görüyorlar.

Lügatçe;
Alâmet-i Kıyâmet: Kıyâmet işareti, kıyametin belirtileri-deccâl: Kıyâmet kopmadan önce gelen, İslamiyeti ortadan kaldırmaya çalışan, dinlere savaş açan, yalancı, aldatıcı, hilekâr kimse-eyyâm-ı sâire: Diğer günler, normal günler-muhâl: İmkânsız; olması mümkün olmayan-Alem-i küfr: Kâfirlerin bulundukları, hâkim oldukları dünya, âlem-kesâfetli: Nüfusça kalabalık, yoğun-şimâl: Kuzey-tabiiyyun: Tabiatçılar, materyalistler, tabiata tapanlar-fikr-i küfrî: Küfür ve inkâr fikri, düşüncesi-cereyân-ı azîm: kuvvetli akım, inanç sistemi-Ulûhiyet: İlâhlık, Allah`ın hâkimiyeti ile kâinattaki herşeyi Kendisine ibâdet ve itaat ettirmesi-remz-i hikmet: Kâinattaki sebeplerin arkasındaki asıl hikmetler. Yaratılıştaki hikmetler, işâretler, şifreler-kutb-u şimâlî: Kuzey kutbu-gurûb: Güneşin batması-tulû: Güneşin doğuşu-merkeb: Binek, binit-şimendifer: Tren.