Gruplarınızı Görmek İçin Üye Girişi Yapın
POLİS ÜNİVERSİTELİLERİ DÖVDÜ, HALK YEMEK VERDİ
İZMİR'de 'Öğrenci Kolektifi' üyesi 30 kişi Konak Meydanı'ndaki harç zammı protestosu olaylı bitti. Büyükşehir Belediyesi çatısına pankart astıkları için zabıtanın 600 TL ceza kestiği eylemciler, aşağıya inip çadır kurmaya kalkışınca bu kez polisin saldırısıyla karşılaştı. Polis, öğrencileri biber gazı sıkıp, cop kullanarak dövdü ve daha sonra da gözaltına aldı.
YURTTAŞLAR YEMEK VE ÇAY VERDİ
Adana’da Öğrenci Kolektifleri’ne üye öğrenciler ise, üniversite harçlarına yapılan zammı protesto için sabaha kadar oturma eylemi yaptı. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 2009-2010 eğitim-öğretim dönemi üniversite harçlarına yaptığı zam, öğrenciler tarafından 'nöbet' adını verdikleri oturma eylemi ile protesto edildi. Öğrenciler, gitar çalıp şarkı söyledi, yemeklerini de burada yedi. Çevredeki apartmanlarda oturanlar da öğrencilere yemek ve çay servisi yaptı.
YÖK 'PARAN YOKSA OKUMA' DİYOR
Oturdukları alanın çevresine YÖK’ü eleştiren pankartlar açan öğrenciler adına konuşan Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Hüseyin Engin Sakın, yapılan zammın kabul edilemez olduğunu söyledi. Yapılan zamlar nedeniyle birçok öğrencinin okuma hakkının elinden alındığını savunan Sakın, “Birinci öğretime yüzde 8 zam yapıldı. İkinci öğretime ise yüzde 100 ve yüzde 500'e varan zam yapıldı. YÖK, ‘Parası olmayan okumasın’ mantığı ile hareket ediyor. Biz de bunlara karşı olarak nöbet tutuyoruz. Üniversitelerimizi AKP ve YÖK’e karşı koruyacağız” diye konuştu. Öğrenciler, protesto eylemine cuma 04.00’da son vererek evlerine gitti.
birgün