Gruplarınızı Görmek İçin Üye Girişi Yapın
ATATÜRK'ÜN ISPARTA'YA GELİŞİ...
Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 6-mart 1930 tarihinde Isparta ilimize gelişi coşkuyla kutlandı. Şehrimde olduğum zamanlarda altı mart tarihine rastladığım günde bende protokol içinde yerimi alarak istasyon üzerindeki altı mart caddesinden toplulukla birlikte yürüyerek, garnizon komutanlığı önünden geçerek ,valilik önünde saygı duruşu yaparak, günün anlam ve konuşmalarını dinleyerek, o günleri anımsayarak duygularımı da dile getiriyordum.
Bu sene benim için unutulmaz bir anıyla kutlama gerçekleşti.Nasıl mı: Gül şehrimde Yahya Kemal Bey atlı ilkokulunda görev yapan Ercan Yaman öğretmen kendince bir araştırma yaparak: Acaba Isparta da şair yazar çok ama Atatürk'ün Isparta iline gelişiyle ilgili bir şiire rastlar mıyım diyerek İnternet ortamında üç dört yıl önceden şiir arayışına girmiş ve her seferinde benim şiir karşısına çıkıyormuş ve öğrencileriyle o günün anlamını değerlendirerek kutlama programı yaparmış.
Her program yapışında aklına ben gelirmişim, Şiirime ulaşan Ercan hoca yine İnternet'ten araştırıp telefonuma ulaştıktan sonra beni aradı. Bende onu Zekice kültür ve sanat evime davet ettim. 45 yıllık sanat arşivimi görünce hayran kaldı. Ercan hocanın şair ve ozan olmasıyla gönül dostluğumuz başladı. Yaman hocamızı şiir programlarımıza davet edip dinliyorduk.
Beş mart günü beni tekrar aradı. Konuyu ilettikten sonra bende Atatürk'ün Isparta'ya gelişiyle ilgili programlarına katılacağımı söz verdim. Henüz yeni yazdığım şiirimle katıldım. Çünkü İnternet'e sunduğum zaman alıntı yapılıyor aynı şiiri bir başkası okuyabiliyordu. Nasıl olur bu derseniz oldu işte: Kanal 15 programına muhasebeciler haftasıyla davet edildim. O program içince muhasebeciler üzerine şiir yazmıştım.
Aynı programa davet edilen bir muhasebeci şiir okurken benim şiirimi okuduğunu fark ettim ve canlı yayımda sorguya çektim bu şiir benim henüz üç gün önce yazdım nereden aldın diye : O şahısta İnternet'ten aldığını söyledi. Şiirimin son mısrasında adım geçiyordu ben yazdım demesi mümkün değildi. Neyse o gün farklı şiirler okuyarak programı gerçekleştirdik.
Yahya Kemal Bey atlı ilkokuluna gittiğimde aşağıda ki yeni şiirimle programa katıldım. Ercan hoca altı kıta olan şiirimin her kıt asını altı öğrenciye ezberletmiş. Bu şiirin şairi şu an aramızda diyerek ben alkışlar eşliğinde sahneye davet edildim. Öğrencileri ve öğretmenleri selamladıktan sonra şiirimi okuyan öğrencilere hayallerden gerçeğe azmimin zaferi adlı kitabımı hediye ettim. Ayrıca yeni çıkan şiirli masallar kitabımı da okula armağan ederek Isparta'ya geliş şiiri okudum.
Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile gül şehrimde
tanıştığımızı okunan şiiri de ona okuduğumu anlattım. Yarının büyüğü olan çocuklarımıza başarılar diledim. Bana bu fırsatı veren Müdür ve hocalara teşekkür ediyorum.İnşallah diğer okullardaki Atatürk'ü anma programlarına katılmak kısmet olur.
Sizlere o şiiri nasıl yazdığımı kısaca anlatmak istiyorum. 1980 yılında Atatürk'le ilgili kitaplar arasında yurt gezileri ilgimi çekti. Baştan sona okurken 1930 yılı 6-Martta Isparta ilime geldiğini öğrendim. Bu coşkuyla o şiir gerçekleşti. Sadece onunla kalmadım. Atatürk'ün yüzüncü yılı nedeniyle yüz adet Atatürk şiiri yazarak 1981 de Büyük millet meclisinde ki yüzüncü yılı kutlama koordinasyon kurulu başkanlığına armağan ettim.
Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını,Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum.
ATATÜRK'ÜN ISPARTA'YA GELİŞİ..
Bin dokuz yüz otuz adım atışı,
Özlem duyar ona vatan sever Türk,
Bin bir umut verdi yüze bakışı,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Ülkemizi hain, düşmanlar sardı,
Yanında her ilden kahraman vardı,
Vatan toprağını yurdu kurtardı,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Toprağa bulaştı her şehit kanı,
Altı mart tarihi güzel bir anı,
Eğirdir'i görmek istemiş canı,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Tren gara indi lokomotifle,
Halkı selamladı şapka, eliyle,
Tokalaştı köylü, şehirli ile,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Yurt gezilerinde Isparta başta,
Balkona çıkınca dikildi taşta,
Zeki, Mehmet, Hasan vardı alkışta,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Garnizon binası hala duruyor,
Altı mart caddeden herkes yürüyor,
Valiliğe yankı sesi varıyor,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Ülkesinde sürdü aktif yaşamı,
Saygıyla karşılar millet paşamı,
Temiz düzenliydi giyim kuşamı,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Ülkü Adatepe manevi kızı,
Ziyaret edipte görmüştü bizi,
Rahmetlik olunca artıyor sızı,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Misafirperver halk ikram sunuyor,
Yiyecek, içecek, tatlı konuyor,
Seven duasıyla her gün anıyor,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Alfabeyle Türkçe öğretti bize,
Sahip çıktı yoksul, yetim, öksüze,
Zeki şiiriyle çıkardı yüze,
Gül şehrime geldi paşam Atatürk.
Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.