Gruplarınızı Görmek İçin Üye Girişi Yapın
Eski zamanlarda MAİD adında ünlü bir arap şairi varmış ünü her yanı kuşatıverince tabii olarak bir çok da hayranı olmuş bu hayranlarından birisi neredeyse ona aşık olurcasına hayranlığı kat bekat artınca illede onu göreceği gelmiş kalkıp yollara düşmüş o zamanların ulaşım olanakları malum binek hayvanları kullanılıyordu MAİDin bulunduğu yer çok ama çok uzak bir diyarmış fakat hayranının aşk derecesindeki sevgi ve hayranlığı her koşulu göze alarak fedakarca bir büyük işe koyulmuş
günlerce,haftalarca gece ve gündüz yol almaya gayret ederek nihayetinde MAİD ine ulaşmış sora sora bağdat bulunur ya MAİD in evini sormuş nihayet tarifi imkansız duygular içerisinde heyecan ve vecd ile kapıyı çalmaya başlamış.
uzun süren bir bekleyişten sonra kapı aralanıvermiş. oldukça yaşlı bir kadın ağır ağır kapıyı açınca bizim hayranın heyecanı katlanarak artıyormuş.
yaşlı kadın buyurun evladım kimi ararsınız diye sorunca bizim hayranımız MAİD deyivermiş
yaşlı kadın tecrübesiyle evladım geri dön demiş
adamımızın onca yol ve sıktılı badireyi atlatarak aştığı mesafeyi düşününce hayır mutlaka onu görmeliyim demiş.
bu dialogları duyan MAİD annesine seslenerek gelsin anneciğim gelsin buyursun demiş.
adamın kalbi yerinden fırlayacak gibi olmuş bir an.
içeriye henüz buyur edilmeden yaşlı kadını zorlarcasına içeriye girmiş.
ortalıkta kimseleri görememiş tabii
ansızın bir ses (SİMAUKE BİLMADİ HAYRUN MİN EN TERAHU) MADİ UZAKTAN DUYUMSAMAN GÖRMENDEN DAHA HAYIRLIDIR.
anlamına gelen meşhur mısralarını sıralayıvermiş.
etrafta kımseleri göremeden duyduğu sesin şiirsel gizemi karşısında bir an şok gecirecek gibi olmuş
nihayet yaşlı kadın sarkık duran bir ipe doğru gidip ipi yavaşça bağlandığı yerden sökerek tavana asılı duran çuvalımsı nesneyi idirivermiş.
heybe gibi duran çuvalı açıp içinde ne elleri nede ayakları olan ufak tefek çocuk cüsseli bir insan görünce şaşıran hayranımız nihayetinde MAİD adıyla ününe ün katmış dev yürekli şairi görüvermiş! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !