Akılcılar Grubu Mesaj Detayi Antoloji.com

Gönderen: Recep Akıl
Alan:   Grup:Akılcılar Grubu
Tarih: 28.02.2010 11:37
Konu: Yn: [akilcilar-grubu] Uzay

Uzay'ın o sırlı gizemi beni hep içine çekmiştir. Ama her nedense ben hep ondan uzak olmayı yeğlemişimdir. Nasıl denir? Sanki ona karşı bir korku beslemek gibi... ya da buna benzer bir şey... Bu yüzden de Uzay konusu açılınca bu konuda ne kadar da zır cahil olduğum aklına gelir. Bilinçli bir biçimde bu konuyla ilgili olarak bilgisizliği tercih edişimin altında bu çekince yatıyor olsa gerek.

Şİmdi durup dururken nereden çıktı bu Uzay işleri Gökmen bey. :))) Bu vesileyle merhaba. İyi tatiller...

========================================
** YANITLANAN MESAJ ********************
========================================
Gönderen: Gökmen Y.Erdem
Alan: (grup üzerinden) RECEP AKIL
Tarih: 27.02.2010 19:54:00
Konu: [akilcilar-grubu] Uzay
----------
Uzay

Uzay, Dünya'nın atmosferi dışında evrenin geri kalan kısmına verilen isimdir. Uzay'ın sınırları asla kesin değildir ve Uzay hep büyür. Atmosfer ile uzay arasında kesin bir sınır bulunmamaktadır, fakat Dünya'nın atmosferi yukarı doğru çıkıldıkça incelmektedir. Uzayda milyonlarca gökada bulunmaktadır. Bu gökadalar içinde milyonlarca güneş sistemleri, gezegenler ve gök taşları bulunmaktadır.
Uzay çok eski dönemlerden beri insanların büyük ilgisini çekmiş, sonu olup olmadığı; varsa, sınırlarının nereye kadar uzandığı bilginleri ve felsefecileri yakından ilgilendirmiştir. Uzayda yer alan gökcisimlerinin incelenmesi, bunların hareketlerinin diğer gökcisimlerinin davranışlarına yaygınlaştırılması, uzay hakkında çok az da olsa kimi fikirlerin ortaya atılmasını sağladı. Çağlar geçtikçe insanların daha güçlü teleskoplarla uzayı incelemesi uzay hakkındaki bilgileri artırdı. Uçan cisimlerin ortaya çıkmasıyla Dünya'yı çevreleyen yakın uzay hakkındaki bilgiler, daha da artmaya başladı. Nihayet, güçlü füzeler, yapma uydular, Ay'a insanlı ya da insansız araçlar gönderilmesi, Güneş Sistemi içinde yolculuk yapacak yapma uyduların geliştirilmesi, çok güçlü radyoteleskoplarla uzayın derinliklerinin araştırılması, 20. yüzyılın ikinci yarısında insanlığın uzay hakkındaki bilgilerini önemli ölçüde genişletti. Bu arada teorik fizik ve astronomi konusunda devrim yapacak görüşler ortaya atan Einstein gibi bilginlerin uzay konusunda ortaya attıkları pek çok kuram, gözlemcilerin uzay üzerine verdikleri bulguların mantıklı bir şekilde açıklanmasını sağladı. Uzay konusundaki ilk sağlam bilgiler, 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl başında, özellikle kuzey ülkelerinde kurulan gözlemevleri sayesinde alın...
................