Akılcılar Grubu Mesaj Detayi Antoloji.com

Alan:   Grup:Akılcılar Grubu
Tarih: 01.02.2010 21:01
Konu: Yn: Ülkemiz Bilim Kadınları

yalnız bu dersim harekatında tasvip etmediğim şeyler var...
kalemim hep doğruların, aydınlatan bilgilerin yanındadır, bir yerde az olsun eğrilik varsa onlarında masaya yatırılması gerekir diye düşünüyorum...bu yazıyı bir siteden aldım...Bununda bu şekilde bilinmesini rica ediyorum.

İyi akşamlaar/Sevgiyle

========================================
** YANITLANAN MESAJ ********************
========================================
Gönderen: Gökmen Y.Erdem
Alan: Grup: Akılcılar Grubu
Tarih: 01.02.2010 20:56:00
Konu: Ülkemiz Bilim Kadınları
----------
Ülkemiz Bilim Kadınları

Ülkemizde kadınlar ilk kez Cumhuriyet döneminde Atatürk sayesinde bilim dünyasına adım atabildiler. Çünkü daha önce kadınların üniversiteye gitme şansları yoktu. İlk bilim kadınlarımızın birçoğu da cumhuriyetten önce eğitimlerini yurtdışında sürdürmüşlerdir.

İlk kadın kimyageri Remziye Hisar, Fransa’da Sorbonne Üniversitesi’nde Marie Curie’nin ders verdiği dönemlerde okudu ve kendi alanında Türkçe ve Fransızca kitaplar yayımladı. İlk Türk kadın doktor Safiye Ali ise eğitimini 1921 yılında Almanya’da tamamlamıştır. Güzide Lütfü 1928 yılında İstanbul Barosu’na 1127 sicil numarasıyla kayıt olan ilk kadın avukat idi. Ve hepinizin bildiği gibi Sabiha Gökçen hem Türkiye’nin hem de dünyanın ilk kadın savaş pilotuydu. Gökçen kendi isteği ve Atatürk’ün izniyle Dersim harekatına savaş pilotu olarak katılarak büyük başarı elde etmişti.