küstüğün yerde adım ıslanır, lekelenir yarından önce ne varsa…
göç başlar saydam bir kokunun içine,
yığılır kalır gölgelerim.
gece biter, gün uzar, çocukluğum sürtünür cebime avluda.
kedi merdiveninde kerpiç tavan,
gaz lambasında yeşil kandil yağı.
tozlu bir şemsiye durur
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
Devamını Oku
çatı katındaki odanın
kuytu bir köşesinde
kumaşındaki eski yağmurların
hüzünlü kokusuyla
düştüğün yerde iliğim ıskalanır, vurulur sol yanımda ne varsa…
Yüreğe dokunan anlamlı bir şiir..kaleminize sağlık..
uzun süredir antolojide yeniden güzel bir şiir bulabilmek çok güzel. Kutlarım sizi...
bence edebiyat derinliği bu işte..
sel gibi okunabilinen..
berhudar olun...tek kelime..muhteşemmmmmm..
ben... kısa tebessümle
ve dürtülerek okudum yazılan her yorumu
ince ince...
bitirdiğimde uzun bi soluk bıraktım ciğerimden.
herkese teşekkür ederim,
çok teşekkür ederim hem de
'günün' şiiri, sofrada ayrı bi lezzet gibi gelir bana hep,
layık görüldüğü için öncelikle,
ve özelliklle fikirden, gönülden süzülmüş 'yorum'lar için,
ayrılan vakit için,
dağarcığınız için,
gözlerinizin feri için,
hakikatten bin teşekkür...
'faydası olmayan bahardan, yazdan
yüce dağ başının kışı makbûldür
cahilin yaptığı sohbetten sözden
alimin hayali düşü makbûldür' hüdai
buraya yazan herkesi 'işbilen, kılıç kuşanan' düşündüğümden ekledim bu dörtlüğü
eyvallah...
Çok yorucu bir şiir, okurken yoruldum...
Akılda kalacak gibi değil...
Yinede bir çoklarına göre, güzel bir şiir sayılır, tebrikler...
Atilla İlhan'la Erdem Beyazıt'ın tarzını bir şiirde buluşturmak gibi, ama hep haz duyduğum güzel bir yorum. Tebrik ederim.
Bugün yorgunum ondan mı birşey anlamadım yoksa şiir zevkim mi ölüyor anlamadım.Yoksa ben eski ben değilmiyim.Yoksa bir bayanın yürek coşkusuna inemeyecek kadar katılaştı mı kalbim.Bu şiirleri okudukça ya çıldıracağım. Ya da eski beni bulacağım.Aslında şiir birşeyler anlatıyor, ama ben anlama kabiliyetimi yitiriyorum. Yani koskoca seçici kurul bu şiirin sanatsal kıymetini anlamasa seçmez.Koskoca kurul karşıda ben zavallı biçare karşıda.İşlenene kadar temizdir günah.Gece boyunca bunu düşüneceğim.İşlenene kadar temizdir günah....Boşuna dememişler.'Katre kendini bulmaz bulsa idi ummanı.' Mehmet Nurettin Üstün.
Taşları ustaca yerleştirir,ve ortaya şaheserler çıkarırdı çünkü şekil verdiği taşlara san ki ruhda verirdi Mimar Sinan..çünkü işinin ehliydi en iyisiydi...şimdilerde,bırakın taşları üstüste koymayı ,çeşitli kalıplarla bile göz zevkine hitap edebilen eserler çıkmıyor..sadece beton yığınlarından ibaret ve geleceği karanlık ve ruhsuz buz gibi binalardan başka.....edebiyatta da ,kelimeleri ustaca kullanabilen nadide şairleri de Sinan benzetirim ben..Mevlana,Yunus,Nebi,Mehmet Akif,Necip Fazıl,Nazım Hikmet,kelimeleri ustaca kullandıkarı gibi çok güzel manalar yüklemekte de mahirdirler bu nadide şairlerimiz...şiirlerindan mana taşardı...birkaç kelimede sayfalar dolusu anlam gizlidir,...şimdilerde ise,bir kaç mana yakalamak için onlarca şiir okumak da günümüzün modası olsa gerek...değil mi?
Saygılarımla.
Şiirin adı çok güzel olmuş..
Bu ülkede şiir denen edebi türün gidişatı ile ilgili olarak söylediklerim saklı kalmak kaydıyla, sabahtan beri birkaç defa okuduğum bu şiir için (ve bu defa münhasıran bu şiir için) şu kadarını söylemek isterim:
Onu kendi tarzı içinde kabullenmek kaydıyla, okuduğum benzeri şiirler arasında vasatın oldukça üstünde, pek çoğundan daha sağlam örgülü ve çekici buldum. Teşbihlerde pek hata olmamış, (Yani imgeler yerli yerinde ha... O demek oluyor bu...) şair dile oldukça hakim, gerçekten okuyup anlamaya çalışırsanız sizi peşinden götürmeye de muktedir. Eh, bunlar bir şiir için az şeyler değil.
Velakin: Dile hakim olduğunu gördüğüm bu aynı şair (bir meşhur, 'eski dilde büyük harf mi vardı?' deyip büyük harflesin hepsini attı gitti diye) büyük harfleri niye ihmal etmiş pek anlayamadım. Büyük harflerde hata yapma korkusu muhtemelen yoktur diye düşündüm. Bunun bir salgın halini almış olması da beni ayrıca üzüyor, bu da ayrı bir konu.
Şimdi tutup bunu niye yazdım?
Çünkü daha önceki görüşlerim şiirin genel gidişatı içindi. Sayfasını işgal ettiğim şairin şiiri hakkında ne düşündüğümü belirtmezsem muhtemelen çok üzülecekti :)
Sonuç: Tarz olarak şiirden çok (oldukça güzel) bir denemeye yakın bulmakla birlikte, eğer bu tarz artık yaygın bir şiir tarzı ise... O zaman dile en az bu kadar hakim olup, hiç değilse böyle yazın da okuduğumuza pişman olmayalım...
Not: İşin dünya görüşü tarafına hiç girmedim bunları yazarken. (Sanki herkes de bunu merak ediyormuş gibi, açıklamazsam çatlayacaktım da... Bu da onun için olsun...)
Bu şiir ile ilgili 37 tane yorum bulunmakta