Kollektif olmayı yaşam biçimi haline getirerek SEVGİYİ ve BİLGİYİ paylaşarak çoğaltmak adına BURADAYIZ.
Yaşamı LAY LAY LOM yaparak, BİRİLERİNE ŞİRİN GÖRÜNEREK, NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP ANLAYIŞLARINDAN UZAK, NASREDİN HOCA vari, her tartışmacıya SEN DE HAKLISIN diyerek,NE OLURSAN OL GEL anlayışıyla tekke ve zaviye ye adam kazandırmak gibi tutum ve davranışlardan uzak.İNSANA YAKIN olmak gerektiği BİLİNCİYLE paylaşımları zenginleştirmek gerekir.
UZLAŞMA adına, SEVİYESİZ KABÜL EDİŞLERİN DAYATILDIĞI,
DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM adına adım atılmadıgı tüm ortamlar, insanı ilerletmez aksine GERİLETİR.
Gurup formatımız Toplumcu Gerçekçi Şairler, devrimci, demokrat ve Yurtseverler gurubudur diyoruz.
Bundan KİMSENİN DIŞLANMASI GEREKTİĞİ AKILLARA GELMESİN.
İNSANLARIN KAZANILMASI AKILLARA GELMELİ.
Şiir, felsefe ve her türlü bilğilendirmeye açık bir gurup, TARTIŞAN, SESLİ DÜŞÜNEN.
ARTILARIMIZDAN ALMAK, EKSİLERİMİZE KATMAK adına burdayız.
Gurupta ve Antolojide oluş amacımız KENDİMİZİ İFADE ETMEK, dar gurupçu anlayışlara kapalı, KENDİNİ DAYATAN GERİ TOPLUM İLİŞKİLERİNE TAVİZ VERMEDEN, kendimizi YENİLEMEK adına burda olmalıyız.
Dİn, Dil, Renk ve Irk ayrımı gözetilmeksizin bir arada olmayı başarabilirsek, sokaktaki insandan da bunu isteyebiliriz.
Dinle ilğili tüm tartışmalara bu yazıyla son vermek isterim.
Öncelikle BİLİMSEL SOSYALİST anlayışında olan hiç kimse DİNSİZ DEĞİLDİR. Dine karşı da değildir. Laiktir sadece.
Dünya da gelişen YENİ DÜNYA DÜZENİ; Milliyetçiligi, şövenliği körükledikçe, İNSAN OLAN da milliyetçiliğe ve şövenizme karşı durmalı.
Bu anlamda her türlü milliyetçilige karşı İNSANI TEMEL ALAN bir anlayış geliştirmeliyiz.
Varmısınız buna?
Hekim CoşkunKayıt Tarihi : 15.9.2006 00:16:00
© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.
Bu şiire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!